Cześć! Śliwki z migdałami i cynamonem zapieczone pod kruszonką ogłaszam najlepszym deserem jesieni! Deser szybki i prosty w przygotowaniu, niezwykle aromatyczny i po prostu pyszny. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – koniecznie musicie to zmienić! Składniki (2 porcje): śliwki węgierki – kilka sztuk cynamon garść migdałów w płatkach Kruszonka: 1/3 szklanki mąki 4 łyżki brązowego cukru (może być biały jeśli(...)Piecz około 20 – 25 minut ( do momentu, aż kruszonka się zarumieni). Uwaga: Jeśli nie pieczesz w kokilkach, tylko w dużym naczyniu – musisz piec dłużej – około 30 – 35 minut. Opcjonalnie! Deser podawaj na ciepło z dodatkiem lodów lub jogurtu. Smacznego ! Artykuł Śliwki z migdałami pod kruszonką pochodzi z serwisu Moja Pasja Smaku
Moja pasja smakumajątki :D Teraz kiedy poznałam ich wartość, zarówno finansową jak i zdrowotną, mam ochotę choć raz w tygodniu na malutką garść tych orzeszków. A Wy lubicie pistacje...? W deserach wyglądają obłędnie, więc grzechem byłoby ich nie wykorzystywać! Na 6 sztuk dużych babeczek Ciasto: 150 g mąki 80 g masła 50 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 35g posiekanych
Kuchnia w czekoladziePropozycja idealna na podwieczorek, kolację, śniadanie czy deser... jabłka nadziewane twarożkiem z cynamonem, kokosem oraz orzechami, zapieczone w piekarniku i podane z gęstym, aromatycznym sosem o smaku czarnej porzeczki. Nie jest to typowy słodki deser, gdyż delikatna słodycz przełamana jest nutą przyjemnego smaku czarnej porzeczki. Pyszne połączenie, które zadowoli nawet osoby, które za słodkim nie przepadają. Glazura balsamiczna o smaku(...)czarnej porzeczki firmy Octim to prawdziwy rarytas, który fantastycznie smakuje w połączeniu z serami dojrzewającymi, sałatkami, daniami z drobiu oraz jako dodatek do deserów. Składniki: 3 duże jabłka 200 g sera białego półtłustego 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią 1/2 łyżeczki cynamonu 1 łyżeczka wiórek kokosowych garść orzechów włoskich glazura balsamiczna o smaku czarnej porzeczki Octim Wykonanie: Jabłka
Kuchnia MagdaLenyZawsze staram się stworzyć słodkości, które są nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Myślę, że ten deser można do takich zaliczyć. Skład tarty to przede wszystkim ananas, banany, otręby oraz gorzka czekolada Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na spód: 100 g otrąb (u mnie żytnie) ok, 120 ml gorącej wody 1 banan 50 g kokosu Składniki
Via Gustowitaminy i minerały owoce dla dzieci i dorosłych, które ze względu na swój słodki smak, często wykorzystywane są w różnych dietach. Smażone w cieście kokosowym, smakują doskonale jako gorący deser, można je również podać na słodką kolację. składniki na 3 porcje 3 banany 1 szklanka wiórków kokosowych 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka cukru kryształu 1 łyżka
Smakowite DaniaTakie banany można przygotować na deser lub podwieczorek. Są bardzo słodkie, ale też bardzo pyszne. Można je przygotować dosłownie w 10 minut. Do deseru użyłam wspaniałych produktów , które otrzymałam od HELIO . Użyłam rodzynek sułtańskich , suszonych moreli i żurawiny suszonej , które pochodzą z serii HELIO natura . Zapewniam, że na taki deser każdy łasuch się skusi. Zapraszam
Izabelawkuchnikrzaczkach pojawiły się właśnie czarne porzeczki, nie wiem jak u Was, ale u mnie w tym roku są wyjątkowo kwaśne. Ale za to doskonale nadadzą się one do przygotowania deseru. Ponieważ są dość kwaśne to idealnie przełamują słodycz kruszonki i bitej śmietany. Taki deser bardzo polecam. Zapraszam :) Składniki: Kruszonka: 10 dag mąki tortowej 5 dag masła 5 dag cukru Bita(...)gładki mus dodając cukier według uznania. 4. Następnie do szklanek na przemian nakładamy bitą śmietanę i mus. Bitą śmietanę nakładałam za pomocą rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 5. Deser podajemy od razu lub schłodzony z lodówki. 6. Życzę smacznego
IzabelawkuchniMillefeuille to deser składajacy się z upieczonego ciasta francuskiego, znaczy „tysiąc płatków” w oryginale przekładamy kremem waniliowym, ja zrobiłam swoją wersję i przełożyłam go kremem czekoladowym wyciskanym przez szprycę cukierniczą, choć jest czasochłonny efekt smakowy jest tego wart. Cudownie wygląda i tak samo smakuje. To wymarzony wypiek dla wielbicieli napoleonek i innych warstwowych kremowych ciast. Spody: 1 arkusz ciasta(...)mascarpone 25 dag śmietany kremówki 30% 3 czubate łyżki cukru pudru 10 dag czekolady deserowej Lukier: 10 dag cukru pudru 1-2 łyżki mleka orzechowy krokant do posypania Wykonanie deseru: Spody: Ciasto francuskie odwinąć z papieru. Nożem pokroić na jednakowej dowolnej wielkości prostokąty. Ułożyć je na płaskiej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Prostokąty ciasta francuskiego przykryć drugim
