Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży
To co lubię - gotuję i polecamProziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam
To co lubię - gotuję i polecamPrzeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu
To co lubię - gotuję i polecamZielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go
To co lubię - gotuję i polecamZupa ogórkowa. Nie wiem jak to się stało, że do tej pory moja ulubiona zupa nie znalazła się na blogu. Dlatego szybko naprawiam swój błąd. Wg
To co lubię - gotuję i polecamSmaczna i pożywna zapiekanka makaronowa z dużą ilością warzyw i sosem serowym. Do tej zapiekanki możecie dodać również mięso jednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten
To co lubię - gotuję i polecamObwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli
To co lubię - gotuję i polecamŚwięta będą w tym roku inne, jednak żeby zachować odrobinę normalności w tych trudnych dla nas wszystkich czasach, podsyłam Wam przepis na pysznego mazurka. Mazurek na
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na jajka faszerowane buraczkami z dodatkiem chrzanu. Jeśli lubicie faszerowane jajka to te powinny Wam przypaść do gustu. Mają piękny kolor więc przy okazji mogą
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg
To co lubię - gotuję i polecamKolejny przepis w którym możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi, a w sezonie z wiśniami świeżymi. Jest
To co lubię - gotuję i polecamBarszcz czerwony z ziemniakami. U mnie w domu rodzinnym potocznie nazywany barszcz z wyspą. To zdecydowanie smak mojego dzieciństwa, kiedyś za nim przepadałam. Przyznam się, że
To co lubię - gotuję i polecamPrzepis na wytrawną tartę ze szparagami, cukinią oraz serem feta. Smaczny pomysł na danie bez mięsa, dzięki dodatkowi fety smak jest wyrazisty, a konsystencja kremowa. Tarta
To co lubię - gotuję i polecam