deser - 61394 przepisów (strona:583/4093)

Bułki pszenne drożdżowe 70

Przepis na domowe bułki pszenne. My dzisiaj zjedliśmy je z dodatkiem dżemu truskawkowego i miodu. Bułki te możecie upiec zarówno z suchych jak i świeżych drożdży

To co lubię - gotuję i polecam
Proziaki 75

Proziaki to wg Wikipedii : ” mączne placki z dodatkiem „prozy” czyli sody oczyszczonej, pochodzące z Podkarpacia, znane też w innych częściach Polski. Składają się

To co lubię - gotuję i polecam
Chleb z ziarnami – drożdżowy 78

Dzisiaj upiekłam chleb z dodatkiem suchych drożdży i mnóstwem ziaren. Możecie dodać do niego swoje ulubione dodatki : siemię lniane, słonecznik, pestki dyni, jagody goji, chia, sezam

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa grzybowa z suszonych grzybów. 81

Przeszukując zapasy w domu natknęłam się na pudełko suszonych grzybów. Pachną pięknie, a ja przyznam się, że baaaardzo dawno nie robiłam zupy grzybowej. W moim domu

To co lubię - gotuję i polecam
Zielony makaron – makaron szpinakowy 86

Zielony makaron czyli makaron z dodatkiem szpinaku. Do jego zrobienia możecie użyć zarówno świeżego jak i mrożonego szpinaku. Przygotowując go ze szpinaku mrożonego, wcześniej należy go

To co lubię - gotuję i polecam
Zupa ogórkowa 92

Zupa ogórkowa. Nie wiem jak to się stało, że do tej pory moja ulubiona zupa nie znalazła się na blogu. Dlatego szybko naprawiam swój błąd. Wg

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekanka makaronowa z warzywami i sosem serowym. 65

Smaczna i pożywna zapiekanka makaronowa z dużą ilością warzyw i sosem serowym. Do tej zapiekanki możecie dodać również mięso jednak spróbujcie najpierw wersji wegetariańskiej. Przepis ten

To co lubię - gotuję i polecam
Obwarzanki 81

Obwarzanki to drożdżowy wypiek, którego nazwa wzięła się ze sposobu przygotowania, czyli obwarzania. Ciasto przygotowujemy tradycyjnie jak wiele ciast drożdżowych z mąki, wody, drożdży i soli

To co lubię - gotuję i polecam
Mazurek pomarańczowy na kruchym spodzie. 90

Święta będą w tym roku inne, jednak żeby zachować odrobinę normalności w tych trudnych dla nas wszystkich czasach, podsyłam Wam przepis na pysznego mazurka. Mazurek na

To co lubię - gotuję i polecam
Jajka faszerowane ćwikłą (buraczkami z chrzanem) 84

Przepis na jajka faszerowane buraczkami z dodatkiem chrzanu. Jeśli lubicie faszerowane jajka to te powinny Wam przypaść do gustu. Mają piękny kolor więc przy okazji mogą

To co lubię - gotuję i polecam
Zapiekane jajka w cieście francuskim. 85

Przepis na smaczne i szybkie śniadanie. Zapiekane jajka w cieście francuskim to propozycja na odświętne śniadanie, którym zaskoczycie swoich bliskich. Przygotowanie zapiekanych jajek nie zajmuje dużo

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto na pierogi z dodatkiem masła – Jak zrobić ciasto na pierogi z dodatkiem masła. 84

Dzisiaj przepis na ciasto pierogowe z dodatkiem masła. Do tej pory robiłam wg przepisu : (ciasto na pierogi) . Natomiast ciasto na pierogi z dodatkiem masła jest wg

To co lubię - gotuję i polecam
Sernik z wiśniami i bezową pianką na kruchym spodzie . 83

Kolejny przepis w którym możecie wykorzystać zapas mrożonych owoców. Tym razem wiśnie, sernik ten możecie zrobić z wiśniami mrożonymi, a w sezonie z wiśniami świeżymi. Jest

To co lubię - gotuję i polecam
Barszcz czerwony z ziemniakami. Barszcz z wyspą. 89

Barszcz czerwony z ziemniakami. U mnie w domu rodzinnym potocznie nazywany barszcz z wyspą. To zdecydowanie smak mojego dzieciństwa, kiedyś za nim przepadałam. Przyznam się, że

To co lubię - gotuję i polecam
Tarta ze szparagami, cukinią oraz fetą. 102

Przepis na wytrawną tartę ze szparagami, cukinią oraz serem feta. Smaczny pomysł na danie bez mięsa, dzięki dodatkowi fety smak jest wyrazisty, a konsystencja kremowa. Tarta

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania