którym nie może zabraknąć pysznego ciasta na stole. Z racji upałów wybieramy częściej te na zimno. Tak, jak dzisiaj u mnie kokosowy sernik wegański, z aromatyczną i soczystą czerwoną porzeczką, nasionami chia i truskawkami. Lubię takie ciasta, są to najlepsze letnie desery, które też po troszku pełnią funkcję takich niby lodów, bo sięgamy po nie do lodówki, i jemy
SMYKWKUCHNIopakowanie żelatyny fix deserowej do serników na zimno (60 g), · 250 g – 300 g małych borówek amerykańskich, · 50 g cukru pudru z wanilią, · mielony karmel i wanilia do deserów. Przygotowanie: W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość
Moniki SmakołykiSernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem Delikatny jak chmurka, puszysty i niebiańsko pyszny letni deser. Ciasto jest łatwe w wykonaniu, nie wymaga pieczenia ani wielkich umiejętności kulinarnych. Do tego wygląda efektownie i smakuje rewelacyjnie. Polecam! Do wykonania ciasta użyłam foremki o wymiarach 28×28 cm Składniki na spód: 250g sucharków(...)SAŁATKI PRZEPIS TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ SURÓWKI DO OBIADU, GRILLA I BURGERÓW KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Sernik na zimno na jogurtach greckich z musem truskawkowym i chrupiącym czekoladowym spodem pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytempotrzebujecie żadnych wymyślnych składników, a całość przygotujecie w jakieś 20 minut. W konsystencji przypomina delikatny i puszysty cytrynowy sernik na zimno z kokosową nutą. Ciasto robiłam w blaszce o wymiarach 35×24 cm. Jeśli szukacie inspiracji na inne desery bez pieczenia, zapraszam Was serdecznie do obejrzenia tych wpisów . Składniki na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być
CiastkozercyPuszyste, chrupiące gofry w sam raz na letnie desery dla całej rodziny. Przygotowanie: 15 minut Koszt: tanie Mamy piękną pogodę, a większości z nas taka pora
Zdrowie i pysznie na talerzujuż wszystko. Nasze placuszki bananowe są już gotowe. Takie placuszki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, na deser lub po prostu jako przekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które
Okiem Blondynki by McBlondiWilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz już
Zdrowie i pysznie na talerzuProsta i niezwykle smaczna zapiekanka z płatków jaglanych i migdałów, przekładana ulubionymi owocami. Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 25 minut Koszt: Tanie Jako wielka miłośniczka wszystkiego
Zdrowie i pysznie na talerzuZestawienie najpopularniejszych przepisów w sierpniu. Witajcie. Dziś mam dla Was ranking najlepszych przepisów na mojej stronie w sierpniu. Ogólnie tamten miesiąc obfitował w przeróżne desery i
Zdrowie i pysznie na talerzuDeser z truskawkami to połączenie dwóch kremów - z białą czekoladą i z kakao - oraz świeżych truskawek. Smaki uzupełniają się, a słodycz kremów (zwłaszcza białego) przełamuje kwaskowatość
Smakołyki BerenikiChyba najprostszy i najpyszniejszy sernik na zimno jaki udało mi się stworzyć to właśnie ten, o którym Wam zaraz napiszę. Pyszny spód z kruchych ciasteczek oblanych
MamaOskarkaKażdy z nas uwielbia placuszki na słodko. Jednymi z moich ulubionych są z przesłodką suszoną żurawinką i dodatkiem masła orzechowego. Świetne połączenie słodkiego ze słonym. Oczywiście
Zdrowie i pysznie na talerzuWitajcie. Dziś przedstawię Wam jeszcze jedną propozycję na Wielkanoc. U mnie jest obowiązkowo co roku i wiecie z czym ją jeszcze podaje? Z lodami! 😀 Schłodzona pascha
Zdrowie i pysznie na talerzuKochani, za dwa tygodnie Wielkanoc, więc zrobiłam dla Was małe podsumowanie bezglutenowych przepisów z quinoą, które przygotowałam w zeszłym roku. Taka mała przypominajka, a z pewnością
Quinoa Raz!Dzisiaj przedstawię Wam moją ulubioną kolację. Jest ona niezwykle prosta, smaczna i sycąca. Ja często wykonuje takie placki z odżywką białkową, jako zamiennik kurzych białek, bo
Zdrowie i pysznie na talerzuMało kto potrafi zachwycać się tym przepysznym owocem cytrusowym, zwanym "potężnym grejpfrutem" czy "pomarańczą olbrzymią". Nie każdy jest zwolennikiem kwaskowatych owoców. Dla mnie te owoce są
Zdrowie i pysznie na talerzuCiastka, ciasteczka-nasze ulubione przekąski. 😊 Z dodatkiem orzechów i posypane cukrem pudrem można jeść garściami.😆 Ostatnio jakoś mam pecha do mąk, bo już druga mi
Zdrowie i pysznie na talerzuDzień dobry. Dzisiaj mam dla Was smoothie. Chodź nie mamy lata, ja chętnie przyrządzam sobie taki deser na drugie śniadanie.😋 No i przy okazji jest to
Zdrowie i pysznie na talerzuDzień bez deseru jest dniem straconym. 😋 W dodatku pełnowartościowy, z samych zdrowych składników i jeszcze przepyszne truskaweczki, że niczego więcej do szczęścia nie potrzeba. Często taką
Zdrowie i pysznie na talerzuTym razem tradycje zachowam i jak to przy weekendzie, mam dla Was przepis na ciasto.🍰 W smaku jak by to określić...rewelacja!😍 Nie dodałam ani
Zdrowie i pysznie na talerzuSama nie wiem czy nazwać to pasztetem z cukinii czy babka z cukinii? Nie wiem bo za równo na zimno jak i na ciepło jest obłędna
Niezły Młynekkażdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest
Kulinarne przygody Gatitykażdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest
Kulinarne przygody Gatitykażdy z nas lubi kwaskowe owoce, dlatego możemy je wykorzystać do przygotowania koktajli i kompotów. Możemy z nich przygotować różne desery: lody, galaretki, czy kisiel. Pyszne będą ciasta drożdżowe czy też ucierane, przepyszny też jest porzeczkowy sernik na zimno. Porzeczki możemy również zamknąć w słoikach, przygotujemy z nich galaretkę dżem, sosy do mięs czy też nalewkę. Możliwości jest
Kulinarne przygody Gatity