Przepis na idealny biszkopt. Biszkopt rzucany to taki biszkopt, który po upieczeniu rzuca się z wysokości około 30-40 cm na blat stołu. Mój biszkopt jest
To co lubię - gotuję i polecamPlacki z cukinii i marchewki. Pomysł na smaczne i szybkie danie. Świetne jako samodzielne danie lub jako dodatek do sosów mięsnych lub grzybowych. Placki, które uwielbiają
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na pyszny domowy tort. Tort z dodatkiem owoców sezonowych oraz delikatnym kremem z batoników milky way. Raz w roku robię tort dla ukochanej osoby czyli
To co lubię - gotuję i polecamNapój pietruszkowy. Zielony napój witaminowy z mnóstwem witaminy C. Napój, który jednocześnie chłodzi, orzeźwia i dostarcza nam bardzo wiele witamin. To doskonały sposób na dostarczenie żelaza
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na metrowiec dostałam od mojej cioci, która dawniej robiła je na wiele rodzinnych uroczystości. Pamiętam z dzieciństwa jego smak, a jadłam metrowca jakieś dobre kilkanaście
To co lubię - gotuję i polecamPyzy z mięsem w końcu przepis idealny. Długo szukałam przepisu na pyzy, który będzie prosty, a pyzy będą najsmaczniejsze. Pyzy wg tego przepisu są delikatne i
To co lubię - gotuję i polecamgotować i piec według tradycyjnych włoskich przepisów, które sama sobie tłumaczę I efektem tych eksperymentów jest właśnie ten przepis na tiramisu. To ciasto to chyba jeden z najpopularniejszych włoskich deserów. Jego pochodzenie jest przedmiotem licznych dyskusji, zdaniem jednych pochodzi on z Treviso, a powstało około XIX wieku. Zdaniem innych tiramisu pochodzi z Gorizia we Friuli Venezia Giulia. I co ciekawe(...)miejscowość wraz z Veneto walczy o tytuł autora tego deseru. Tiramisu tradycyjne i najsmaczniejsze Składniki na ok. 6 – 9 porcji 250 g biszkoptów 2 filiżanki espresso 500 g mascarpone 4 żółtka 2 białka jaj 100 gramów cukru pudru 1 łyżka ulubionego likieru (ewentualnie szczypta wanilii) 2 łyżki niesłodzonego kakao w proszku Sposób przygotowania: Zaparz espresso. Odstaw je do przestygnięcia
365 dni dookoła kuchni(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lekka i smaczna sałatka na grilla, która powinna się znaleźć w każdym grillowym menu. Będzie także świetnym dodatkiem do obiadu. Składniki: 1 główka
Przepiski.plświetnie sprawdzą się dla alergików i osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi. Książka zaczyna się od zdrowych śniadań, są przepyszne racuszki, ciasta i ciasteczka, babeczki, obłędnie wyglądające desery, kolorowe tarty, a wszystko kończą orzeźwiające lody i koktajle. Są także desery na wyjątkowe okazje - torty i wypieki świąteczne. Myślę, że każdy znajdzie coś pysznego dla siebie w zależności
Cynamonowe szczęścieKawa z adwokatem mleczna kawa z likierem jajecznym. Kawa z adwokatem, bynajmniej nie tym od spraw sądowych, ale z likierem jajecznym smakuje obłędnie. Ten przepis bazuje
Cztery Fajery(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Cukinia to jedno z 20 najczęściej uprawianych warzyw w Polsce. Nic dziwnego, jest bardzo smaczna, odżywcza, a także posiada wiele cennych witamin. Tym
Przepiski.plSajgonki to jedne z wielu najpopularniejszych dań azjatyckich. Chyba każdy je próbował i większość lubi. Sajgonki to nazwa używana w Polsce, w Wietnamie nazywane są nem
Oryginalny smakKlasyczny sos rybny (nước chấm) to uniwersalny sos do maczania, który stosuje się do wielu wietnamskich potraw np. sajgonek. Ilość cukru można dostosować do własnych preferencji
Oryginalny smakPlacek drożdżowy z kruszonką proste ciasto drożdżowe z owocami Placek drożdżowy z kruszonką jak u babci. O takim cieście śniłam po nocach, mieszkając na Bliskim Wschodzie
Cztery Fajery