Tylko 5 składników i tylko 20 minut? Ano właśnie! Banalnie proste i smaczne ciacha, które upieczecie szybko i bez potrzeby posiadania wyszukanych produktów. Mogą stać się deserem awaryjnym, kiedy nieoczekiwani goście już prawie pukają do drzwi lub kiedy zwyczajnie najdzie was ochota na słodką przekąskę ;) Bezglutenowe ciastka orzechowo-czekoladowe Przepis na ok. 12 sztuk Potrzebujemy: 1 szklanka mąki
Bananowe PoleJagody jemy codziennie, najczęściej w śniadaniowych koktajlach. Walory zdrowotne są nie do przecenienia. Jagody jedzone na surowo zachowują wszystkie cudowne właściwości zdrowotne. Korzystaj, póki są na wyciągnięcie ręki! Dzisiejszy deser jest przepyszny, ubita śmietana kremówka nadaje kremowi niebywałej lekkości i puszystości. Zapraszam do przepisu! Składniki: 1 szklanka jagód leśnych 3 łyżki ksylitolu/cukru 250 g jogurtu greckiego 250 ml śmietany kremówki
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!ulubione kremy do deserów – krem z białej czekolady i krem patissiere czyli francuski, waniliowy krem budyniowy. Dziś te 2 połączyłam w jedną całość i stworzyłam genialne babeczki, które podbiły serca znajomych. ( ps. gdybyście widzieli ich minę przy próbowaniu! #bujawobłokach ) Krucha tartaletka wypełniona kremem patissiere z białą czekoladą i dodatkiem borówek amerykańskich jest świetnym pomysłem na każdą okazję! Zachwycą
Ostra na SłodkoCześć! Czy są tu wielbiciele bezy? Wierzę w to, że znajdą się tu jacyś! Mini bezy to szybki w wykonaniu, prosty a jakże efektowny i pyszny deser! Pavlova w wersji mini prezentuje się uroczo. Koniecznie musicie jej spróbować! Dodajcie bitą śmietanę i ulubione owoce a zachwycicie rodzinę i znajomych! Składniki (4 sztuki): 2 białka 200 g cukru pudru – przesianego
Moja pasja smakuKremowe ciasto krówka bez pieczenia z wyraźną nutą kawową, która świetnie ożywia smak ciasta. Pyszne ciasto na niezbyt słodki deser na pewno posmakuje wszystkim łasuchom. Ciasto pomimo wykorzystania masy krówkowej nie jest wcale bardzo słodkie. Jego niewątpliwym atutem jest łatwość i prostota przygotowania, ale także przyjemy smak. Rewelacyjny efekt smakowy otrzymałam, dodając do ciasta galaretkę kawową, która okazała się przysłowiową
Kuchcik gotujePieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Dzisiaj mam dla Was prosty serniczek pieczony na czekoladowym spodzie z herbatników. Nie dużo pracy, trochę smakowych dodatków i wychodzi nam bardzo aromatyczny deser. Możecie pominąć spód i zrobić śmiało bez niego, nie wpłynie to na masę. Sama zrobiłabym go bez spodu, ale miałam do wykorzystania herbatniki, dlatego wolałam je w taki sposób przemycić niż
Zdrowie i pysznie na talerzuwyparzonych słoiczków a sok zagotowujemy. Gorącym syropem zalewamy wiśnie w słoiczkach. Zakręcamy i pasteryzujemy przez ok. 20-30 min. w zależności od wielkość słoiczków. Takie wiśnie idealnie nadają się deserów i przeróżnych mas oraz wypieków
Domowy Smak Jedzeniakisiel ze świeżych owoców. U nas z czerwonych i pachnących porzeczek. Można go także przyrządzić z truskawek, malin lub innych sezonowych owoców. Tak przygotowany lekki wakacyjny deser nie jest słodki, ponieważ zamiast cukru dodajemy syropu klonowego lub syropu z agawy. Najlepiej smakuje na ciepło, ale z powodzeniem można się nim rozkoszować na zimno, w gorące
Moja Mama Gotujeegzotycznym posmaku limonki. Polewę zrobiłam z gorzkiej czekolady i wzbogaciłam ją o Inkę, dla wzmocnienia smaku i dodatkowej porcji błonnika. Awokado sprawia, że lody są sycące – taki deser jest nie tylko pyszny, ale dostarczy nam wyłącznie dobrych kalorii. Pasuje też jako drugie śniadanie w upał – nie tylko dla Lodarian Lody o smaku awokado i limonki: 2 dojrzałe awokado
Poezja smakuCiasto kefirowe z czereśniami . Blachę smaruję margaryną i obsypuję mąką. Wlewam wymieszane łyżką ciasto. Na wierzch wrzucam równomiernie porzeczki. Wkładam do nagrzanego piekarnika. #ciasto #ciastonaniedzielę #ciastonaniedziele #ciastozporzeczkami #deser #porzeczki #leniwaniedziela Post udostępniony przez miraga (@miraga80_) Lip 15, 2018 o 6:15 PDT Temperatura piekarnika: 180 °C Czas pieczenia: około 45 minut Przed wyjęciem warto sprawdzić patyczkiem, czy się
Kuchnia co dniaKlasyczny włoski deser podany w wersji egzotycznej. Śmietankowy kremowy spód zwieńczony lekkim, kwaskowatym musem z limonki. KOKOSOWA PANNA COTTA z MUSEM LIMONKOWYM Składniki: (4 porcje) panna cotta: 200 ml śmietanki kokosowej 200 ml śmietany 30% 200 ml mleka 80 g białej czekolady 7 g żelatyny 1/3 szkl wody mus limonkowy: sok i skórka z 1,5 limonki
Bon appetit mon amierazem pragnę Was zachęcić do przygotowania pysznej tarty z rabarbarem i bezą. Rabarbar doskonale przełamuje słodycz bezy, co daje wyjątkowo smaczną kompozycję. Ten wyśmienity deser na pewno Wam zasmakuje, a przy okazji skorzystacie z cennych właściwości rabarbaru, zawartych w nim witamin (A,C, E) i minerałów. Rabarbar to nie tylko zdrowe ale również pyszne warzywo! Dla 6 osób Przygotowanie
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaLato, gdy krzaki porzeczek uginają się od owoców, to doskonały czas na upieczenie kruchego ciasta porzeczkowego. To idealne połączenie słodkiego, kruchego ciasta i soczystych, kwaskowatych owoców
Dieta bez mlekaprzygotowałam domowe lody - proste, bardzo smaczne, wegańskie, bez cukru i glutenu. Przede mną kolejne wariacje smakowe, bo przecież jest tyle możliwości na zdrowe lody. A Wy robicie takie mrożone desery w swoich domach? Składniki (4 lody): 1 duży dojrzały banan (150 g) 150 ml napoju roślinnego lub mleka 1 łyżka masła orzechowego (u mnie pistacjowe od Ostrovit) 1 łyżeczka
Zdrowie na języku :Ppopularny jak w Stanach Zjednoczonych. Szkoda, ponieważ jest świetną alternatywą na zagospodarowanie bardzo dojrzałych bananów, które często wizualnie sprawiają, że nie chcemy ich już zjeść. Chlebek jest pyszny jako deser, ale również idealnie wpasowuje się w tematykę śniadania np do szklanki mleka, podany z konfiturą. Zdecydowanie polecam :) Składniki (blaszka 10 x 22 cm): 3 duże bardzo dojrzałe banany 1 duże
ChilliJemy