desery - 58579 przepisów (strona:1095/3906)

Pyszne ciasto marchewkowe 186

ciasta. Wierzch smarujemy pozostałym kremem i na wierzchu układamy drobno posiekane orzechy. Ciasto wkładamy na ok. 2-3 godziny do lodówki. >> Sprawdź nasze inne propozycje na PYSZNE DESERY << Smacznego! Artykuł Pyszne ciasto marchewkowe pochodzi z serwisu Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jesienny budyń jaglany z porzeczkami i musli 143

Zdrowa kasza jaglana, to idealny składnik pożywnego śniadania czy lekkiego dania, które możemy potraktować jako przekąskę, czy w wersji na słodko, jako deser. Do tego nieco smacznych owoców i, żeby nasz posiłek był kompletny i zbilansowany, porcja zdrowych zbóż i suszonych owoców, czyli musli. To idealna propozycja na jesienne chłody i szarugi, które mamy właśnie za oknem. Gdy nastaje jesień

Kulinarne przygody Gatity
Rafaello na krakersach – bez pieczenia 195

miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 250 g wiórków kokosowych lub 150 g wiórków + 100 g mielonych migdałów Do garnka wlewamy trzy szklanki mleka i połowę adwokatu (jeśli deser jest dla dzieci to cały) oraz dodajemy cukier i cukier waniliowy. Włączamy palnik i doprowadzamy do wrzenia (nie zapomnijcie o mleku, bo może wykipieć – należy je mieszać co jakiś czas

Poezja smaku
Chlebek bananowy (bez cukru). 148

cukier, jajka i proszek do pieczenia. Jednak można go urozmaicać na wiele sposobów, dodając do ciasta orzechy, wiórki kokosowe, owoce suszone czy też przyprawy. Za każdym razem uzyskamy inny deser. W moim wariancie nie ma cukru. Zastąpiłam go miodem. Słodyczy wypiekowi nadają też same banany. Pewnie można by zrezygnować ze słodzika w ogóle, ale nie miałam w sobie tyle odwagi

zadanie-gotowanie
DESER Z CIASTECZKAMI I JAGODAMI 163

Szybki i orzeźwiający deser.  SKŁADNIKI kilka kruchych ciasteczek o smaku cytrynowym, 100 g serka mascarpone, 100 g jogurtu naturalnego, dżem jagodowy, skórka cytrynowa, jagody WYKONANIE   Serek miksujemy z jogurtem, dodajemy odrobinę dżemu oraz skórkę cytrynową. Na dnie pucharka układamy warstwę ciasteczek. Wykładamy warstwę masy, następnie po łyżce dżemu, warstwę masy. Wierzch dekorujemy jagodami, ciasteczkami i skórką cytrynową

słodki bratek
Dietetyczny mus bananowy na bazie jogurtu naturalnego z orzechami i żurawiną 151

Dietetyczny mus bananowy na bazie jogurtu naturalnego z orzechami i żurawiną Dietetycznie, szybko i zdrowo. Dla dzieci i dorosłych, bez cukru, a słodko! Śniadanie, podwieczorek, deser, jak kto woli. Zapraszam! Proporcje na dwie osoby: Składniki: 2 banany 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanych dowolnych orzechów 1 łyżka suszonej żurawiny Wykonanie: Banany obrać, pokroić na plastry, odłożyć po kilka

Wino Francja Kuchnia
Ciasto wiewiórka (z orzechami włoskimi i jabłkami) 188

Ciasto wiewiórka to idealny jesienny wypiek. Połączenie orzechów włoskich i jabłek nadaje mu niepowtarzalny smak. Ciasto jest całkowicie bezmleczne, gdyż do pieczenia go można wykorzystać olej

