Kochamy wyzwania! Zwykle stawiamy sobie dość wysoko poprzeczkę. Mierzymy wysoko i nie znosimy schodzenia na łatwiznę. Kochamy eksperymentować, sprawdzać, testować, łączyć, odkrywać. Tak też było tym
Wypisz WymalujJa tutaj ciągle na jesień narzekam, a tak naprawdę kilka ostatnich dni zaskoczyło nas śliczną pogodą. Na porannym spacerze z Ptysią musiałam zdjąć bluzę, tak było
Pożeraczka, czyli raz adobrzeDrożdżówki z serem – takie tradycyjne, puszyste, najlepsze. U mnie w wersji odrobinę zakręconej, bo zawijanej, ale nie ma problemu, aby przygotować je jako nadziewane serem
Poezja smakuNajpyszniejsze rzeczy na świecie, to te, do których mamy jakiś sentyment. Wspomnienie danego smaku, danego zapachu wprowadza w konkretny nastrój i przenosi do wybranych, naznaczonych tym
Wypisz WymalujWe wtorek kupiliśmy ostatnie prezenty; teraz leżą w pokoju gościnnym na kanapie, krzesłach i podłodze, i czekają, aż wreszcie będę miała czas zapakować te, których w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBiszkopt podstawowej formie składa się tylko z jajek, cukru i mąki odpowiednio potraktowanych i użytych w odpowiednich proporcjach. Ciasto biszkoptowe to podstawa do tortów i wielu
Karo in the Kitchentego bzyczenia miksera i potem bez aromatu pieczonego ciasta? Skąd będzie wiadomo, że to piątek. Pamiętam jak po przeprowadzce do Krakowa, wynajmowaliśmy tutaj naprawdę malutkie mieszkanko, z jeszcze bardziej mikrą kuchnią. I tak w piątek mąż wracał z pracy a na dole witał go zapach pieczonej szarlotki vel jabłecznika. Tym się chyba wyróżnia moje wyobrażenie do domu? Takim ciepłym(...)blaszkę wysmarowaną tłuszczem, na dnie której kładziemy papier do pieczenia. Wykładamy 1/2 owoców. Wylewamy pozostałą część ciasta. Wykładamy resztę owoców. Pieczemy w 180 stopniach ok 50 min. 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/cytrynowy-ucierany-placek-jagodamiborowkami/ MieszamWGarnku Artykuł Cytrynowy, ucierany placek z jagodami/borówkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuW tamtym roku robiłam je po raz pierwszy i powiedziałam sobie, że na pewno nie ostatni. W tym roku również miały być, ale przy tej mojej
Kuchnia w czekoladzieKiedyś dla mnie ciasto tego typu było nie do przebrnięcia. Alergicznie na mnie działały wszelkie dania z żelatyną. Za to teraz doceniam sernik na zimno. Szczególnie
Mieszam w GarnkuCo raz więcej osób nie je laktozy. Unika mleka i produktów mlecznych w celu wyeliminowania laktozy ze swojej diety. Nietolerancja laktozy objawia się różnymi dolegliwościami. Najczęściej
SMYKWKUCHNIBeza francuska, klasyczna, jest świetnym, delikatnym i bardzo wdzięcznym ciastem. Jeśli tylko opanujecie podstawy jej wykonania, będziecie w stanie zrobić wiele ciast, ciasteczek a także pyszne
Karo in the KitchenChwilę musiałam się zastanowić, z jakiej okazji mieliśmy ostatnio gości. Nie dlatego, że miewamy ich tak często; wręcz przeciwnie. Po pierwsze, było to już jakiś czas
Pożeraczka, czyli raz adobrzeMam problem z wegańskimi ciastami. Większość z nich smakuje podobnie, jednak w smaku – choć dobre – nawet w połowie nie przebijają tradycyjnych, babcinych wypieków. Składniki
Poezja smakuSiwy już włos pokrywa jego głowę, nawet nie zauważyłam, kiedy to się stało. Przygarbiona sylwetka, zwisające wzdłuż
W kuchni Karmel-itkiPuszyste, maślane no i domowe drożdżówki z truskawkami, serem i kruszonką. Ja się w nich zakochałam od razu. Ostrzegam: Te drożdżówki są uzależniające! Można je
Calzonella.com