deser - 61894 przepisów (strona:437/4127)

Jaglanka orzechowa z młodym jęczmieniem i dżemem z czarnego bzu 162

Dzisiaj przepis na zdrowe i pyszne śniadanie. Jaglanka z uprażonymi na suchej patelni orzechami pekan i mielonym młodym jęczmieniem, zawierającym naturalne substancje przeciwutleniające, bogatym w witaminy

Oryginalny smak
Obłędnie aksamitny krem czekoladowy, czyli czas trochę walentynkowo pogrzeszyć ;p 327

wyobrażam sobie walentynek bez czekolady, owoców i tego błogiego uśmiechu na ustach, kiedy je się coś obłędnie rozkosznego. I oto przedstawiam idealny przepis na deser na walentynki i aksamitne, czekoladowe doznanie w jednym <3 Uwielbiam desery podawane w kieliszkach. Taki mały trik a nadaje to chwili przyjemności jakiejś nieopisanej wyjątkowości. Do tego pięknie widać warstwy, czy konsystencję zawartości kieliszka

Eat me! Fit me!
Baklava 156

Pewnie nie raz słyszeliście o baklawie. Jest to deser pochodzenia głównie tureckiego, jednak jest on rozpowszechniony we wszystkich krajach bałkańskich. Przygotowuje się go głównie z ciasta filo, jednak z faktu, że w wielu marketach jest on trudno dostępny, podaję przepis na baklawę z użyciem ciasta francuskiego. Bardzo słodki syrop, który tradycyjne przygotowuje się z cukru, wody i soku z cytryny(...)przygotowałam z dodatkiem miodu, który dodaje nieco innego i słodszego smaku baklawie. Pistacje są głównym składnikiem deseru, jednak dodałam orzechy nerkowca, laskowe i orzechy włoskie. Baklava najlepsza jest na drugi dzień po schłodzeniu. Smacznego! Baklava blacha o wymiarach około 25×25 Składniki: 1 duży płat ciasta francuskiego ( najlepiej XXL) 3/4 szklanki posiekanych orzechów ( włoskie, nerkowca, laskowe) 1/2 szklanki posiekanych

Jaglusia
Kawowy pudding chia z bananem i masłem orzechowym 184

Jeżeli lubicie słodkości i chcecie sprawić radość swojej drugiej połówce (która nie je słodyczy, a ma ochotę na coś słodkiego :) ) to zachęcam do przygotowania deseru na zimno - kawowego puddingu z nasionami chia wraz z dodatkiem musu bananowego, masła orzechowego i podprażonych wiórek kokosowych. Pyszne połączenie składników! Poniższy deser należy przygotować kilka godzin przed podaniem (nasiona chia muszą napęcznieć i wchłonąć

Ugotować
Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą 201

Pomarańczowe pralinki z białą czekoladą. Pralinki domowej roboty :-) Przepyszne, kremowe pralinki z pomarańczowym nadzieniem i białą czekoladą uzależniają od pierwszego kęsa. Smakiem odrobinę przypominają własnoręcznie robiony

dolcevitainmykitchen
Dwukolorowe pączki pieczone 208

Pamiętacie jak tydzień temu częstowałam Was świeżo wypieczonymi pączkami?  Nikt z Was chyba nie przypuszczał jak wyglądają w środku, a wyglądają... dokładnie tak jak je

Kuchnia w czekoladzie
Lane chrusty 339

Czy już przygotowaliście jakieś smakołyki w tegorocznym karnawale? U mnie w domu można powiedzieć tłusto :) faworki raz w tygodniu, chrusty zaliczone, pączki zaliczone, eklerki i ptysie

Niezły Młynek
Delikatny sernik toffi 219

czasu do czasu warto pozwolić sobie na odrobinę przyjemności i zjeść kawałek dobrego ciasta. Delikatny sernik toffi to słodka propozycja Madzi na weekendowy deser. Serniczek nie jest trudny w przygotowaniu, a ma delikatny, puszysty smak :) Myślę, że zachwyci każdego, kto będzie miał okazję go spróbować :) Delikatny sernik toffi – składniki (blaszka 24×34 cm) 1 kg sera na sernik

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Gruszka pod kruszonką 103

Deser banalny w przygotowaniu, a smak...<3 nie da się opisać, trzeba koniecznie zrobić <3 Składniki 4 duże gruszki 20 g cukru waniliowego 1 łyżeczka mielonego cynamonu 150 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę(...)waniliowym i cynamonem, układamy w naczyniach żaroodpornych. Cukier, masło i mąkę siekamy przy pomocy noża. Tak przygotowaną kruszonką, posypujemy gruszki. Zapiekamy 25-30 min w temperaturze 180°C. Taki deser smakuje na ciepło, jak i na zimno. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style

R'n'G Kitchen
Ciasto MONTE 620

Ciasto Monte Pamiętacie z dzieciństwa deser Monte? Znalazłam w sieci ciasto, które smakiem ma przypominać właśnie ten zapomniany już deser. Udało się Jasny biszkopt, krem mleczny z białą czekoladą, krem czekoladowy i migdały tworzą świetne połączenie i smakiem faktycznie przypominają ten stary przysmak. No cóż kalorii ma to ciacho troszkę, ale jestem zdania, że wszystko jest dla ludzi i jeżeli

Relaxtime
Tyraj, misiu, na tę miłość. Tiramisu chałwowe 137

szef kuchni mimo, że był już gotowy rzeczoną kuchnię zamknąć, przygotował dla Was najlepsze tiramisu, jakie kiedykolwiek jedliście. Tym razem wzbogaciłam smak klasycznego kremu dodatkiem chałwy. Nie bójcie się - deser wcale nie jest przesłodzony. Słodycz chałwy doskonale równoważą biszkopty namoczone w mocnej, gorzkiej kawie. Całość jest lekka, kremowa i delikatna. Poderwie niejedne uczucia, które zaległy na dnie serca. Chałwowe tiramisu(...)porzeczkami oraz pokruszoną chałwą. Smacznego! Za chałwą przepadam, i nie jest to moje ostatnie słowo w kwestii tego połączenia. Do głowy przyszedł mi kolejny pomysł; w końcu tiramisu to deser idealny na Walentynki, prawda

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tosty francuskie z rokitnikiem 152

popularny w Polsce. To znaczy rośnie w wielu miejscach, jako charakterystyczne pomarańczowe kulki, ale nikt go nie je. Kiedy byłam na wakacjach w Rosji podpatrzyłam patent na bardzo prosty deser. Wystarczy zmiksować zerwane jagódki rokitnika z kilkoma łyżkami cukru i zamrozić w foremkach na lody lub opakowaniu po jogurcie. To pyszny, kwaśny i orzeźwiający deser. Poza sezonem (wrzesień-październik) pozostaje

Ugotowane pozamiatane
NALEŚNIKI SUZETTE Z POMARAŃCZAMI 142

Crêpes Suzette to jeden z klasycznych francuskich deserów, choć dzisiaj bardzo rzadko można go spotkać w menu francuskich restauracji. Zgodnie z legendą, te najsłynniejsze francuskie naleśniki zostały wymyślone przez Henriego Charpentiera, francuskiego szefa kuchni, który przygotował je na cześć Suzette, towarzyszki księcia Walii Edwarda VII, przyszłego króla Anglii. Jeśli ich nie znacie, to gorąco Was namawiam do ich spróbowania(...)naleśniki Suzette podane z sosem pomarańczowym lub mandarynkowym są naprawdę pyszne, lekkie i aromatyczne, jednym słowem wyśmienite! Można je podać zarówno na deser, jak i na podwieczorek, a nawet na śniadanie.   Przygotowanie: 45 min. Chłodzenie: 1 godz. Dla 6 osób (około 12 szt. cienkich naleśników) Na ciasto naleśnikowe: ● 250 g mąki pszennej* ● 3 jajka ● 50 cl mleka

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Deser jagodowy dla dzieci po 8m.ż. 181

By nikt mi nie zarzucił, że dogadzam tylko sobie, dziś na blogu pomysł na deserek dla naszych najmłodszych. Powstał przypadkowo co prawda, bo został mi ryż

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania