deser - 61394 przepisów (strona:467/4093)

Lody Viennetta 119

pierwszy czekoladowy prostokąt, a na niego krem, prażone orzeszki, znowu czekoladę, krem, orzeszki, czekoladę, krem, orzeszki i ostatnią czekoladę. Zawijamy do środka brzegi wystającego papieru lub folii i wstawiamy deser na całą noc do zamrażarki. Przed podaniem wyjmujemy deser z zamrażarki, odwracamy keksówkę i układamy viennettę na prostokątnej paterze. Dekorujemy wg uznania. Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. 212

Wakacyjno-kulinarnej rozpusty w wykonaniu moich małych kuchareczek ciąg dalszy:) Tym razem pyszny deser z galaretek, świeżych, sezonowych owoców i otrąb. Składniki: 2 galaretki (u mnie truskawkowa i cytrynowa) garść świeżych jeżyn /lub malin, jagód/ otręby 1czekolada Wykonanie: W dwóch naczyniach rozpuszczamy galaretki. Owoce miksujemy, aż będą miały konsystencję musu. Czekoladę rozpuszczamy, lekko studzimy, dodajemy otręby, całość dokładnie mieszamy. Teraz(...)będzie mieszać się z innymi warstwami. Kiedy to nastąpi do pucharków wlewamy jeżynowy mus i kolejną warstwę galaretki. Wkładamy do lodówki na kilka minut, a następnie na wierzchu deseru umieszczamy otręby zmiksowane z czekoladą. Ponownie wkładamy do lodówki, żeby całość stężała

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Smoothie – koktajl śliwkowy z kakaem, bananem i jabłkiem 136

Dopadła Was ochota na coś słodkiego? Zjedlibyście coś czekoladowego? Ale dbacie o swoje zdrowie i potrzebujecie zdrowy deser , bez cukru , bez nabiału ? Proponuje owocowe smoothie – koktajl śliwkowy z kakaem, bananem i jabłkiem . Jeśli użyjecie dojrzałych owoców otrzymacie pyszny i słodki deser. Dodatkiem wody niegazowanej możecie dopasować konsystencję koktajlu do Waszych upodobań. W przypadku nie dość słodkich owoców koktajl możecie

Moja Delicja
Brazylijskie smakołyki - Brigaderio 134

Ostatnio zakochałam się w tych małych kuleczkach brazylijskich. Wyglądają jak praliny ale zupełnie inaczej smakują, a wykonanie ich jest banalnie proste. Brazylijczycy się nimi zajadają. Oryginalny

Niezły Młynek
Dżemowy deser z nasionkami chia 105

innych produktów, między innymi, mnóstwo suszonych owoców, produktów zbożowych, kasz, nasion i ciasteczek. Cały asortyment, który ma w sprzedaży  Sante znajdziecie  tutaj . Dziś zapraszam na dż emowy deser z nasionkami chia, borówkami amerykańskimi i jogurtem. Taki zestaw będzie też doskonałym  zdrowym śniadaniem lub przekąską w ciągu dnia. Dżemowy deser z nasionkami chia Proporcje

Kulinarne przygody Gatity
Mus czekoladowy, czyli klasyka deserowa w kuchni francuskiej 133

Kuchnia francuska w kontekście deserów nasuwa natychmiastowo dwa skojarzenia. Po pierwsze suflet - danie przedstawiane jako zwieńczenie wszelkich umiejętności kucharskich, najtrudniejsze z najtrudniejszych, kapryśne i złośliwe, ale w smaku... orgazm dla kubków smakowych. Drugim sztandarowym deserem francuskim jest mus czekoladowy. Intensywny w smaku, o wspaniałej konsystencji, do delektowania się każdą łyżeczką. I na to danie przedstawię Wam dzisiaj mój przepis

Życie zamknięte w smaku
Nektarynki z likierem śmietankowym przyprószone czekoladą 105

Deser lekki, smaczny a co najważniejsze prosty. Każdy z nas od czasu do czasu potrzebuje trochę słodyczy. Polecam szczególnie tym zapracowanym, zmęczonym którzy cierpią na ciągły niedobór czasu i oczywiście łasuchom. I tak dzisiaj deser na „lenia”. Składniki: Dowolna ilość nektarynek Likier śmietankowy Czekolada mleczna Wykonanie: Nektarynki myjemy, przekrawamy na połowę i usuwamy pestki. Kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy

Smaki Ewy
Sernik na zimno! 169

Deser! Mniammmm! Zimny i mocno truskawkowy sernik. Idealny na upalne dni. Serniki na zimno dość często robię w domu, z kilku powodów, po pierwsze są dużo bardziej mniej kaloryczne od tych tradycyjnych pieczonych, mogę je przygotować maxymalnie w 20 minut, Ponadto idealnie sprawdzają się w upalne dni, niczym jak lody, wyciągam z lodówki i deser gotowy ;-). Smacznego! SKŁADNIKI: MASA

SMYKWKUCHNI
Malinowa kopuła o smaku straciatella 214

Słodka kopuła która urzeka smakiem i aromatem soczystych malin, zachwycająca niezmiennie zarówno dzieci jak i dorosłych, nie wyobrażam sobie lata bez tego deseru. Niezwykły smak uzyskałam małym nakładem pracy-tak jak lubię! Składniki: Warstwa z malinami: 2 galaretki czerwone 15 dag świeżych malin Warstwa straciatella: 400 ml śmietanki kremowej 30% 200 g kremowego twarożku naturalnego 3 łyżki cukru pudru(...)czekoladę oraz świeże maliny, mieszamy delikatnie ręcznie aby owoce się nie rozpadły. Masę wylewamy na warstwę z galaretą, wygładzamy łyżką, wciskamy biszkopty, wypukłą stroną do środka-aby utworzyć podstawę deseru. Chłodzimy całą noc w lodówce. Dekorujemy wg swojego uznania. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Deser porzeczkowo-orzechowy z nutellą 131

weekend. Upał nie odpuszcza i nie będę Was katować staniem przy gorącym piekarniku ale słodkości oczywiście nie odpuszczę. Jeśli nie pieczenie to dobrym wyborem będzie oczywiście pucharek z deserem. A skoro mamy środek lata to deser musi być obowiązkowo z owocami. Dziś padło na kwaśne, czerwone porzeczki. Chciałam

Pyry na Gaz
Ciasto bez pieczenia. Torcik piankowy z brzoskwiniami i winną galaretką 632

Zimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka , piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, że będzie smakował każdemu. Użyłam brzoskwiń płaskoowocowych zwanych paraguayo bo takie akurat miałam. Mają ciekawy kształt - są spłaszczone, jakby przydeptane, a na środku mają wyraźne wgłębienie. Z powodu kształtu czasami nazywa(...)poleżeć 1-3 dni żeby nabrać słodyczy i zmięknąć. Można je włożyć do papierowej torby co przyspieszy proces dojrzewania a także zabezpieczy owoce przed owadami. Oczywiście do prezentowanego dzisiaj deseru możecie użyć zwykłych brzoskwiń a nawet nektarynek jeśli ktoś woli. Torcik będzie równie dobry. Upały na razie nie odpuszczają więc może przyda się komuś przepis na Chłodnik brzoskwiniowy z grzaneczkami

Smaczna Pyza
Parfait jagodowe z kruszonką 225

upały mrożony deser jak najbardziej. Polecam jagodowe parfait z kruszonką podprawioną kardamonem. Szczyptę kardamonu dodałam nawet do parfait , za radę jednej z czytelniczki . Kardamon i jagody to świetna para, Polecam! Przy okazji przypominam o przepisie miesiąca , czyli dodajemy przepisy na lody, sorbety i inne mrożone desery. Parfait jagodowe z kruszonką Składniki: 1,5 l parfait 150 g cukru

codojedzenia
Mrożony deser bezowy z jagodami 196

Obłędnie słodki deser dla miłośników bezy i lodów jagodowych. Zimny, więc idealny na letnie, upalne dni :) BLATY BEZOWE: 3 białka 150g drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki soku z cytryny KREM JAGODOWY: 1szklanka jagód 1 jajko 1 żółtko 2 łyżki cukru 2 łyżki masła 200g śmietanki kremówki Piekarnik rozgrzać do temperatury 180*C. Białka ubić na sztywno(...)godz. Przed podaniem można go wstawić do lodówki na ok 15 min, będzie lepiej się kroił. Polać odłożonym kremem jagodowym. Smacznego :) Kategoria: Bezy i ciasta bezowe , Lody i desery lodowe , SŁODKO , Wykorzystanie białek Tagged: jagody , kremówka

https:KKuchniaMniam
Rolada bezowa z czerwonymi porzeczkami. 183

upał od skrajnego mrozu. Z rana włączyłam mój piekarnik i upiekłam szybko bezę. Zrobiłam z niej roladę z czerwonymi porzeczkami i kremem z bitej śmietany i mascarpone. Klasyczny deser, a jakże pyszny i efektowny. Kwaśność czerwonych porzeczek doskonale współgra ze słodkością bezy i kremu. Miłego popołudnia niedzielnego Wam życzę i pozdrawiam gorąco!   ROLADA BEZOWA Z CZERWONYMI PORZECZKAMI(...)pomocą ręcznika papierowego i oberwać z gałązek. Posypać owocami warstwę kremu. Tak przygotowany płat bezy delikatnie zrolować, uważając by beza nie popękała. Pozostałym kremem udekorować wierzch rolady. Przed podaniem deser schłodzić w lodówce przez około 2 - 3 godziny. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Banany pod pierzynką 131

plastry, następnie układamy je w pucharku: warstwa bananów-warstwa bitej śmietany-warstwa bananów itp. aż do skończenia się bananów. Następnie czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i przestudzoną polewamy deser. Deser wkładamy do lodówki na godzinę

Camilla w kuchni

Proponowane wyszukiwania