Wanilia i KardamonSłyszycie kisiel, myślicie - nic specjalnego ? To koniecznie spróbujcie takiej wersji tego prostego, domowego deseru. Nawet jeśli kisiel wywołuje w Was niemiłe wspomnienia i nie tykaliście go od czasów dzieciństwa. Dziś przełamujemy stereotypy i ulepszamy domowy kisiel. W takiej wersji na pewno Wam posmakuje... I pisze to ja - ta, która kisielu nie cierpi ( takiego z torebki )... a raczej nie znosiła, dopóki(...)przypraw, takich jak cynamon, goździki, kardamon. Do przygotowania kisielu użyłam mrożonych wiśni Poltino . Nie musiałam pestkować owoców, gdyż te przed mrożenie zostały pozbawione pestek. Przyspieszyło mi to znacznie, przygotowanie deseru. PRZEPIS NA KORZENNY KISIEL WIŚNIOWY ( 3 porcje ) Składniki: 300 g mrożonych wiśni Poltino 3 płaskie łyżki cukru ( lub mniej, jeśli wolimy mniej słodko ) 200 ml wody + do rozrobienia mąki
kolorowotorcikowoCześć! Śliwki z migdałami i cynamonem zapieczone pod kruszonką ogłaszam najlepszym deserem jesieni! Deser szybki i prosty w przygotowaniu, niezwykle aromatyczny i po prostu pyszny. Jeśli jeszcze nie próbowaliście – koniecznie musicie to zmienić! Składniki (2 porcje): śliwki węgierki – kilka sztuk cynamon garść migdałów w płatkach Kruszonka: 1/3 szklanki mąki 4 łyżki brązowego cukru (może być biały jeśli(...)Piecz około 20 – 25 minut ( do momentu, aż kruszonka się zarumieni). Uwaga: Jeśli nie pieczesz w kokilkach, tylko w dużym naczyniu – musisz piec dłużej – około 30 – 35 minut. Opcjonalnie! Deser podawaj na ciepło z dodatkiem lodów lub jogurtu. Smacznego
Moja pasja smakuKrem angielski jest niezastąpionym składnikiem ciast i deserów, a dzieciaki chętnie jedzą w postaci budyniu . Zwykle przyrządza się go z żółtek, mleka (i/lub śmietany) oraz cukru. Ale polecam wypróbować tę roślinną wersję – jej smak można dowolnie modyfikować dodając ulubione składniki: wanilię, skórkę z cytryny, sok pomarańczowy, kakao. Konsystencję też można zmieniać dodając więcej mąki (budyń) lub mleka (sos). Jednym(...)mąkę kukurydzianą, cukier i kurkumę i mieszamy trzepaczką aż uzyskamy jednolitą strukturę. Gotujemy na wolnym ogniu cały czas mieszając aż krem zgęstnieje. Można spożywać po ostudzeniu lub wykorzystać do deserów i ciast – przepisy już wkrótce Praktyczna rada: Są różne sposoby studzenia tego kremu. Ja przelewam go zaraz po ugotowaniu z garnka do mniejszego naczynia i zostawiam w temperaturze pokojowej
Lamarida.plJakże aromatyczny deser mam do pokazania. Deser jest leciutki jak pianka i mega pyszny. Znika szybko, za szybko ale jest taki dobry, że nie sposób mu się oprzeć. Polecam wszystkim wielbicielom deserów na zimno. Ciasto jest zrobione na biszkopcie i ten należy upiec, można to zrobić dzień wcześniej ale i tak upieczenie go nie zajmuje dużo pracy ani czasu. Szybki
Moje Małe CzarowanieOpis: Mus z białej czekolady to pyszny i puszysty deser, który zachwyci każdego. Mus z czekolady możemy podawać jako samodzielny deser, ale też możemy użyć go jako krem do przełożenia ciast czy tortów. Deser nie jest trudny ani czasochłonny do przygotowania. Składniki: 150 g białej czekolady 3 białka 200 g śmietanki kremówki 25 g drobnego cukru lub cukru pudru Szczypta
CookMagwróci do nas piękna i słoneczna pogoda. Póki co zapraszam na pyszny domowy kisiel z czerwoną porzeczką. Jest gęsty z wyczuwalnymi owocami. Oczywiście, jeśli nie lubicie kawałków owoców w deserze, porzeczki po zagotowaniu, a przed dodaniem mąki możecie zblendować. Ilość cukru też zależy od tego jak słodkie będą owoce i czy lubicie słodsze desery cz też nie. W taki dzień
Kulinarne przygody GatityWitajcie :-) Pamiętacie moją współpracę ze sklepem internetowym Tarka i Miarka ? Jednym z produktów który wtedy wybrałam były szklaneczki. Stwierdziłam, że będą idealnie pasować do deserów i tak też jest :-) Deser przygotowałam dla syna z okazji rozpoczęcia roku szkolnego, tak na osłodę. Bardzo jemu i nam posmakował, a szklanki jak widać sprawdziły się idealnie ;-) Deser prosty, dla dzieci. Serek mascarpone wymieszałam
kruche babeczki