Przepis na pyszny dżem truskawkowy. Sprawdzona receptura, używana od wielu lat w mojej rodzinie. Dżem, który robiony jest bez dodatku substancji żelujących i zbędnych składników. Przygotowany ze słodkich, nagrzanych słońcem truskawek, zimą będzie nam przypominał o minionym lecie. Pachnie fantastycznie. Dżem truskawkowy, który idealnie sprawdzi się jako dodatek do naleśników czy placuszków. Taki dżem domowej roboty świetnie smakuje z białym serem. Spróbujcie koniecznie tej receptury, a przekonacie się, że wł... czytaj dalej...
Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...Witaj! Mam na imię Joanna.