desery na zimno - 3823 przepisów (strona:171/255)

Racuchy twarogowe 368

 Idealne na śniadanie lub podwieczorek. Szybkie i smaczne a dodatkowo bardzo sycące :) Uwielbiane przez dzieci i dorosłych. Zapraszam! Racuchy z twarogiem Składniki: 250g tłustego twarogu

Tagebuch po polsku
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 124

Bezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. Takie

Kuchnia MagdaLeny
Mrożona kawa z musem malinowym i lodami waniliowymi. 199

W tak upalny dzień nie chce się dosłownie nic. Dzieciaki biegają niestrudzone, to huśtawki, to basen, to piaskownica.......A oprócz swoich dwóch ukochanych Bączków miałam pod

Malinowe Pocałunki
Appeltaart 222

Jednym z tradycyjnych, zaryzykowałabym nawet stwierdzenie, narodowych ciast holenderskich jest Appeltaart - w wolnym tłumaczeniu po prostu ciasto jabłkowe, czy inaczej jabłecznik. Od naszej polskiej szarlotki różni

W mojej holenderskiej kuchni
Budyń waniliowy z konfiturą agrestową 199

Nadeszły chłodniejsze dni, powietrzu czuć jesień. Popołudniowa kawa z ciasteczkiem już nie wystarcza. Chciałoby się coś na ciepło, coś co rozpieści podniebienie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Różowy kogel-mogel zapiekany z truskawkami 258

dwóch żółtek kurzych jaj i trzech łyżeczek cukru, dokładnie razem utartych. Alternatywne dodatki to między innymi miód, rum, bita śmietana, kakao, rodzynki lub sok z cytryny. W innej wersji deseru białko oddzielone od żółtka jest ubite i dodane do masy z żółtka i cukru (źródło). Składniki (na 2 porcje): 3 żółtka 1 łyżka drobnego cukru do wypieków 1 łyżka cukru(...)Wkładamy do piekarnika i pieczemy 10-15 minut. Na wierzchu powinna się utworzyć ciągnąca pianka (zdjęcie poniżej). Po wyjęciu odstawiamy do lekkiego przestudzenia i wcinamy :) Można też jeść na zimno. Smacznego

My Culinary Art
Galaretkowiec z truskawkami 143

Galaretkowiec to bardzo prosty deser, który zrobią nawet dzieci. Sama będąc dzieckiem taki robiłam. To jedno z pierwszych moich "ciast". Nie wymaga użycia miksera, wystarczy kilka galaretek, serki homogenizowane i odrobina cierpliwości. GALARETKOWIEC Składniki: 3 serki waniliowe homogenizowane (po 200 g każdy) 1 galaretka przezroczysta 3 galaretki kolorowe (np. truskawkowa, wieloowocowa i kiwi)  10-15 szt truskawek Przygotowanie: Truskawki(...)pozostałą częścią galaretki truskawkowej i ponownie odstawiamy do lodówki.  Czynność powtarzamy rozrabiając kolejne dwie galaretki i robiąc tak samo jak wyżej opisano kolejne warstwy naszego sernika na zimno

Bon appetit mon amie
Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 614

łatwe w przygotowaniu, choć niektóre przepisy wymagają częściowego przygotowania jak np. upieczenie chleba na tortowe kanapki . Potem wystarczy zrobić jedno lub kilka nadzień i przełożyć nimi kanapki. Efektowna zimna przekąska już gotowa! Właściwie moje tegoroczne menu sylwestrowe można przygotować wcześniej, a w Sylwestra jedynie dokończyć. Dlatego ja już mam przygotowany sos romesco , który wykorzystam do nadzienia francuskiego ciasta. Przystawki(...)Jarskie dipy, grillowane warzywne to świetna odskocznia od mięsa zwłaszcza po świętach. Dlatego cukiniowe roladki faszerowane twarożkiem zawsze cieszą się dużą popularnością wśród gości. Na Sylwestra nie może zabraknąć deseru, na który może zabraknąć czasami czasu. Najlepszym wyjściem i super smacznym deserem jest Pavlova . Piekę bezę niemalże co roku. Jest to elegancki deser sylwestrowy, który wszyscy lubią. Bezę można upiec

codojedzenia
MALINOWY TORCIK NA ZIMNO 171

Na pyszny, malinowy torcik zawsze jest dobra pora. Sezon na maliny jeszcze w pełni więc zachęcam Was do przygotowania tego ciasta. Przepis zapożyczony od Sosny , ale

Pieguskowa Kuchnia
Jabłko pieczone z płatkami owsianymi 161

najlepiej wybierać jabłka twarde, które pod wpływem temperatury zbyt szybko się nie rozpadają. Dobrze sprawdza się szara reneta i antonówka. Takie jabłko polecam na lekkie śniadanie, kolację lub zdrowy deser. Składniki: (na 2 porcje) 2 twarde jabłka (u mnie szara reneta) 5 - 6 łyżek płatków owsianych 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki rodzynek 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżeczki cukru(...)dojrzałości i twardości jabłka. Obserwować końcowy proces pieczenia i nie dopuścić do pękania skórki jabłka, poprzez zmniejszenie temperatury. Tak upieczone jabłko świetnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno

Kuchcik gotuje
Francuskie Kwadraciki z Czekoladą i Gruszką 156

Szybki deser – zachcianka wczorajszego poranka. Deser, który w całości mógłby przygotować Gabriel, który smakowałaby wyśmienicie i nie zająłby zbyt dużo czasu. Padło na francuskie kwadraciki z gruszkami. Gruszki zatopione w czekoladowej masie ciasteczkowej. Nie uwierzycie ale w smaku obłędne. Szybkie, proste a zachwycają. Sama byłam zdziwiona, że połączenie gruszki z czekoladą plus ciasto francuskie to czysta rozkosz dla podniebienia(...)masę ciasteczkową. Gotowe kwadraty układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Pieczemy około 15 minut, do zarumienienia. Spożywamy na ciepło, na zimno również smaczne. Przechowujemy pod przykryciem. Źródło: Chocolate Divine, C. Bardi/ T. Morris The post Francuskie Kwadraciki z Czekoladą i Gruszką appeared first on Made

Made By Mom And Son
WALENTYNKOWE PRZEPISY. 187

Świat utonął w czerwonych serduszkach. Lizaki, pluszaki, bombonierki, szampany, walentynkowe wina... Kwiaciarki przygotowane z zapasem czerwonych róż czekają, aż  mężczyźni wracając do domów, jak młodzi

W kuchni Karmel-itki
Brzoskwiniowy placek z kaszy manny 121

Taki placek to idealna propozycja na szybkie śniadanie oraz zdrowy deser, który całkowicie zaspokoi ochotę na coś słodkiego.  Uwielbiam jego delikatnie brzoskwiniowy smak oraz zwartą i jednocześnie miękką konsystencję.  Placek pysznie smakuje w wersji solo oraz z ulubionymi owocami, czy polany odrobiną miodu. Koniecznie spróbujcie! (1 placek o średnicy 24 cm) 1/2 szklani kaszy manny (1 szklanka(...)zsunąć go na talerz, przełożyć (na patelnię) na drugą stronę i smażyć bez pokrywki dodatkową 1 minutę. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu w wersji solo lub z ulubionymi dodatkami. (Na zimno również świetnie smakuje

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania