Jeżeli nachodzi mnie na słodkie a’la sernik, a nie mam czasu na długie pichcenie to robię wtedy pudding. Jest do deser z typu „brzydkie a dobre”, a sumie pyszne-szybkie-brzydkie. Jak to u mnie bywa, jest banalnie prosty do wykonania i można śmiało zrobić zapas i nawet tydzień trzymać w lodówce bez uszczerbku na zdrowiu(...)codzienną poprawą nastroju, jaki zapewnia cukier. Wszyscy moi domownicy smakując tego brzydala, mówili że to bomba kaloryczna, a to zupełne złudzenie bo konsystencję tłustego kremu nadały temu deserowi gotowane bataty, dodatku cukru jest tu jak na lekarstwo, więc śmiało wszyscy dbający o linię biec jutro po słodkie pyry do Biedronki. ps. Smakuje dzieciakom! Składniki na 8 porcji: czas przygotowania
greenscarfJogurtowiec z leśnymi owocami to pyszny deser bez pieczenia. Wystarczą pokruszone ciastka na spód, spora porcja greckiego jogurtu, galaretka i owoce. Jogurtowiec to orzeźwiające ciasto przypominające sernik na zimno . Często zamiast jogurtu używam zwykłego twarogu jak np. w tym przepisie na tort serowy . Jeśli już się zdecyduję przygotować jogurtowiec to zawsze używam gęstego jogurtu. Robię również domową galaretkę owocową. Jogurtowiec(...)smaczny deser! Polecam! Jogurtowiec Składniki: 2 ciasta o średnicy 20 cm Masa jogurtowa 800 g greckiego jogurtu 5 łyżeczek żelatyny w proszku 50 ml wody 100 ml śmietanki lub mleka 80 g cukru 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu 2 łyżki soku z cytryny Spód ciasteczkowy 150 g czekoladowych ciastek 100 g rozpuszczonego masła Galaretka owocowa 400 g mieszanych owoców, u mnie
codojedzeniaOstatnio jagody są wszędzie! Uwielbiają je wszyscy, jak maluchy tak i starsze osoby. Dziś mam dla Was pyszny przepis z wykorzystaniem jagód (borówek) - ciasto czekoladowe z
Kuchnia Łukaszagorącej wody i wszystko wymieszać, wlać na biszkopty trochę i do lodówki poukładać wiśnie, wlać resztę kefiru i do lodówki najlepiej na całą noc nożem maczanym w wodzie oddzielić deser od formy, nakryć talerzem i obrócić, delikatnie zdjąć formę - deser jest orzeźwiający, nie za słodki, nie za kaloryczny..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni LubięCała porcja dla Was! Na śniadanie, kolację lub jako pyszny deser. Torcik pieczemy w mikrofali, bez konieczności używania piekarnika. Patrząc na skład, można zastanawiać się czy takie ciasto będzie puszyste i miękkie. Spróbujcie, a nie pożałujecie! Bułeczka - bo tak inaczej nazywany jest ten wypiek, może stanowić także podstawę innych deserów. Składniki: 1 jajko 2 łyżki otrębów owsianych 1 łyżka jogurtu
Chocolate Muffin BlogGdy dostałam 3 litry jagód od Mamy Dominika wiedziałam, że powstanie z nimi jakieś drożdżowe ciacho, a ponieważ jeszcze czuję klimat festiwalu kokosa, to postanowiłam dodać
Cooking Monsterszklanka (100 g) mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¼ szklanki wody Przepis na krem do tortu. Masa: 300 g sera mascarpone 330 g śmietany kremowej do deserów 30%, dobrze schłodzonej 1/2 szklanki cukru pudru Borówki amerykańskie, poziomki, wiórki czekoladowe, literki czekoladowe, różyczki dekoracyjne, mięta Przygotowanie: Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Tortownicy silikonowej nie potrzeba niczym smarować, ale zwykłą(...)tortownicy, wyrównujemy wierzch. Ustawiamy formę w nagrzanym piekarniku i pieczemy przez 30 minut. Biszkopt dokładnie studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Jak przygotować krem do urodzinowego tortu? Zimną śmietankę do deserów ubijamy na bardzo sztywną pianę razem z cukrem pudrem. Delikatnymi ruchami silikonowej szpatułki mieszamy ją z serkiem mascarpone. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia. Upieczony biszkopt wyjmujemy kroimy na 2 blaty
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięZapiekane śliwki z orzechami pod niezwykle smaczną i chrupiącą kruszonką. Szybki i smaczny deser, który można podać na ciepło i na zimno. Chociaż, według mnie lepiej smakuje jeszcze ciepły. Śliwki zapiekłam w małych naczynkach, żeby każdy miał swoją porcję. 500 g śliwek węgierek 50 g orzechów włoskich 1/2 łyżeczki cynamonu mielonego KRUSZONKA: 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki płatków orkiszowych(...)wierzch wyłożyć grubą warstwę kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez około 30 min, do zrumienienia. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Desery , Tarty i kruche ciasta , Zapiekanki Tagged: kruszonka , orzechy włoskie , płatki owsiane , śliwki
https:KKuchniaMniamSzybkie w przygotowaniu muffinki z dodatkiem szpinaku, o niesamowitym, pięknym, zielonym kolorze ucieszą nie tylko oko, ale i podniebienie. W wersji bez kremu- do przygotowania w
Kuchnia w czekoladzieBiszkopt z rabarbarem czyli awaryjne ciasto dla niespodziewanych gości to znakomity pomysł na podwieczorek do popołudniowej kawy, stanowi również pyszny smakołyk dla dzieci. Najlepiej smakuje oprószony
Smakowite DaniaOpis: Wystarczą tylko trzy składniki, by przygotować wspaniały, niskokaloryczny deser. Jak sprawić, żeby lody były zarazem pyszne i niskokaloryczne. Wystarczy zamienić je w sorbet. Sorbet truskawkowy możemy przyrządzić bez względu na porę roku. Możemy użyć zarówno świeżych owoców jak i mrożonych po sezonie letnim. Polecam przepis na sorbet truskawkowy. Jest tak prosty w przyrządzeniu, że nawet kulinarny laik wykona(...)przełóż do szczelnie zamykanego pojemnika i wstaw do zamrażalnika na 3-4 godziny. Po tym czasie wyjmij sorbet i ponownie zmiksuj całość blenderem. To nada puszystości i lekkości naszemu deserowi. Ponownie masę wstaw do zamrażalnika na ok 3-4 godziny. Artykuł Sorbet truskawkowy pochodzi z serwisu FoodMagazine.pl - przepisy kulinarne
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneKocham naleśniki! A te są po prostu mistrzowskie i muszę przyznać, że chyba najlepsze jakie jadłam w życiu - niebo w gębie! <3 Kokosowy szał trwa
Cooking MonsterJagody i brzoskwinie pod owsianą kruszonką są doskonałym pomysłem na szybki i łatwy deser. Teraz, gdy owoce są najtańsze i najsmaczniejsze, można korzystać z ich dobrodziejstw bez ograniczeń. Ten deser jest idealną propozycją dla osób, które nie potrafią lub zwyczajnie nie lubią piec ciast. Tutaj wystarczy wymieszać owoce z mąką i cukrem bezpośrednio w naczyniu do zapiekania, a następnie posypać
karmelowySkładniki: - herbatniki - krakersy - kajmak - śmietana 36% - mleko 500ml - laska wanili - 3 łyżki mąki pszennej - 3 łyżki mąki ziemniaczanej - 150g masła - 130g cukru - żółtko - gorzka czekolada Przygotowanie
Coś z niczegoKlimat trochę nadmorski, frużelina kojarzy mi się typowo ze spacerami po molo i wakacjami. Sezon na wiśnie powoli się kończy, jednak zamkniemy smaki laka w
Niezły Młynek