Są to batoniki bez cukru, bez nabiały i bez glutenu. Robi się je w bardzo prosty sposób. Właśnie wypróbowałam na moim synku i
Smaki Przyprawy i KoloryChoć nie pijam kawy, lubię kawowe wypieki:). Zapraszam na pyszną, łaciatą babkę z wyraźnym kawowym posmakiem! 250g masła lub margaryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier
Szefowa kuchniKruche daktylowe ciasteczka bez cukru i bez słodzików (22 ciasteczka) Dzisiaj prezentuję dietetyczne ciasteczka przy wykonaniu których nie potrzeba dodawać cukru, ani żadnych
Moja MichaBrrrr. Jesień zbliża się dużymi krokami niestety temperatury znacznie się obniżyły i od nie dawna raczymy się herbatkami (ja herbatę piję tylko w okresie jesienno- zimowym
Szybko Tanio SmacznieMoskole czyli góralskie placki ziemniaczane, smakują wybornie, a przy tym są bardzo tanie i proste do zrobienia. To jedno z tych dań, które w podhalańskich restauracjach
Smakowite Dania(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); potrzebujemy 3 biszkopty składniki na 1 ciasto biszkoptowe: 60 g mąki orkiszowej 25 g maki ziemniaczanej 90 g cukru 3 jajka 1 szczypta
Domowy Smak Jedzeniaachy ;P) Ten deser jest prosty, stosunkowo szybki w przygotowaniu i naprawdę bardzo prosty :) Smak i aromat słonecznego Czerwca w kruchej, mieszczącej się w dłoni babeczce... Spróbujcie koniecznie, jeśli tylko macie dostęp do tych wspaniałych jadalnych kwiatów oddalonych od ruchliwych ulic i większych miast - to bardzo ważne! Babeczki z kremem z kwiatów czarnego bzu(...)morelami Potrzebujesz: Ciasto: 125g schłodzonej margaryny 225g mąki pszennej 75g cukru 1 jajko Krem: 250g mascarpone 6 baldachów kwiatów czarnego bzu 1/4 szklanki wody 2,5 łyżki cukru 1 łyżeczka oberwanych kwiatków z baldachu czarnego bzu 5 świeżych moreli Sposób przyrządzenia: Ciasto: 1. Margarynę pokrój na mniejsze kawałki. 2. Dodaj do niej resztę składników i szybkimi ruchami zagnieć gładkie ciasto
Kuchnia w Słońcu SkąpanaDynia kandyzowana jest świetnym dodatkiem do keksów, deserów czy świątecznej masy makowej. Ten przepis jest sprawdzonym przepisem mojej mamy. Właśnie jesienią przygotowujemy wspólnie dynię na różne sposoby i zamykamy ją w słoikach, żeby służyła nam całą zimę. Składniki: 500 g miąższu dyni bez skórki 250 ml wody 250 g cukru 1 opakowanie małe cukru(...)będzie szklista przekładamy ją na blachę piekarnikową wyłożoną papierem pergaminowy i pozostawiamy na kilka godzin do osuszenia. Następnego dnia dynię osuszamy w piekarniku termoobieg temperatura 70 C i pieczemy ok 2 godzin. Osuszoną dynię przechowujemy w szczelnych opakowaniach :) Smacznego
Niezły Młynekstały się jednym z jego ulubionych deserów. Na Śląsku Cieszyńskich tradycja smażenia kwiatów czarnego bzu jest w dalszym ciągu bardzo popularna. Przysmak ten można skosztować w sezonie kwitnienia bzu w niektórych lokalnych kawiarniach i restauracjach, polecam te w Cafe Muzeum przy Muzeum Śląska Cieszyńskiego. Nie sposób pominąć właściwości tej urokliwej rośliny. Krzewy czarnego bzu rosną dziko na terenie całej Polski(...)przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu , doskonały dodatek do herbaty kiedy dopadnie Was infekcja lub do orzeźwiającej lemoniady na letnie, upalne dni. Przepis pochodzi z Magazynu kulturalno-kulinarnego KUKBUK nr 21, maj/czerwiec 2016 Składniki: 15 kwiatostanów czarnego bzu 175 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 2 łyżki cukru
Smakowity Blog Kulinarnybezowy przekładaniec z jagodami Kruche, lekkie, bezowe ciasto, wypełnione aromatem leśnych jagód. Czego można więcej oczekiwać od deseru. Składniki 7 białek sol 2 szklanki cukru pudru krem 500 g jogurtu naturalnego 0,5 szklanki cukru 250 g jagód cytryna 4 łyżeczki żelatyny Sposób wykonania Do białek jaj (schłodzonych) wsypujemy szczyptę soli i ubijamy je w misie mikserem lub trzepaczka(...)pieczenia kształt koła). Następnie oba spody wkładamy do piekarnika, nagrzanego do 140 stopni na 10 minut, w trakcie których masa powinna wyrosnąć a białko jajek ściąć się w wysokiej temperaturze. Później zmniejszamy temperaturę do 100-110 stopni i przez kolejne 60 minut dopiekamy masę nie otwierając piekarnika. Po tym czasie uchylamy piekarnik i studzimy bezy przez kolejną godzinę
Miód i pieprzPyszny deser z letnimi owocami i gorzką czekoladą polubi każdy miłośnik słodkości. Chociaż ja za bezami nie przepadałam to od zeszłego roku bardzo przypadły mi do gustu. Świetnie komponują się z lekkim twarożkiem i domową konfiturą. To taka mini Pavlova rozłożona na części pierwsze ;) Polecam! Przepis bierze udział w konkursie Kulinarne dzieła sztuki —>KLIK Na 6 porcji(...)miksera na maxa i powoli dosypujemy po łyżce cukru. Ubijamy do momentu aż cukier się rozpuści a masa stanie się gęstą, klejąca i błyszcząca. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ubite z cukrem białko tworząc 6 krążków o średnicy mniej więcej 4-5 cm. Wkładamy je do nagrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut po czym zmniejszamy temperaturę
Mienta blogZaczynam od czegos slodkiego :) Gofry to doskonaly pomysl na deser dla dzieci ale takze i dla doroslych :) Po co robic samemu gofry? Przede wszystkim po to, aby miec pewnosc, ze nikt nie dodal do nich jakiejs chemii... Co w dzisiejszych czasach jest rutynowa czynnoscia... Drugim powodem jest satysfakcja. Robilam kilka razy gofry jednak zawsze bylo cos z nimi(...)pieczenia 3 jajka Szczypta soli Jak przygotowac? Slyszalam kilka opinii, co zrobic aby gofry byly chrupiace - jednym z nich byl pomysl aby mleko zastapic woda gazowana - szczerze, sprawdza sie swietnie przy nalesnikach - przy gofrach raczej nie ... Zaczynamy od wsypania maki do misy miksera, dodajemy mleko, olej, proszek do pieczenia oraz 3 zoltka jajek - ubijamy milserem - bez
dlaSmaQCiasto z truskawkami, zaryzykuje ale pewnie się nie pomylę, jest w każdym domu, w różnej postaci i pewnie o wielu smakach. Ja dzisiaj proponuje Wam przełamać
SMYKWKUCHNIKochani dzisiaj pyszne ciasto. Moje kochanie stwierdziło, że uwielbia to ciasto i że może je jeść non stop. W gruncie rzeczy miał do zjedzenia dużą blaszkę
SMYKWKUCHNI