nadały mu oryginalnego, niepowtarzalnego smaku. O orzechach pisałam Wam już tutaj . Polecam je nie tylko jako dodatek do ciast czy deserów, ale również jako wspaniałą przekąskę na przyjęcia, do ulubionej książki lu b od tak bez powodu Pieczony serniczek z orzechami włoskimi i kandyzowaną skórką Składniki: (na mniejsze naczynie do zapiekania, u mnie w kształcie serca) 8 łyżek
Słodkie okruszkiRafaello nazywane inaczej kokosową stefanką, to jedno z moich ulubionych ciast bez pieczenia. Na blogu jest jego wersja na herbatnikach , ale ta na krakersach jest równie pyszna, jeśli nie lepsza. Delikatna słodycz masy cudownie kontrastuje ze słonością krakersów – wszystko się pięknie równoważy. Ja w swojej wersji dałam do masy nie tylko wiórki, ale i mielone migdały(...)całość podprażonymi wiórkami. Chowamy do lodówki na co najmniej 3 godziny. Ciasto jest najlepsze na drugi dzień. Przechowujemy do 4 dni w lodówce. Post Rafaello na krakersach – bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku
Poezja smakuPanna cotta to po włosku po prostu gotowana śmietanka, to jeden z najprostszych deserów jaki można sobie wyobrazić, a przy tym naprawdę pyszny. Tradycyjnie podawana jest
CiastkozercyJako, że w pieczeniu ciast nie jestem zbyt mocna (zbyt wiele tam zależy od należytych proporcji, a moją ulubioną miarą jest "na oko") szczególnie
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaPyszne, proste owoce w żelu, wspaniałe do ciast, lodów, naleśników, babeczek :) SKŁADNIKI: 0,5 kg malin 3-4 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku
Pani na deserGOFRY Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso
ClauditteMissCookingpiekę ponad godzinę - w tym wypadku 1,5 godziny. W tym torciku spotkały się trzy silne charaktery, a mimo wszystko współgrają ze sobą wyjątkowo dobrze. Mocna kawa, wyrazista gorzka czekolada i bardzo słodka beza. Kto lubi nietuzinkowe, charakterne desery, będzie zadowolony:) Najwygodniej jest rozłożyć sobie pracę na dwa dni. Wieczorem upiec bezę, uchylić drzwiczki piekarnia, żeby się wystudziła, a rano(...)dodać kakao i dokładnie zmiksować. Kakaową masę wyłożyć na drugą blaszkę. Blaszki włożyć do nagrzanego piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 120°C . Piec 1,5 godziny. Wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i zostawić bezy w środku do całkowitego wystudzenia. Masa kawowa: Żelatynę rozpuścić w gorącej kawie i przestudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem aż będzie bardzo gęsta
Posadzone i zjedzonezazwyczaj papier do pieczenia niespodziewanie wyszedł) skończyło się na deserze. Ponieważ okazało się to nie tylko słodkim ale i efektownym zakończeniem, dzielę się tym wyjściem awaryjnym na blogu:) Deser bezowo-śmietanowy z owocami Składniki: i receptura na bezy gościły już u mnie i znajdziecie ją TUTAJ. Co do wykonania, to po upieczone i wystudzone bezy podzielić na mniejsze(...)kawałki, do pucharków władać warstwami - ubitą śmietanę - kawałki bez - ubitą śmietanę. Wierzch udekorować owocami - u mnie pestki granatu i plastry kiwi
