desery - 58579 przepisów (strona:1110/3906)

Bezowe tartaletki z owocami wg Aleex 108

mamy ... Z okazji tego wyjątkowego dnia przygotowałam mnóstwo smakołyków. Szczególnym uznaniem cieszyły się bezowe tartaletki z owocami. Polecam, nie tylko na wielkie święto. Świetnie się sprawdzą też jako niedzielny deser. Składniki: Beza: • 6 białek kurzych • 300 g drobnego cukru • 1 szczypta soli • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka octu winnego Krem: • 500 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% mocno schłodzonej

W mojej kuchni
Ciasto jogurtowe bez pieczenia z truskawkami 178

Łatwe do zrobienia, bardzo lekkie i odświeżające ciasto z jogurtu greckiego. Ciasto bez pieczenia z truskawkami jest niezbyt słodkie i idealnie pasuje do podania na deser latem. Ze względu na zawartość w jogurcie wapnia i białka, warto podać je dzieciom. Sezon na truskawki rozpoczęłam ciastem z jogurtów greckich bez pieczenia z truskawkami i galaretkami. Ciasto jest mało wymagający, gdyż samo

Kuchcik gotuje
szybki i smaczny sernik na zimno 141

Ostudziłam, poczekałam aż galaretka zacznie tężeć i wylałam na sernik z owocami. Przykryłam folią spożywczą i zostawiłam na kilka godzin w lodówce aby całość stężała. Bardzo orzeźwiający i pyszny deser na upalne dni. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Sorbet z mango I limonek 134

Jest to wersja mało kaloryczna. Jeśli chcecie bardziej słodki to musicie dodać trochę więcej cukru. W tym przepisie mam białka, ale nie trzeba ich dodać. Niektórzy

Kuchnia Pokoleń
Placuszki orkiszowe z żurawiną 126

ulubionych są z przesłodką suszoną żurawinką i dodatkiem masła orzechowego. Świetne połączenie słodkiego ze słonym. Oczywiście żurawinę możecie zastąpić innym owocem wedle uznania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Idealne na śniadanie, deser i kolację. Dzieci z pewnością  również w nich zasmakują :) Zapraszam również po inne moje przepisy na placki. LINK (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na 1 porcje: -50 g mąki orkiszowej

Zdrowie i pysznie na talerzu
Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką 143

Kruszonka a pod nią owoce, to deser znakomity. W sezonie letnim, różnych kruszonek powstaje u nas wiele i czy są pod nią truskawki, wiśnie czy śliwki zawsze jest pyszna. Dziś rabarbalove czyli mój ukochany rabarbar, a kruszonka zdrowa i pożywna, może służyć jako śniadanie, polecam. Rabarbar pod owsianą kokosową kruszonką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Truskawki zapiekane pod budyniem 128

Deser z serii MEGA ! Chrupiący z wierzchu, delikatny w środku, mocno owocowy na końcu! Składniki: 8 dużych truskawek, 20 g budyniu (pół opakowania), 200 ml mleka, łyżeczka cukru, 4 łyżki płatków migdałowych Przygotowanie: Budyń gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu dodając łyżeczkę cukru. Truskawki kroimy w plastry. Układamy na dnie kokilek, przykrywamy budyniem, posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do nagrzanego

Lena Gotuje
Cytrynowy śmietankowiec 177

Fenomenalne ciasto, typowe na letnie i ciepłe dni. Pyszny spód z ciemnych herbatników, cytrynowa śmietanka i wiśniowa galaretka stworzyły pyszny deser, idealny w smaku! 200 g herbatników (ciemnych) Cukry Nyskie 70 g masła lub margaryny 500 ml śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa + 1 szklanka wrzątku 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 1 galaretka wiśniowa + 1 szklanka wrzątku

VioletoweKucharzenie
SZYBKI PUCHAREK TRUSKAWKOWY 121

Dodaję po jednej łyżeczce mascarpone dalej ubijając na delikatnych obrotach. 12 truskawek kroję w plastry, pozostałe 2 w kostkę. W pucharkach układam warstwami truskawki, krem, truskawki i krem.  Deser dekoruję posypką i pokrojonymi w kostkę truskawkami

JejKuchnia
Ciasto z musem truskawkowym ... bez pieczenia 194

Sezon na truskawki rozpoczęty więc czas na ciasto ! Dzisiejszy deser składa się z niewielkiej liczby składników i nie wymaga wielkich umiejętności cukierniczych  😉 Składniki  na foremkę ok. 11x30 : 20 szt. herbatników maślanych 2 łyżki margaryny lub masła 600 g truskawek 2 op. galaretki truskawkowej 1,5 płaskiej łyżki żelatyny ew. 1 łyżeczka cukru (jeżeli truskawki nie są słodkie

Alutka-Gotuje
TRUSKAWKOWA ZEBRA NA ZIMNO - SERNIK 115

gorąco więc to ciasto jest idealne. Zimny, delikatny wierzch i puszysty biszkopt idealnie się komponują. Sernik na zimno jest prosty więc każdy sobie z nim poradzi. Pomysł na ten deser sprawdzi się przy grillu aby osłodzić sobie ten czas. Spód ciasta to biszkopt na Palma firmy Bielmar . Dzięki temu ciasto jest puszyste, miękkie i ma delikatnie maślany smak. Taki biszkopt

Kuchnia w oparach
Ciasto owsiane z truskawkami 95

Ostatnio niemal do każdego deseru czy śniadania dodaję wiórki kokosowe. Bardzo lubię np. serek capri polany miodem i posypany obficie wiórkami kokosowymi. Często jem truskawki z jogurtem, miodem i wiórkami kokosowymi. Czy lubicie połączenie truskawek z kokosem? A gdyby jeszcze do tego dodać egzotyczny smak w postaci limonki? Brzmi smacznie, prawda? Zgadza się, to świetnie trio smakowe!  Dzisiaj

Moja smaczna kuchnia
Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami 130

składamy – kształt do wyboru – można zrolować, złożyć w chusteczkę, kopertę…. Podajemy przybrane owocami, miętą i oprószone cukrem pudrem. Naleśniki na maślance z mascarpone i malinami – na śniadanie, obiad, deser, czy kolację. Puszyste oraz delikatne. Z takim, czy też innym nadzieniem – królewskie danie. Gorąco polecam i życzę smacznego. Zapraszam na: Tradycyjne naleśniki z serem Naleśniki biszkoptowe z serem Naleśniki

mojewypiekiinietylko
Sernik z mlekiem w proszku 151

jest rodzajów tego serowego deseru? „Biorąc pod uwagę popularność tego przysmaku szacuje się, że około 1000. Jedne różnią się rodzajem użytego sera, inne dodatkami, obecnością spodu lub jego brakiem. Podawany jest zarówno na zimno, jak i na ciepło. Co więcej, miłośnicy sera mogą delektować się także seromakowcem (lub makoserowcem), strudlem serowym, ciastem drożdżowym z serem i kruszonką, śląskim kołaczem

mojewypiekiinietylko
Lody waniliowe 191

Lody znane są na świecie już od ponad 5 tysięcy lat, choć bardziej przypominały wówczas znane dziś sorbety, niż kremowe gałki. Na przyrządzanie lodowych deserów pierwsi wpadli Chińczycy używając do tego lodu, śniegu, mleka i owoców. Lody znano też w starożytnej Grecji i Rzymie, ale dostępne były dla najbogatszych – cesarzy i królów. Na rozkaz władców bryły lodu sprowadzano z gór

mojewypiekiinietylko