Idealny deser na jesienne i zimowe wieczory. Delikatny mleczny ryż, a do tego kremowy karmelowy sos! Pychota! Na pewno będę częściej wracała do tego deserku. Wiem, że przygotowanie może wydawać się bardzo skomplikowane, jednak smak wynagrodzi Wam starania :). Dla kogo: dla lubiących domowe desery dla mających ochotę na jabłuszka skąpane w delikatnym karmelowym sosie dla kochających ryż Składniki
Mania Wypiekaniarazem przedstawiam Wam szybką propozycję na smaczny deser, który nie tylko jest pyszny, ale jednocześnie "cieszy oko". Jego efekt końcowy zależy od mieszanki musli, której użyjecie, więc polecam Waszą ulubioną. Ja skomponowałam swoją własną, w której znalazły się wszystkie składniki (*), które chciałam i uwielbiam. Taką możliwość znajdziecie na stronie mojemusli.pl , gdzie możecie nawet nadać nazwę dla swojej kompozycji. Przyznam(...)większość tuby zjadłam w wersji solo, ponieważ była taka pyszna... Właśnie.. tuba - rewelacyjne i trwałe opakowanie, w której doskonale przechowuje się płatki. Zresztą najpierw wypróbujcie deser i koniecznie zaopatrzcie się w pyszności z powyższej stronki! Polecam! 8-10 połówek brzoskwiń w syropie Bita śmietana: 200 ml śmietanki 30-36% 1 łyżka syropu z puszki brzoskwiń kilka kropel soku
Di gotujeDeser z serii szybki, prosty, zdrowy i elegancki. Taki deser przygotować mogą nawet najbardziej zapracowani, ponieważ nie wymaga dużej pracy ani czasu. Jagoda zdrowa jagoda, bo zawiera wiele witamin doskonale komponuje się z truskawką. Polecam również tym, co są na diecie. Ja tylko czekam kiedy zacznie się sezon na jagody i będę je zbierać, zamrażać, robić konfiturki, dżemiki
Kuchnia PaulettesCiasto- deser obłęd ! Najlepsze tiramisu jakie do tej pory zrobiłam. Wszystkim bardzo smakowało :D Jest to tiramisu, ale nietradycyjne, tylko czekoladowe, delikatne i kremowe, niezbyt słodkie. Dzięki malinom lekko kwaskowe. Maliny pasują tutaj idealnie, z czekoladą smakują rewelacyjnie. Całość obsypana grubo kakao. SKŁADNIKI: mascarpone 250 g. śmietana kremówka 250 ml. żółtka z 3 jaj cukier 3 łyżki(...)folią spożywczą. Układamy warstwę biszkoptów. Nasączamy je połową kawy. Wylewamy połowę kremu, układamy kolejną warstwę biszkoptów, nasączamy kawą i wykładamy resztę kremu. Całość obsypujemy grubo kakao i wbijamy maliny. Deser wstawiamy do lodówki na noc lub do zamrażarki na ok. 3 godziny
Kuchnia PaulettesKolejny pomysł na deserki, które od września chyba czekają na publikację 😛 Zawsze znalazło się coś innego do publikowania, ale przed nowym rokiem muszę uporządkować zdjęcia, więc
Kuchnia w czekoladzieNie mam zwyczaju piec świątecznych ciast miesiąc wcześniej, ale to siedziało mi w głowie od lata, w końcu, w listopadzie nie wytrzymałam i zrobiłam😄 Chciałam
Kuchnia w czekoladzieClafoutis to jedno z prostszych do zrobienia deserów. Bardzo przypomina ciasto naleśnikowe (w składzie i stopniu trudności), tylko że pieczemy je w piekarniku. Klasyczny francuski przepis zawiera letnie wiśnie lub czereśnie. W mojej zimowej wersji znajdziecie czekoladę i gruszki oraz dodatek czegoś ekstra - słonej gorgonzoli. O wspaniałości duetu gruszka i gorgonzola opowiadałam Wam już nie raz, np. przy okazji przepisu(...)czekoladowe clafoutis z gruszką i gorgonzolą przygotowałam specjalnie dla Magazynu Green Canoe Style i to na ich stronie znajdziecie przepis. Stworzyłam go już jakiś czas temu, jeszcze przed erą deserów bez cukru, jego skład jest więc tradycyjny. Jednak zrobiłam go później po raz drugi wymieniając składniki na zdrowsze. Jeżeli więc chcielibyście zrobić lżejszą wersję czekoladowego clafoutis , pomińcie śmietanę i dodajcie
Chilli Czosnek i OliwaUwielbiam wszelkie ciasteczka, ale zrobić je na chwilę obecną graniczy u mnie z cudem. Oluś jeszcze za mały żeby pomóc, a i z Adasiem na rękach
Kuchnia w czekoladziecukrem pudrem i cukrem waniliowym. • Dodać umyte jagody, częściowo rozgniecione widelcem i dalej ubijać, aż krem zrobi się fioletowy. • Część jagód odłożyć do dekoracji deseru. • Gotowy deser przełożyć do pucharków. • Podawać z bezami, posypane jagodami
To co kochamDeser skomponowany na bazie serka mascarpone, słodkiej bezy, gorzkiej czekolady i kwaśnych wiśni. Wszystko to doskonale łączy się w całość, łagodnie bombardując kubki smakowe. Składniki na 8 porcji • 250 g sera mascarpone • 1,5 szklanki śmietany 30% • 2 łyżki cukru pudru • 1 czekolada gorzka • 1 opakowanie gotowych bezików Sos wiśniowy • 1 opakowanie wiśni mrożonych(...)parze. • Na dno pucharka pokruszyć 1-2 bezy. • Bezy polać czekoladą, następnie rozłożyć krem mascarpone. • Krem polać sosem wiśniowym i rozłożyć wiśnie. • Po wierzchu posypać deser pokruszoną bezą
To co kochamjelit i korzystną florę bakteryjną, • poprawiają nastrój i pamięć, a także skład krwi oraz likwidują zmęczenie. To jest prawdziwa superżywność! Zapraszam na mój deser z jagodami goji. Składniki na 2 porcje: • 1/3 szklanki kaszy jaglanej • garść jagód goji • szczypta soli • 1 mały jogurt naturalny • 2 łyżeczki płatków migdałowych • cynamon do posypania(...)czasu do czasu przemieszać. • Lekko przestudzoną kaszę z jagodami włożyć do pucharków. • Wierzch polać jogurtem, posypać cynamonem i płatkami migdałowymi. Nie użyłam do deseru cukru, ale jeśli ktoś lubi na słodko, to można dodać 1 łyżkę. Jagody goji są dość słodkie. Jeśli nie macie tych jagód, użyjcie żurawiny lub rodzynek
To co kochamJagody goji, o których rozpisałam się przy okazji poprzedniego deseru, są bohaterem dzisiejszego deseru-koktajlu. Bardzo zdrowy, bardzo odżywczy, bardzo smaczny i bardzo łatwy. Jedyny minus to wysoka cena tych superjagód, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży
To co kochamwięc razem z rodzeństwem skubaliśmy po ziarenku. Potem tak samo zresztą zachowywały się nasze dzieci. Dzisiejsza jaglanka jest właściwie jagodzianką, ala jak zwał tak zwał, a deser jest pyszny. Jeśli więc upolujecie jeszcze jagody w lesie lub na straganie, to koniecznie zapraszam do przygotowania tego prostego deseru. Składniki: • 1 szklanka jagód • 1 szklanka
To co kocham