desery na zimno - 3823 przepisów (strona:104/255)

jagodowy sernik na zimno 107

brakuje. Dlatego latem często pieczemy jagodzianki a poza sezonem wykorzystuję je do rozmaitych ciast.  Dziś zapraszam na sernik na zimno z jagodami w masie i w galaretce. Na ciasteczkowym spodzie, więc nie wymaga pieczenia. Będzie pysznym deserem na upalny dzień.  *foremka 23*23 cm Składniki: na spód: 150 g herbatników (użyłam maślanych i ciemnych) 50 g masła

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
5 najdziwniejszych norweskich potraw 137

ugotowaniu jest po prostu wyjadany łyżką. ) Język i gałki oczne to prawidziwe przysmaki! photo – matprat.no Dravle – Tradycyjny norweski deser na bazie mleka z wieloma regionalnymi odmianami. Drvale spożywane może być na ciepło, jak i na zimno. Często traktowane jest nawet jako danie główne. Do podstawowych składników zalicza się – mleko, śmietanę, kwaśne mleko, jajka i cukier. Podobno zdecydowanie

Czynniki pierwsze
CRÈME BRÛLÉE Z SUSZONYMI FIGAMI, MUSEM JABŁKOWYM I CUKREM CYNAMONOWYM 116

piecz w temperaturze 160°C przez około 30-40 minut. Pozostaw do ostudzenia i wyjmij z formy. Możesz podawać ten deser zarówno na ciepło, lekko przestudzony, jak i schłodzony w lodówce, wedle uznania. Osobiście podaję go na zimno, uważam, że smakuje lepiej. Przed podaniem wymieszaj cukier z cynamonem, posyp crème brûlée z wierzchu cukrem cynamonowym i opal go palnikiem

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO MENU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 366

Kaczka pieczona z jabłkami Smażona pierś z kaczki z puree z brokuła Królik z warzywami Kiełbasa biała w sosie chrzanowym   Desery Keto mazurek Wielkanocna babka Wielkanocna babka kokosowa Sernik wiedeński Puszysty sernik bez mąki Sernik jagodowy na zimno Ciasto orzechowo-karmelowe Keto leśny mech Szarlotka LCHF Czekoladowe jajeczka Wielkanocne koko jajeczka Tort bezowy Pavlova Artykuł INSPIRACJE NA WIELKANOCNE KETO

Ola la LCHF
Serniczki bez pieczenia 119

Serniczki bez pieczenia to bardzo smaczny i łatwy do wykonania deser, który świetnie sprawdzi się na każdym przyjęciu. Z niewielkiej ilości składników powstaje pyszna serowa babeczka na zimno z nadzieniem malinowym i nutą wanilii. W serniczkach oprócz białego sera i mascarpone do dekoracji wykorzystałam termostabilne nadzienie cukiernicze marki Lauretta. Firma Kandy niedawno wprowadziła do sprzedaży rękaw cukierniczy Rengo

Kuchcik gotuje
Pudding kokosowy z tapioki z kaki i borówkami 132

można dać się pokroić! Serio! Mięciutkie kuleczki tapioki w kremowym mleku kokosowym z wanilią i kawałeczkami owoców. To zdecydowanie idealny deser o każdej porze roku.  W dodatku robi się go tak szybko! Latem można podać go na zimno z mnóstwem owoców, a zimą w rozgrzewającej wersji na ciepło. Do gotującego się mleka, można dorzucić laskę cynamonu i podać

Food Square
Sernik straciatella z malinami bez pieczenia 180

Słodki sernik na zimno z dodatkiem gorzkiej czekolady i kwaśnych malin - idealne współgranie i równowaga smaków. Czy może być lepszy deser na lato?! Składniki: 1/2 opakowania biszkoptów okrągłych, 1 kg sera twarogowego, 200 ml śmietanki 30%, 2 galaretki krystaliczne cytrynowe, 2 galaretki malinowe, duże opakowanie malin, czekolada gorzka, 3 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 300 ml wody

