Ten tort nie ma jakiejś długiej historii. Dopiero co go wymyśliłam i stworzyłam specjalnie na 25 urodziny Bonduelle w Polsce. Nie wiem czy wiecie, że rolnicy
Quinoa Raz!Podobno najważniejsza w życiu jest równowaga i spokój wewnętrzny. Po obejrzeniu kilku reklam w TV możemy dojść do wniosku, że ważne jest również regularne wypróżnianie, wzmacniane
ladykitchenmojprzepisna.pl | Zygmuntówka – ciasto warszawskie – po mojemu, czyli wersja uproszczona Od dawna chciałam zrobić te ciastka, bardzo je lubiłam. Jak mieszkaliśmy na warszawskim Mokotowie, całkiem
moj przepis naDziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy
Kawa z mlekiemDziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy
Kawa z mlekiemM azurek wielkanocny można bardzo szybko przygotować i nie trzeba do tego jakichś specjalnych umiejętności cukierniczych. Poza tym, jest wiele sposobów na uproszczenie przygotowań
SzczyptaSmaQjedynie pozytywnym skutkiem. Sałatka cobb Uwielbiam sałatki, a sałatka cobb jest moją ulubioną pożywną sałatką. Do sałatki można wykorzystać obiadowe resztki jak pieczony kurczak i wzbogacić o niskowęglowodanowe warzywa. Pieczony łosoś z batatami Przynajmniej dwa razy w tygodniu jem ryby. Ryby są zdrowe! Zawieraj kwasy tłuszczowe omega-3, wiele witamin i minerałów. Ulubioną rybą jest łosoś, ale przyrządzam chętnie(...)naszym klimacie ale są dostępne w sklepie. Często przyrządzam duże i mięsiste grzyby jak portobello . Nie stronię od pieczarek ale latem najczęściej delektuję się kurkami . Gofry brokułowe- gofry bez glutenu i cukru Uwielbiam gofry na słodko ale i te wytrawne. Gofry brokułowe to moje ulubione gofry, które mogę jeść o każdej porze dnia. Polecam te gofry osobom na diecie
codojedzeniaOrzechy w cukrze zawsze kojarzą mi się z dwiema rzeczami – jarmarkami bożonarodzeniowymi i cenami jak PKB średniego państwa w Afryce, który mógłby wywołać zamieszki. Nie jestem
ladykitchensłońce i wzrost temperatury, zatem my jemu w zamian dajmy jeszcze - może ostatni tego roku - podwieczorek na tarasie z kawą i przepysznym sernikiem bez pieczenia. Trzeba już w sumie zacząć myśleć o przycięciu krzewów malinowych, ale przynajmniej u nas możemy wciąż jeszcze znaleźć owoce. Ostatnie dosyć słoneczne dni sprawiły nawet(...)zblendować, grunt, by stały się sypkie jak piasek. Połączyć z płynnym masłem i wymieszać, piasek ma wyglądać jak mokry. Dużą 28 lub 30cm tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, tylko spód, można zbędne części papieru zacisnąć poza tortownicą. Łatwiej będzie na koniec wytargać go spod ciasta. Przygotowany spód można odłożyć do lodówki i zająć się galaretkami. 2 rozpuścić
I tu będę miała takie teWitajcie nasi mili. Upały - jednych doprowadzają do niemal szaleństwa, innych do coraz częstszego uśmiechu i ogólnego, bardziej pozytywnego nastroju. My jesteśmy raczej pomiędzy - kochamy lato
Symfonia SmakówWłaśnie mija rok odkąd zaczęłam prowadzić bloga.Aż sama w to nie mogę uwierzyć,niesamowicie szybko płynie ten czas.Ten post jest 125 - tyle udało
Niespełnione zdolności kulinarneWitajcie po krótkiej przerwie. Przeprowadzka praktycznie zakończona, brak multimediów odciął mnie na 3 dni. I dobrze! Wcale mi nie brakuje internetu ani telewizora. Wystarczy mi radyjko
Zdrowie i pysznie na talerzuTarta z czereśniami. Przepis krok po kroku Nasi sąsiedzi przywieźli nam ogromną siatkę czereśni. Bardzo się ucieszyliśmy ale co zrobić z
kuron.com.plJak co piątek przygotowałam dla Was typowo włoski przysmak, którego korzenie sięgają pierwszego tysiąclecia. Dziś przeniesiemy się do Toskanii a dokładnie do Sieny, skąd pochodzi panforte
La grande e la piccola cuocadostał. 10. Jakie jest Wasze ulubione ciasto? Sernik. Najchętniej pieczony, ale dodatki mogą być przeróżne. Uwielbiam je i piec, i jeść. 11. Czy jest danie/deser, bez którego nie wyobrażacie sobie życia? Hmm... Wiele jest takich, szczerze mówiąc. Ale chyba lody. Życie bez lodów byłoby niesamowicie smutne... Pytania od Karo : 1. Gdybyś mogła mieszkać w wybranym(...)odbierać sobie przyjemności, zaczęłam ćwiczyć - i poskutkowało. Teraz kolej na pytania od Gosi : 1. Bez jakiego sprzętu kuchennego nie umiałabyś się obejść? Odkąd dostałam Wallego, to on jest w centrum mojego kulinarnego wszechświata, głównie za swoją uniwersalność. Jednak pomijając jego - porządny, ostry nóż. Bez niego gotowanie jest katorgą. 2. Czy jest coś, czego nigdy byś nie zjadła? Żywe
Pożeraczka, czyli raz adobrze