Dieta bez mleka
Tarta cytrynowa z pistacjami / Lemon tart with pistachios 230

Mój ukochany wymarzył sobie tartę cytrynową… Generalnie nie jest ona moim ulubionym deserem, ale męczył, męczył i wymęczył. W końcu zrobiłam ją dla świętego spokoju i nawet sprawnie mi to poszło. Powiem Wam, że wyszła prze-py-szna! Baaardzo cytrynowa, słodka z chrupiącym spodem. Chyba będę robiła ją częściej bo na tak smaczną nie trafiłam jeszcze nigdzie. Taki słodki

karmelowy
Ciasto jabłecznik zaparzany 149

Mięciutkie i przyjemnie wilgotne ciasto jabłecznik zaparzany jest niezbyt słodkim i bardzo łatwym deserem do zrobienia. Pyszne ciasto z jabłkami bardzo szybko znika z talerza i na pewno wszyscy będą prosić o dokładkę. Ciasto zaparzane z jabłkami zaraz po wystudzeniu jest mięciutkie i delikatnie wilgotne za sprawą jabłek. Do jabłecznika najlepsze są jabłka twarde (szara reneta, antonówka), które podczas pieczenia

Kuchcik gotuje
Mus z dyni i jabłka z chia - bez cukru 141

script.setAttribute('charset', 'utf-8');var head = document.getElementsByTagName('head')[0];head.appendChild(script); Przygotowanie: Dynię kroimy razem z skórą na mniejsze kawałki, ja pokroiłam na ćwiartki i 2 użyłam do przygotowania deseru. Usuwamy pestki. Kawałki dyni kładziemy skórką do dołu na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Zostawiamy do przestudzenia. Skórka

Szkrab Je Sam
Domowe monte z kaszy jaglanej + recenzja sklepu internetowego Bee.pl 135

Zdrowe i obłędne w smaku domowe monte z kaszy jaglanej. Bardzo polubiłam kaszę jaglaną i lubię z nią eksperymentować. Przetestowałam jedzenie deseru w wersji na ciepło i na zimo – wygrywa wersja na ciepło. Poza przepisem chciałabym pokazać Wam rewelacyjny sklep internetowy. Jest to sklep Bee.pl. Wśród produktów wybrałam oczywiście te zdrowe ( kasza jaglana , suszone figi, masło orzechowe, daktyle, olej kokosowy

VioletoweKucharzenie
Najlepsze przepisy we wrześniu 140

najbardziej popularnych przepisów na mojej stronie. Z lekkim opóźnieniem, ale jest. Co miesięczny ranking najchętniej czytanych przepisów na mojej stronie we wrześniu. Oczywiście to już zwyczaj, ze wygrywają desery, a szczególnie ciasta. :) W tamtym miesiącu było dużo przepisów z sezonowymi owocami, bo nie można przejść przecież obok świeżych i korzystać z mrożonek. Zdecydowanie na prowadzenie wysunął się przepis na JAGLANEGO

Zdrowie i pysznie na talerzu
BUDYŃ JAGLANY 175

Niezwykle smaczny i zdrowy deser, a przy tym pożywny.         SKŁADNIKI 1/3 szkl. kaszy jaglanej, 1 szkl. mleka, 1 banan owoce WYKONANIE Kaszę płuczemy. Następnie wkładamy do rondla, zalewamy ½ szkl. mleka i ¼ szkl. wody, gotujemy na małym ogniu aż kasza wchłonie płyn. Lekko studzimy. Kaszę miksujemy z bananem, i resztą mleka. Podajemy z ulubionymi dodatkami, ja podałam

słodki bratek
Kokosowa panna cotta 119

Szybki w wykonaniu i niezwykle smaczny deser, na przykład dla miłośników kokosa, albo ludzi, którzy unikają wyrobów mlecznych. :) Pyszne kremowe wnętrze i chrupiące, uprażone chipsy kokosowe tworzą genialne połączenie! Możesz go zjeść na ciepło, jak i na zimno. Pamiętaj jednak o tym, że chipsy kokosowe będą smakowały najlepiej, jeżeli uprażysz je zaraz przed podaniem. Potrzebujemy: 400 ml śmietanki kokosowej

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania