można sobie wymarzyć lepszy deser na tę wczesną jesień? Listopad we wrześniu daje pełne rozgrzeszenie na wieczory pod kocem, duże ilości ciepłej herbaty i czekoladę bez limitów ;) Suflet, który chciałam Wam zaproponować przygotujecie dosłownie z kilku składników i naprawdę nie jest to skomplikowane ciacho! Moje ceramiczne miseczki, w których piekłam suflety mają średnicę 10 cm, z podanych składników zrobicie(...)puder do podania Naczynia żaroodporne smarujemy masłem i wysypujemy kakao, im dokładniej to zrobimy, tym większa szansa, że suflet nie przyklei się do ścianek i nie popęka w czasie pieczenia. Nie tak jak u mnie ;) Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Musi być koniecznie nagrzany przed włożeniem do niego sufletów. Rozdzielamy białka od żółtek. Do Nutelli dodajemy żółtka i mąkę
CiastkozercyBardzo lubimy wszelkie ciasta czy desery z dodatkiem cytrusów lub kawy, mogliście to już zauważyć ;) Tym razem mam dla Was sernik o pysznym, intensywnym cytrynowym smaku. Bardzo kremowy i delikatny, rozpływa się w ustach! Udekorowany pieczoną polewą z kwaśnej śmietany. Pycha! Polecam :) PS - http://www.sandc.pl/ rury stalowe ze szwem i bez szwu, konstrukcje stalowe i stalowe elementy, rury(...)koniec ubijania dodać cukier, dalej miksując. Stopniowo dodawać żółtka cały czas ubijając. Na koniec dodać olej. Mąki przesiać, dodać do ubitej masy jajecznej, delikatnie połączać. Piec w formie wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) o wymiarach 20×20 cm w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut (do tzw. suchego patyczka). Wystudzić. Masa serowa - Twaróg przełożyć do miski
Domowa cukiernia Ewypokoj-ksiazek.blogspot.com/2013/08/przepiorki-w-patkach-rozy-laura-esquivel.html A na deser brownie jaglane z musem truskawkowym. Polecamy! Brownie jaglane z truskawkową polewą Składniki: 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej 3/4 szklanki cukru brązowego nierafinowanego 60 g roztopionego oleju kokosowego (ewentualnie masła) 2 jajka 1/2 szklanki jogurtu 1/2 szklanki dobrego kakao 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia bez fosforanów lub sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki soli
Moja Mama Gotujewięc ile się da i przygotowuje desery, o których marzę przez cały rok. Dzisiaj zrobiłam ciasto z truskawkami i kruszonką, bez miksera, bardzo łatwe w przygotowaniu i pyszne, bo wilgotne dzięki truskawkom. Ciasto z truskawkami Składniki: na ciasto 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 4 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 2/3 szklanki mleka
Moja smaczna kuchniaZaczynam powoli myśleć o wypiekach na Wielkanoc. Taka babka to nie tylko na Wielkanoc, zawsze bez względu na okoliczności taka babka umili nam dzień. Wykonanie
Kuchnia Pokoleńtrakcie pieczenia owoce puszczą sok i zmniejsza objętość, czyli automatycznie deser po wyjęciu z piekarnika będzie niższy niż na początku. Owoce wsypujemy do foremek Owoce zasypujemy kruszonką I wstawiamy do piekarnika Deser pieczemy około 25 minut. Najlepiej obserwować ostatnie 5 minut, żeby kruszonka się ładnie zarumieniła, a nie przypaliła. Tak jak wspominałam na górze zajadamy się deserem jeszcze(...)ciepło, najlepiej z lodami waniliowymi lub czekamy, aż ostygnie. Najgorsze jest czekanie, kiedy w całym domu już pięknie pachnie Jedna kokilka to około 260 kcal (bez lodów oczywiście ) Prosty deser: owoce pod kruszonką Pyszne na ciepło i na zimno Deser podany na deskach ze Sklep10x.pl Smacznego!!! Justyna
Relaxtimedlatego… często używam ich w swojej kuchni, a dzięki temu ciasta i desery tylko zyskują na smaku. Zielona podbiła nasze kubki smakowe :) Skusicie się? :) Składniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g zimnego masła 3 żółtka 35 g cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki cukru waniliowego szczypta soli Składniki na ciasto połączyć, szybko zagnieść(...)spożywczą i schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Dno blaszki o wymiarach 23 x 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wyłożyć ciastem, nakłuć widelcem. Piec w temperaturze 190 stopni przez około 15 minut. Wystudzić. Składniki na bezę: 3 białka 150 g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 50 g płatków migdałowych Białka ubić na sztywną pianę, pod koniec ubijania
Domowa cukiernia Ewyzawijamy w folię spożywczą/woreczek śniadaniowy i umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak(...)bezglutenowa, całkowicie naturalna mąka kokosowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego.Skład: mąka kokosowa* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).Zastosowanie: do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Stosowana jako zagęszczacz do zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju.Wartość odżywcza w 100 g:Wartość energetyczna
Wypisz Wymalujkolorowy serniczek ;). Bez pieczenia, bo dostępu do normalnego piekarnika nie miałam. Na biszkopcikach, z trzeba różnymi smakowo i kolorowo warstwami. Po kolei: waniliowa, czekoladowa i truskawkowa. Każda z nich oparta na serku homogenizowanym (w moim przypadku na popularnym Danio). Na górze czerwona błyszcząca truskawkowa galaretka. Pogodę mieliśmy przez te kilka dni piękną, więc taki deser był najlepszym rozwiązaniem(...)serka homogenizowanego typu Danio Dodatkowo: 12 sztuk biszkopcików 1 galaretka truskawkowa 300 ml gorącej wody Przygotowanie: Na początku przygotować tortownicę o średnicy 22 cm. Wyłożyć ją papierem do pieczenia (tylko dno). Poukładać na spodzie formy okrągłe biszkopciki. Luki wypełnić łamiąc kilka biszkopcików na mniejsze części. Warstwa waniliowa: Żelatynę zalać zimnym mlekiem, wymieszać. Gdy napęcznieje podgrzać ją na małym
Nastoletnie Wypiekanieznajomków, którzy co jakiś czas wpadają do mnie w gości. Tym razem wenę kulinarną skierowałam w kierunku deseru do towarzystwa popołudniowej kawce . Zaszalałam tu twórczo, bo wpasowałam się nie tylko w warunek: BEZ glutenu , ale udało mi się również spełnić kryterium: BEZ nadmiaru kalorii . Tak więc mimo że to słodkość, to okazała się satysfakcjonująco dietetyczna :) A wszystko(...)linię jest wyśmienita. Gdyby ktoś miał wątpliwości zapewniam, że mąka kokosowa nadaje się nie tylko do pieczenia. W przeciwieństwie do tradycyjnej maki zbożowej, może być jedzona na surowo , stąd świetnie sprawdza się jako aromatyczny dodatek do jogurtów, koktajli i deserów na zimno . Ma lekko słodkawy posmak , stąd nie potrzebuje do towarzystwa zbyt wielu substancji słodzących, a w porywach
Grunt to przepis!składniki na ciasto kruche: 250 g mąki orkiszowej lub pszennej 100 g cukru pudru 4 żółtka 125 g masła, schłodzone 1 łyżka kwaśnej śmietany 1/2 łyżeczki
Domowy Smak JedzeniaKisiel to chyba jeden z najszybszych do zrobienia deserów. Ja często robię go na bazie soków i dzięki temu mam smaki takie jakie lubię a których
Ala piecze i gotujeKiedy nie ma czasu, czy też ochoty na gotowanie, za obiad posłużyć może jakaś nieskomplikowana, aczkolwiek smaczna sałatka.Tak jest w tym przypadku. Wystarczy sałata
W kuchni Karmel-itkiAustralijski i Nowo Zelandzki. Wysuszona beza z dodatkiem lekkiego kremu na bazie bitej śmietany lub mascarpone oraz owoców. Idealny letni deser. Samą bezę można przygotować nawet dobę wcześniej przed podaniem, a następnie godzinę przed zaserwowaniem deseru można wypełnić ją kremem i owocami. Świetnie smakuje podane z Prosecco. Składniki: 4 białka jaj 150 gram cukru 1 łyżka octu(...)dodajemy cukier, po jednej łyżce. Następnie dodajemy ocet oraz mąkę ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. Gotową masę przekładamy na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia (najlepiej na papierze narysować ołówkiem okrąg o średnicy około 20-22 cm). Formujemy bezę- boki powinny być znacznie wyższe niż środek bezy. Gotową bezę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, po 5 minutach pieczenia
Mango PapajaTiramisu to włoski deser, który składa się z warstw biszkoptów nasączonych mocną kawą, przełożonych kremem z serka mascarpone. Będąc na LCHF wcale nie musimy rezygnować z tego smakołyku. Wystarczy przygotować odpowiedni keto biszkopt a do kremu nie dodać cukru a powstanie przepyszne keto tiramisu, które(...)schłodzeniu jest idealne w letnie dni Składniki na ciasto: 10 jaj 110 g mąki migdałowej 30 g mąki kokosowej 5 g łupin babki jajowatej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (bez glutenu) Opcjonalnie – słodzik (stewia/ erytrol – keto, LCHF), cukier – DO, ksylitol itd. Składniki na krem: mascarpone – 500 g 6 żółtek 3 białka opcjonalnie słodzik Przygotowanie ciasta: Białka
Ola la LCHF