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałastarym zeszycie z przepisami. Ciasto pewnie znane wszystkim pod różnymi nazwami : Chatka Baby Jagi, Chatka Puchatka a w moim zeszycie pod nazwą Domek Baby Jagi. Jest to ciasto bez pieczenia, więc każdy z nim sobie poradzi, np. gdy nie ma piekarnika. Idealna propozycja na Wielkanocny stół. Z pewnością spodoba się dzieciom, a dorosłym przypomni smak dzieciństwa. SKŁADNIKI(...)mleko podgrzewamy, następnie dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników. Zachęcam do odwiedzenia sklepu internetowego CUKIETERIA mają tam ogromny wybór produktów niezbędnych do tworzenia słodkich wypieków i deserów
słodki bratekMigdały to cenne źródło składników odżywczych - witamin, minerałów, białka, dobrych tłuszczów oraz przeciwutleniaczy, które usuwają wolne rodniki z naszego organizmu. Zaliczane są do najzdrowszych produktów żywnościowych
Kuchnia MagdaLenyKasza manna gotowana na mleku zawsze kojarzy mi się ze smakiem dzieciństwa. Do dziś pamiętam jak mama porządnie ją dosładzała i polewała sokiem malinowym lub dodawała
Fabryka pomysłówSkładniki: 1 op czekoladowych herbatników 6 łyżek mleka 4 łyżeczki żelatyny 2 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka czekolady gorzkiej min 70% kakao 1 tabliczka czekolady
Luźna Kuchniaoblane czekoladą. Ciasto nie tylko rewelacyjnie smakuje ale również wspaniale wygląda. Polecam :)) 2. Ciasto „Filadelfia” – bez pieczenia (przepis TUTAJ ). Truskawkowo-śmietankowe ciacho na chrupiącym spodzie z nutelli…niebiosa w ustach Jest to bajeczny deser o dwóch uzupełniających się smakach, delikatnie słodkim i lekko kwaskowym, które świetnie ze sobą współgrają i tworzą rewelacyjny efekt końcowy(...)TUTAJ ). Polecam to wspaniałe ciasto jako deser do popołudniowej kawki. Jest pyszne, nie za słodka (chociaż jeśli lubimy słodsze możemy dodać troszkę więcej cukru), lekko kwaskowata za sprawą malin, co świetnie komponuje się ze słodkim kremem z mascarpone :)) 9. Ciasto „3 bit” (przepis TUTAJ ). Łatwe i szybkie ciasto bez pieczenia o smaku karmelowym. Nie znam
Blog z Apetytemzdrowsze wersja ciasta, zdecydowanie fit. Z miodem, jogurtem greckim, bez dodatku mąki i zbędnych składników. Pieczona owsianka z bananami jest wilgotna i naprawdę pyszna. Koniecznie musicie wypróbować na śniadanie czy na deser. Idealna także jako lunch do pracy. Pieczona owsianka z bananami / 8 kawałków (forma do pieczenia 23 cm). Składniki: 1 1/2 szklanki górskich płatków owsianych(...)szklanki mleka 1 1/2 banana 2 łyżki miodu 1 jajko Przygotowanie: Do miski wsypujemy płatki owsiane. Wlewamy mleko i dodajemy jogurt grecki. Wbijamy całe jajko i dodajemy miód. Banana bez skóry kroimy na plasterki i dodajemy do miski ze składnikami. Całość delikatnie mieszamy. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę. Pieczemy przez 25 minut w temperaturze
Moja smaczna kuchniapuszczają soki podczas pieczenia. Świetnie sprawdzą się brzoskwinie, porzeczki, maliny, truskawki, jagody, śliwki... i mogłabym tak wymieniać bez końca. ;) To także świetna propozycja, gdy macie ochotę na szarlotkę, a niekoniecznie chce się Wam ją piec. Nie czarujmy się - upieczenie ciasta wymaga nieco więcej roboty niż pokrojenie owoców i posypanie ich kruszonką , dlatego ten deser sprawdzi się w przypadku(...)użyć także orzechów laskowych, płatków migdałów, a nawet wiórków kokosowych - wybierzcie to, co lubicie najbardziej. Pieczenie: Temperatura - 180ºC Czas - 40-45 minut, do czasu, gdy wierzch ładnie zbrązowieje, a owoce będą "bulgotać" Po wystudzeniu deser przechowujcie pod przykryciem w lodówce. Crumble smakuje wybornie bez żadnych dodatków, ale jeśli możecie pozwolić sobie na nieco więcej, to do jeszcze ciepłego
Cooking Monster