Lody waniliowe

Lody waniliowe

Lody waniliowe

Lody jajeczne bezpieczne. Wystarczą tylko 3 podstawowe składniki alby cieszyć się ich pysznym smakiem. Cały sekret kryje się w zagotowaniu mleka z masą z żółtek i cukru. Składniki 500 ml mleka 4 żółtka 3 łyżki cukru 1 cukier waniliowy lub ekstrakt 1. Mleko gotujemy z wanilią w dużym garnku. Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Wlewamy powoli do wrzącego mleka ciągle mieszając, aby się nie przypaliło. Gotujemy do momentu, aż masa zgęstnieje. Powinna wyglądać jakby się lekko zważyła. 3. Gdy ostygnie w... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.