Karpatka II

Karpatka II

Karpatka II

Karpatka to ciasto, które z pewnością zna każdy. Mój ulubiony i wielokrotnie sprawdzony przepis na karpatkę. Karpatka z dużą ilością kremu. Pamiętam kiedy jako dziecko piekliśmy je w domu pierwszy raz i wszyscy z zaciekawieniem patrzyliśmy jak rosną „Karpaty”. To jedno z moich ulubionych ciast, szkoda tylko, że ma tak dużo kalorii ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karpatka II Składniki Składniki na ciasto: 5 jajek 130 g mąki pszennej 250 ml wody 130 g masła Składniki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.