odpychają – wręcz przeciwnie – mile zaskakują! ______________________________________________________________________________________________________ Zdecydowaliśmy się na : PRZYSTAWKA: JA : MELANZANE AL FORNO P : PÂTÉ Z KURZYCH WĄTRÓBEK DANIA GŁÓWNE : JA : COQ AU VIN P : PSTRĄG PIECZONY Z BATATAMI I MARTINI DESERY: JA : TARTA CYTRYNOWA P : CRÈME BRÛLÉE ______________________________________________________________________________________________________ NASZA OFERTA : Obejmowała 3-daniową kolację wraz z winem w cenie 109,99 zł Tutaj dostępna: http://www.groupon.pl/oferty/krakow/restauracja-aubergine/53315071 ______________________________________________________________________________________________________ Nie musieliśmy długo(...)smakiem! Delikatny, słodki krem, którego przełamywała nutka chili ( P. w pewnym momencie wyraźnie poczuł tę ” nutkę” trafiając na większy kawałek chili! Wielkie brawa za ten deser! ______________________________________________________________________________________________________ PODSUMOWOWUJĄC : Bez ściemy! Jesteśmy bardzo zadowoleni! Wychwalałam w poprzedniej edycji Restaurację Vido k i tutaj wychwalać również będę! WIELKIE , ALE TO WIELKIE PODZIĘKOWANIA DLA PRZEMIŁEJ OBSŁUGI – dzięki takim osobom Restauracja jest
Ostra na SłodkoTo ciasto to chyba najłatwiejsze jakie kiedykolwiek robiłam. Żadnego ucierania, ani ubijania, tylko wsypać składniki na blaszkę i piec. Bardzo kruchy jabłecznik. Składniki suche wymieszać dokładnie
Kuchnia Pokoleńcukru, bez nabiału, bez jajek (wegański wiadomo). Zainspirowałam się przepisem ulubionego blogera http://programistapogodzinach.pl/deser/szarlotka-na-kruchym,-zytnim-spodzie- , ale on szalony zrobił maleństwo 18 cm, za co moje Miśki by mnie zjadły, ze taka malizna. Zrobiłam przede wszystkim wersję bezglutenową tego ciasta, a w sumie deseru, bo tak naprawdę do są pieczone jabłka pomiędzy kruszonką. Składniki na tortownicę o średnicy(...)jabłek (10-15 minut). Jabłka obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne, przekrój na 4, a następnie w cieniutkie plasterki. Skrop sokiem cytrynowym, żeby nie ściemniały. Formę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia, i na grubych oczkach tarki zetrzyj 3/4 ciasta równomiernie je rozkładając na dnie. Podpiecz w nagrzanym do 190 C piekarniku przez 15 minut. Na podpieczony spód
greenscarfOrzechowe scones z białą czekoladą i rodzynkami Miały być z migdałami, miały być z żurawiną, ale koniec końców zawartość szafki zweryfikowała przepis Piekliście kiedyś scones??? Ja
RelaxtimeSKŁADNIKI 250 g m ą ki pszennej 150 g jogurtu naturalnego 70 g cukru trzcinowego 16 g proszku do pieczenia 4 jabłka 3 jaja
La grande e la piccola cuocaZapiekanka ze słodkich ziemniaków- Edyta Guhl Kochani, dzisiaj szybki przepis na obiad- zapiekankę ze słodkich ziemniaków. Przepyszna, sycąca, wegetarianska. Bez zbędnych słow zapraszam na obiad
dolcevitainmykitchenUwaga! Wpis okolicznościowy – na Dzień Mamy! Na początek garść faktów: moja Mama bardzo dobrze, zdaniem rodziny, a zwłaszcza zięcia, bardzo dobrze piecze i gotuje
Szybko Tanio SmacznieBędziecie zachwyceni! Kremowa masa o smaku tiramisu, kawałki czekoladowych ciasteczek i posypka z prawdziwego kakao.... a wszystko dietetyczne i bogate w białko! Deser idealny dla osób
Chocolate Muffin BlogRobiąc TORT KAWOWY musiałam ściąć trochę biszkopta u góry, gdyż powstała mi lekka górka. Postanowiłam ten kawałek wykorzystać. Do sporządzenia takiego deseru wystarczą jednak zwykłe
Z Kuchni Do KuchniCiąg dalszy słodkości z rabarbarem.Wiem, jestem mało tematyczna ostatnio ale co ja poradzę jak lubię rabarbar.Jak się sezon skończy to już nie będzie przepisów z rabarbarem.Deser
Ala piecze i gotujebezglutenowych chlebów i bułek, ciast, najlepiej tłuszczowych i ucieranych. Ze zmielonej bardzo drobno z powodzeniem można zrobić tortillę i naleśniki, a także desery, placuszki i kluski. Jest najbardziej naproteinowaną mąką posród mąk niechlebowych – warto ją wykorzystywać do pieczenia elastycznych ciast, jak ciasto drożdżowe na słodkie i wytrawne bułki oraz chleb – będzie się zachowywać jak średnioglutenowa mąka pszenna. Grubiej mielona(...)Wschodu, do deserów – kisiel, budyń. W Japonii, Chinach i Korei używana jest do produkcji makaronu i pieczywa przygotowanego metodą na parze. Sprawdzi się do pancakes i naleśników oraz do smażenia w głębokim tłuszczu (w postaci panierki tempura). Stosowana jako substytut glutenu razem z innymi mąkami przy pieczeniu chleba – wcześniej uwodniona i podgrzana jest bardzo spoista. Do pieczenia
Karo in the KitchenAnthony Gastelier przysłał nam całą skrzynkę kasztanów! Pieczemy i przypominamy sobie spacery po bulwarze Świętego Michała w to duszne majowe popołudnie w 2010 roku, gdy zataczając
GRUBY WAŁEKJak już zdążyliście chyba zauważyć ;) moimi ulubionymi bakaliami są orzechy. Każde, ale włoskich akurat ostatnio miałam pod dostatkiem. Ciasta z nimi smakują rewelacyjnie! Przyznaję bez
Kuchnia w czekoladzieŚwięta bez pierników – nie ma mowy! Jeśli lubicie ekspresowe przygotowania do Świąt, ten przepis jest idealny, gdyż pierniki można jeść w dzień pieczenia, chociaż
Nerds Kitchen