Lena Gotuje
Brak tytułu 204

smaku truskawkowy i pomarańczowym. Udekorowałam bitą śmietaną, posypką czekoladową i brzoskwiniami. Galaretka Pyszne, owocowe galaretki Dr. Oetkera to najbardziej elegancki z deserów. Są wspaniałe jako dekoracja lodów, ciast z owocami i na zimno. Ich wesołe kolory, owocowy aromat oraz orzeźwiający smak sprawiają, że są wspaniałym pomysłem na letnie przyjęcia i dziecięce bale. Jeżeli masz ochotę

kolorowotorcikowo
Szarlotka z budyniem i kruszonką 166

 Wersja podstawowa z dodatkiem budyniu zasmakuje każdemu.  Przygotowanie: 30 minut Koszt: tanie Miłośnicy szarlotek z pewnością pokochają również i tę wersję! Sama jestem wielką

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik na zimno z brzoskwiniami 241

Ten sernik dwukolorowy podbił serca wszystkich :) To bardzo dobry deser i wyjątkowo łatwy do zrobienia...znika bardzo szybko. Jest bardzo delikatny w smaku...kakaowo-waniliowym. Już

Anioły w kuchni
Mus z białego wina 130

żelatynę. Dodać sok z cytryny i ubijać. Gdy przestygnie dalej ubijając dodać białka. Ubijać aż masa będzie zimna. Przełożyć mus do szklanek i odstawić do lodówki. Można włożyć do zamrażarki. Ja mus włożyłam do miseczek z bezy, ale taki deser trzeba zjeść szybko. Mus nie może długo stać w bezowych miseczkach, gdyż beza się rozpuści. kryształ

królestwo garów
Kawa bananowa na zimno + film 137

Pyszna, aromatyczna kawa bananowa to świetny pomysł na błyskawiczny podwieczorek. Kawa rozpuszczalna doskonale komponuje się z koktajlem bananowym dając niesamowity efekt smakowy, pobudza, orzeźwia i gasi

Smakowite Dania
PASCHA - bakaliowy sernik na zimno. 140

Miałyśmy ochotę na coś innego, niecodziennego, delikatnego i cholernie smacznego. A skoro obie wypowiedziałyśmy to samo słowo, czytając sobie w myślach, to odwrotu nie było. Klimat

Wypisz Wymaluj
Panna cotta z sosem z owoców leśnych 177

owoców leśnych:250 g mrożonej mieszanki owoców leśnych100 ml czerwonego, wytrawnego wina70 g cukru trzcinowego szczypta cynamonu Panna cotta po włosku oznacza gotowana śmietanka. Jest to rodzaj pysznego deseru pochodzącego z północnych Włoch. Dzisiaj zaproponuję wersję z sosem z owoców leśnych.Mleko, śmietankę i cukier podgrzać (trzeba uważać, żeby nie zagotować) na bardzo małym ogniu. Laskę wanilii przekroić(...)konsystencję sosu. Dodać szczyptę cynamonu i jeszcze przez chwilę gotować. Zdjąć z ognia. Sos możemy podawać na zimno lub na gorąco."Babeczki" panna cotta wyjąć z lodówki i przełożyć każdą osobno na talerzyk. Aby sobie to ułatwić, można foremki z zastygniętym deserem zanurzyć na krótką chwilę w ciepłej wodzie (uważając, żeby woda nie nalała się do foremek) a dopiero później

Świat Domowej Kuchni
Deser jagodowy 156

kogo: dla fanów owocowych przekąsek dla szukających orzeźwiającego letniego deseru dla miłośników borówek/jagód Składniki: galaretka o smaku jagodowym (ewentualnie o smaku owoców leśnych) jagody (ok. 125g) 300g serka homogenizowanego o smaku owoców leśnych 2 łyżeczki żelatyny bita śmietana do dekoracji Wykonanie: Przyrządzić galaretkę (wg instrukcji z opakowania) w zmniejszonej ilości wody. (Moja galaretka była na 375ml więc przygotowałam(...)wody. Wymieszać do całkowitego rozpuszczenia i poczekać, aż całkowicie ostygnie (uwaga, żeby nie zaczęła się "ścinać"). Gdy żelatyna będzie zimna dodać ją do serka homogenizowanego i zmiksować na gładką masę. Nałożyć serkową masę na galaretkę. Odłożyć do lodówki do stężenia. Deser podawać udekorowany bitą śmietaną

Mania Wypiekania

Proponowane wyszukiwania