deser. W internecie znalazłam przepis na naleśniki japońskie. Wyobraziłam sobie ich smak i bardzo chciałam je zrobić. Ze składników podanych w sieci wyszły 3 sztuki. Natychmiast dorobiłam ciasta. No chyba, że zamierzamy rozpieszczać siebie, wtedy ilość jest ok. Można je zrobić z mąki zwykłej ( u mnie orkiszowej) ale wyjdą też bezglutenowe np. z mąki kukurydzianej i wegańskie wtedy należy użyć
AZgotuj!Świetny deser,zupełnie nie czuć ziemniaków. Moje dziecko określiło je jako pieczoną bułeczkę:) Smakują obłędnie Składniki 500 g surowych ziemniaków startych na małych oczkach 500 g mąki pszennej 5 dkg drożdży 250 ml mleka 4 jajka 1/2 szklanki cukru szczypta soli olej do smażenia dowolna konfitura cukier puder do posypania Mleko podgrzać rozrobić w nim … Czytaj dalej Racuszki
gotuj ze mnąkonwencjonalny deser, bardzo smaczny, prosty w przygotowaniu, naprawdę warto spróbować, daję słowo nie jeden raz go zrobicie:)) Składniki 8 średnich jabłek obranych konfitura dowolna( maliny,porzeczki,owoce leśne itp) 3/4 szklanki bułki tartej 1/2 szklanki cukru 2 jajka cukier puder do posypania cynamon olej do smażenia opcjonalnie rum Piekarnik nagrzać na 150 stopni ,włożyć jabłka … Czytaj dalej Pączki
gotuj ze mnąużycia miksera. Wystarczy wszystko wymieszać i ułożyć skąpane w miodzie i cynamonie owoce. Potem już tylko chwila cierpliwości, gdy ciasto jest w piekarniku i… można się cieszyć pysznym deserem. Do tego ciepła herbata z miodem i imbirem i… nic mi więcej nie trzeba. Spróbujcie. Składniki: (na prostokątną blaszkę – u mnie 30×25) 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka
Słodkie okruszkiniż tego kupnego. Czekoladowego ze sklepu nie zjem, ale ten domowy na prawdziwym kakao, to zupełnie coś innego. Podany razem z kwaśnymi owocami stanowi odpowiednio słodki i jednocześnie zdrowy deser. Do przygotowania swojego budyniu użyłam mąki z tapioki, możesz ją zastąpić mąką ziemniaczaną lub mąką ryżową. Składniki na 2 porcje: 3 łyżki mąki z tapioki 3 łyżki ksylitolu
Fabryka pomysłówcieplutkie, świeżutkie ciasto drożdżowe ze szklanką zimnego mleka… idealne na śniadanie, czy deser, a nawet posiłek do pracy, szkoły. Oczywiście, najlepiej z dużą ilością słodkiej kruszonki! Jeżeli lubicie drożdżowe wypieki, to z przyjemnością chciałabym zachęcić Was do wypróbowania pełnoziarnistej wersji ciasta drożdżowego z podwójną ilością kruszonki. Ponadto ciasto z tego przepisu wychodzi ZAWSZE i jestem pewna, że przypadnie
Be Fit Be StrongPyszny, pachnący latem brzoskwiniowy deser. Składniki na 4 duże porcje. Masa serowa: 1/2 kg trzykrotnie mielonego twarogu 1 galaretka brzoskwiniowa 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny Masa brzoskwiniowa: 6 brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa Bita śmietana: 300ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix czekoladowa posypka do dekoracji kawałki brzoskwini do dekoracji 1. Masa serowa
Szefowa kuchniSernik ze śliwkami to deser który pokochają wszyscy, mali i duzi. Kremowy sernik a na wierzchu mus ze śliwek zapieczony w piekarniku, prawie jak powidła śliwkowe, pyszności. Nawet zapakowany jako śniadanko do pracy czy szkoły będzie idealnym posiłkiem, polecam. Sernik ze śliwkami i musem śliwkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniekokos. 5.0 from 1 reviews Kokosowy pudding chia ze śliwkami Drukuj Prep time 5 min Cook time 15 min Total time 20 min Przepyszny i zdrowy deser przy minimalnym wysiłkiu - kokosowy pudding chia ze śliwkami przesmażonymi z cynamonem Author: Cooking for Emily Serves: 2 Ingredients 250 ml mleka kokosowego ( najlepiej z kartonu tylko zwracajcie uwagę na skład- powinna
Cooking for EmilyMrożony włoski deser na bazie kawy, który nie tylko nas orzeźwi ale również postawi na nogi dzięki kofeinie. Granita w przeciwieństwie do sorbetu ma ziarnistą strukturę lodu, a na Sycylii przysmak ten podaję się ze słodką bułeczką brioche. Składniki: 2 szklanki mocnego espresso kilka łyżek cukru brązowego lub białego ewentualnie szczypta cynamonu, kardamonu lub wanilii śmietana kremówka W naparze rozpuścić
wyzwania kuchenneAromatyczne ciasto miodowe ze śliwkami to pyszny i niezbyt słodki deser. Smak ciasta z miodem idealnie łączy się z konfiturą śliwkową i delikatnym kremem z mascarpone. Przygotowanie ciasta jest łatwe i nie wymaga użycia miksera. Ciasto miodowe ze śliwkami może nie wygląda zbyt pięknie, ale zapewniam, że smakuje rewelacyjnie. Według mnie nie ma lepszego połączenie smaków. Podczas pieczenia należy pilnować
Kuchcik gotujecałość po chrupiącą kruszonką o delikatnym cynamonowym smaku. Śliwki i gruszki pod kruszonką smakują świetnie zarówno na ciepło jaki na zimno. Zachęcam do przygotowania tego prostego i pysznego deseru. Przepis na formę o średnicy 26 cm SKŁADNIKI: 1 kg śliwek 400 g gruszek 0,5 łyżeczki cynamonu Kruszonka: 80 g cukru 80 g masła 150 g mąki pszennej
WSZYSTKO SMACZNECudowny letnio - jesienny deser... Crumble z soczystymi śliwkami i truskawkami pod chrupiącą, owsiano - kokosową kruszonką... ☕🍓 Podane z gałką lodów waniliowych smakuje obłędnie i ciężko się od niego oderwać... Jesień zbliża się do nas nieubłaganie, dlatego na pożegnanie lata i powitanie jesieni przygotowałam dla moich Dzieci ten letnio - jesienny duet truskawkowo - śliwkowy☉☔Wykorzystałam do niego mrożone truskawki, które
Słodko-Słony Świat IlonyPyszny i szybki deser. Niewiele pracy, a super efekt. Polecam, wszak sezon śliwkowy w pełni. U mnie porcelanowa forma o śr.ok.26cm Składniki: * ok.500g śliwek * 1-2 łyżki cukru trzcinowego do posypania śliwek (nie trzeba) * kruszonka: - 160g mąki orkiszowej tortowej typ450 (lub 700, typ750 ok.180g) - 80g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 150 cukru lub ksylitolu Z mąki, cukru
Smaczne Zdrowe