piecu opalanym drewnem, najlepsza mozzarella, sos pomidorowy i świeża bazylia, to jest to, co takie łasuchy jak ja lubią najbardziej. Przemiłej obsłudze po raz kolejny bardzo dziękuję za to, że pozwolili mi wtargnąć z moim obiektywem do środka i poobserwować ich w trakcie pracy w swoim nowym wypasionym wozie. Oczywiście dobra pizza nie może się obyć bez butelki zacnego(...)grzybami mung. Krab okazał się oszukany — paluszki krabowe, które rzecz jasna lubię, ale dobrze wiemy, ile wspólnego mają one ze wspomnianym skorupiakiem. Sam indyk zaś był smaczny, lecz bez szału. Największym bólem był fakt, że mieliśmy ochotę na nadzienie z krewetek, z którym to pierogi zostały wykupione idealnie przed nami. Na moją uwagę zasłużył również Wheel Meal z meksykańską
Food SquareDziś przedstawiam kolejny deser z wykorzystaniem sezonowych produktów, czyli truskawek i rabarbaru. Przygotowałam z nich słodkie nadzienie truskawkowo-rabarbarowe do kruchego ciasta w stylu amerykańskim – wyszło przepyszne! Napiszę tylko tyle- ciasto nie zdążyło wystygnąć:) Pomimo jego niezaprzeczalnej kaloryczności ze względu na sporą ilość cukru, starałam się troszkę ulżyć swojemu sumieniu i do produkcji ciasta kruchego użyłam też zdrowej mąki(...)zimnego masła, pokrojonego w kostkę 2 łyżki cukru 1 jajko roztrzepane z 2 łyżkami zimnej wody 1 małe jajko, roztrzepane do posmaorawania ciasta Składniki na nadzienie: 300 g truskawek bez szypułek, pokrojonych w plasterki 250 g rabarbaru, obranego z zewnętrznych błonek i pokrojonego na 1 cm kawałki 150 g cukru trzcinowego 2 łyżki skrobi/mąki kukurydzianej Przygotowanie: W misce
karmelowyTo nie tak, proszę Pana, nie tak! Jaki pasztet, skoro bez mięsa? A no widzi Pan, bo to taki specjalny pasztet. Bezmięsny! Dla
W kuchni Karmel-itkiMuffinki , których głównym składnikiem nadającym smaku i charakteru jest serek ricotta . To dzięki niemu po upieczeniu przypominają w smaku mini serniczki, są lekko wilgotne, kremowe. Olejek
Kolorowy PrzepisownikTarta z gruszkami, pyszny owocowy deser do popołudniowej kawy. Bardzo prosta do przygotowania, nawet nie potrzebujesz foremki, Ciasto możesz ukształtować wg własnej fantazji. Tarta składa się
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moje urodziny i stwierdziłam, że święto czekolady to świetna okazja do zrobienia próby generalnej przed urodzinami. Muszę przyznać, że ciasto wyszło wyśmienite. Warto sobie zaserwować kawałeczek takiego deseru przy okazji jakiegoś wyjątkowego święta lub właśnie w światowy dzień czekolady :) Przepis jest stosunkowo prosty a przygotowanie ciasta wcale nie zajmuje dużo czasu. Wypróbuj go koniecznie! Jeśli lubisz czekoladę, a akurat(...)Bezglutenowy tort czekoladowy z konfiturą malinową Drukuj Porcje: 12 porcji (blacha 20cm x3 warstwy) Czas przygotowania: 1 godzinę Składniki: 40 g ksylitolu + 20g do kremu 160 g gorzkiej czekolady bez nabiału i cukru + 140g do kremu + 100g do polewy 40 g oleju kokosowego lub masła klarowanego + 1 łyżka do kremu + 2 łyżki do polewy
