Karpatka II

Karpatka II

Karpatka II

Karpatka to ciasto, które z pewnością zna każdy. Mój ulubiony i wielokrotnie sprawdzony przepis na karpatkę. Karpatka z dużą ilością kremu. Pamiętam kiedy jako dziecko piekliśmy je w domu pierwszy raz i wszyscy z zaciekawieniem patrzyliśmy jak rosną „Karpaty”. To jedno z moich ulubionych ciast, szkoda tylko, że ma tak dużo kalorii ;) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Karpatka II Składniki Składniki na ciasto: 5 jajek 130 g mąki pszennej 250 ml wody 130 g masła Składniki ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu To co lubię - gotuję i polecam

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję