Kolejny eksperyment, mój placek niestety opadł, bo za szybko wyłączyłam piekarnik myśląc, że jest już dobry, jak się później okazało nie był i musiałam znów włączyć
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćZ racji nowej rospiski BTW... nowy przepis! Ale jeszcze ze starej rozpiski :) Babeczki łatwo odchodzą od papierka, są bardzo smaczne, chrupiące - dzięki ubiciu białek i połączeniu
CzarnawisienkaCiasto jaglane, które trudno sklasyfikować - trochę przypomina sernik, a trochę brownie w wersji blond. Jest wilgotne, ma bogatą konsystencję i pachnie tak cudownie, że ciężko odmówić
głodny alergiklatach życia w niewiedzy, Fokim to zmienił. Ciekawy był też roll z burakiem i pieczonym awokado (26,90zł), oraz z łososiem (34,90zł). Z dań głównych zostaliśmy poczęstowani sałątką Fokim Seafood (42,60zł), Kurczakiem Yakitori, Żeberkiem Wołowym BBQ oraz bohaterem stołu tofu z pieczonymi jabłkami (36,90zł). Ten ostatni był wyśmienity! W życiu nie jadłam tak doskonałego tofu – przenikały się(...)jest to danie warte grzechu. Na koniec podano desery. Chyba nikogo nie zachwycił Ptyś (lody miodowo-biszkoptowe, sos czekoladowy, chili, kafir) więc nie będę się nad nim już dłużej znęcać, za to opiszę prawdziwy foodporn – waniliowy banan panko (14,80zł) i Fokim Sweet (28,90zł). Pomimo dość wysokiej jak na deser ceny, Fokim sweet (na zdjęciu po lewej) jest warty
Fill The Bowldokładnie po 26 latach się to zmieniło. Ciekawa była też rolka z burakiem i pieczonym awokado (26,90zł), oraz z łososiem (34,90zł). Z dań głównych zostaliśmy poczęstowani sałatką Fokim Seafood (42,60zł), Kurczakiem Yakitori, Żeberkiem Wołowym BBQ oraz bohaterem stołu tofu z pieczonymi jabłkami (36,90zł). Ten ostatni był wyśmienity! W życiu nie jadłam tak doskonałego tofu – przenikały się(...)jest to danie warte grzechu. Na koniec podano desery. Chyba nikogo nie zachwycił Ptyś (lody miodowo-biszkoptowe, sos czekoladowy, chili, kafir) więc nie będę się nad nim już dłużej znęcać, za to opiszę prawdziwy foodporn – waniliowy banan panko (14,80zł) i Fokim Sweet (28,90zł). Pomimo dość wysokiej jak na deser ceny, Fokim Sweet (na zdjęciu po lewej) jest warty
Fill The BowlDziś zapraszam Was na orzechowe kartofelki z kokosową nutą . Deser w kilka chwil, bo czasem warto osłodzić sobie życie. A te kartofelki, to taka mała słodka
Słodkie okruszkiSzarlotka to ciasto, które najczęściej gościło w naszym domu, gdy byłam dzieckiem. Kruchy spód, warstwa prażonych jabłek i wierzch ozdobiony ciastem. Po latach zmodyfikowałam ten przepis
Dieta bez mlekaFar breton to ciasto prosto z Bretanii, które wizualnie przypomina pudding, flan i ewentualnie sernik. Smak nieporównywalny z niczym innym! Czysta poezja! Zamiast śliwek można
Zofianatego niskokaloryczne oraz bogate w białko. Sprawdzą się także jako II śniadanie czy deser. Zachęcam Was także do pobrania mojego darmowego ebooka z przepisami na słodkie FIT desery w wersji świątecznej ale z powodzeniem można je zrobić także na sylwestra - ebook dostępny jest pod tym linkiem. FIT słodkości - edycja świąteczna - Ebook Wartości odżywcze na całość: 918 kcal(...)Czas wykonania: 40 minut Składniki (10-12 babeczek) - 250 g sera twarogowego - opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (bez glutenu) - 2 łyżki miodu lub ksylitolu - 2 łyżki mąki kokosowej - 1 łyżka mąki kukurydzianej - 1 łyżka mąki ziemniaczanej - 2 jajka - ½ łyżeczki sody oczyszczonej - 2- 3 łyżki jogurtu greckiego - 2 – 3 łyżki
Health-Fit-Lifemąki, bez cukru, bez tłuszczu, bez glutenu, bez mleka? To z czego są te muffinki!? A z orzechów, słodkich daktyli i innych pysznych składników 😎 Nie ukrywam, trochę obawiałam się, co z tego wyjdzie, bo była to całkowita improwizacja. Przepis powstał na potrzeby wykorzystania pozostałości po robieniu mleka migdałowego (więcej TUTAJ ), przecież nic nie może się zmarnować(...)rozpływają się w ustach. Są bardzo smaczne, słodziutkie, orzechowe, w sam raz na pyszny deser. Składniki: 60 g migdałów, które pozostały po zrobieniu domowego mleka migdałowego (przepis TUTAJ ) lub gotowa mąką migdałowa 60 g masy daktylowej (Fresh Dates) 1 jajko 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml napoju roślinnego (u mnie ryżowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, aby powstała
Zdrowie na języku :PDzisiejsze ciasto to takie brownie, tyle że żółte, stąd nazwa Goldi. Jest ciężkie, wilgotne nie za słodkie, do tego bez glutenu i dodatku tłuszczu
greenscarfWszyscy lubią ciasto czekoladowe. Przygotowany przeze mnie dzisiaj wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki dzięki zastosowaniu mąki kukurydzianej. Na jego korzyść przemawia mocno czekoladowy smak, lekko
Szybko Tanio Smacznienałożyć na środek po pół łyżeczki konfitur, a następnie na konfitury resztę ciasta. Piec około 20 minut w temperaturze 180 -200 stopni.Upieczone wykładamy na kratkę, aby przestygły. Ja dzisiaj swoje posypałam tylko cukrem pudrem. Babeczki znikały zanim zdążyły przestygnąć ;)Babeczki wypełniłam aronią do deserów z Anielskich Przysmaków. Otrzymałam od pani Moniki słoiczek na spróbowanie. Przyznam się(...)prostu pyszna. Jak się okazuje niewielu przetwórców wie o tej zasadzie (albo jej nie przestrzega), stąd mało fajny smak przetworów aroniowych.Aronia z Anielskich Przysmaków jest słodka, bez zbędnej goryczy. Oznacza to, że została zerwana w odpowiednim czasie. W swoim składzie oprócz owoców zawiera tylko cukier - bez żadnych innych dodatków. Jest go odpowiednia ilość, która sprawia, że czujemy
Codzienna kuchnia niecodziennaDeser Pavlova to nic innego jak rodzaj torcika bezowego udekorowanego bitą śmietaną i świeżymi owocami. Smakosze bez, a wsród nich jestem i ja wiedzą o czym mowa. Bardzo prosta w wykonaniu a efekt smakowy zaspokoi najbardziej wymagających. Beza jest delikatna, chrupka z zewnątrz a idealnie piankowa wewnątrz. Do kremu pokusiłam się użyć bitej śmietany i serka mascarpone. Natomiast owoce(...)łyżki nam się rozpuści. Na samym końcu dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny. Ubijamy jeszcze krótką chwilę. Piana powinna być sztywna i błyszcząca. Na formie wyłożonej papierem do pieczenia odrysowujemy okrąg o średnicy około 20 cm. Nakładamy łyżką pianę bezową. Na sam koniec łyżeczką podnosimy lekko boki. Wkładamy do nagrzanego do 150 stopni piekarnika. Po 30 minutach zmniejszamy
Made By Mom And SonChyba muszę powoli przestać wrzucać same słodkie przepisy bo jak ktoś wejdzie na bloga to pomyśli, że paleo kręci się tylko wokół ciastkufff Ale ten przepis
PaleoLife