Book of spellsdostępnych w Polsce i jak wspaniałe rzeczy można z nich stworzyć. Okazuje się, że te mniejsze lub większe ziarenka wspaniale pasują do mięs, warzyw, świetnie sprawdzają się w sałatkach, deserach na zimno i słodkich wypiekach, a nawet jako samodzielna przekąska. Postanowiłam wykorzystywać je częściej w swojej kuchni. Pierwszym kaszowym eksperymentem było docenione w konkursie w konkursie "Lubię kaszę" sushi(...)waniliowy. Staramy się uzyskać jak najgładszą masę bez grudek. Gorzką czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie jajka ubijamy ze szczyptą soli na puszystą masę, następnie (cały czas miksując) dodajemy roztopioną czekoladę, masę z kaszy gryczanej i mąkę. Powinna powstać gęsta, jednolita masa bez większych grudek. Na koniec dodajemy dość
Zawsze głodna!Oto i ono! Moje trzecie dziecko, któremu ostatnimi czasy musiałam poświęcić trochę czasu. Trochę, to w sumie jakieś 16 godzin... Niby nie dużo, ale jednak jakby
Kuchnia w czekoladziePancakes to amerykańskie naleśniki, mniejsze i grubsze, ale właśnie to w nich najlepsze. Można je jeść z różnymi dodatkami. Popularny jest syrop klonowy, chociaż u nas
Anioszek w kuchniNadrabiania zaległości w kwestii dotrzymywania obietnic część dalsza. Jakiś czas temu, moje babeczki wzięły udział w pewnej imprezie. Pochwaliłam się tym faktem na Instagramie i obiecałam
Fill The Bowlmasa serowo – karmelowa to mój ulubiony smak w deserach. Tort nawet szybko się robi a smakuje... wybornie (tortownica średnicy 24 cm) Składnik na biszkopt makowy: 200 g zmielonego maku 6 jajek 120 g cukru 2 łyżki kaszy manny 2 łyżki bułki tartej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki ekstraktu migdałowego Składniki(...)proszek do pieczenia a na koniec ekstrakt migdałowy. Ponownie zmiksowałam. Białka ubiłam na sztywna pianę i dodałam do masy makowej. Wymieszałam delikatnie za pomocą łyżki. Piekarnik włączyłam na 180 °C (termoobieg) Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Masę makową przelałam do tortownicy, wyrównałam wierzch i wstawiłam do piekarnika na około 45 minut. Piekłam
Kuchnia u Krysiinspiracji. Książka "Vegetarian Mediterranean Cooking" zgromadziła 180 propozycji na takie właśnie dania. Zostały one podzielone na rozdziały: przystawki, zupy, dania główne, sałatki, dodatki do dań głównych, desery, oraz pieczywo, możemy zatem bez problemu żywić się wege od rana do nocy. Większość to dania "oryginalnie" bezmięsne, jest też trochę mięsnych klasyków przerobionych na wersję wege, jak spaghetti(...)się ten wpis? Śledź moją stronę na Facebooku lub Google +, aby być na bieżąco z kolejnymi wpisami.Przepisy z książki: Filo z fetą i ziołamiZupa z pieczonej dyniZupa z kapusty i fasoli
Chilli Czosnek i OliwaTakie kolorowe mini beziki sprawdzą się świetnie jako dekoracja tortu. O idealne proporcje poprosiłam moją „internetową przyjaciółkę Angie” , która właśnie często ozdabia tak
Rusty ForkCiasto z truskawkami i śmietankową pianką jest pyszne. Idealne połączenie kruchego, kakaowego ciasta, truskawek i słodkiej śmietankowej pianki. Ciasto nawet nie zdążyło stężeć, błyskawicznie zniknęło, to
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięO tym, że jabłka z cynamonem to zgrany duet nie trzeba nikogo przekonywać:) Ale nie trzeba też od razu wypiekać dość pracochłonnych jabłeczników, żeby
Maślane ciasteczkoI znowu szarlotka :) nie ostatnia! :D czy ja już mówiłam, że uwielbiam szarlotki? ;) na tą przepis miałam od dawna, ale był tak długo nieużywany, że można
Kolorowy PrzepisownikW poprzednim poście nauczyłam Was robić idealne ciasto drożdżowe, a dziś z okazji długiego weekendu przepis na dużą blachę ciasta drożdżowego, które wystarczy na te wolne
greenscarf