deser - 61894 przepisów (strona:1856/4127)

Kokosowa tarta z malinami (bezglutenowa) 116

Jeśli tak jak ja lubicie połączenie malin z kokosem, to ten deser jest dla Was. Kokosowo-kakaowy kruchy spód, delikatne kokosowe nadzienie słodkie, soczyste maliny. Do tego filiżanka kawy i można się zrelaksować :) 75 g mąki teff 85 g mąki owsianej bg 30 g mąki kokosowej łyżka surowego kakao żółtko 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki organicznego cukru kokosowego

Mienta blog
Muffinki czekoladowe 176

dużych muffinek, 6 małych i 15 malusich z formy do pralinek (zostało mi ciasta i musiałam sprawdzić czy się da. Da się.) Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery. Krok po kroku" autorstwa  Marianne Magnier-Moren. 90 gram mąki 20 gram kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 gram cukru 2 jajka 90 gram masła 1/3 szklanki mleka

Czerwony Gupik
walentynkowa CZEKOLADA Z KAROBU I GRANATU 188

chyba jednak stawiałabym na kakao (może to kwestia przyzwyczajenia) Karob (szarańczyn strąkowy) jest drzewem regionu śródziemnomorskiego. Strąki zawierają aż 50% cukru, co sprawia, że są smacznym dodatkiem do deserów. Ciekawostka : W biblijnej przypowieści o synu marnotrawnym opisano, jak z głodu żywił się on szarańczą. Niektórzy przypuszczali, że w rzeczywistości chodziło o strąki szarańczynu. Była to błędna interpretacja - Jan Chrzciciel żywił

Kasia Sarna
DESER Z BIAŁEGO RYŻU I CZERWONEJ FASOLI 234

Inspiracją do tej potrawy były azjatyckie desery, które często bazują na ryżu lub paście z fasoli. Danie jest sycące i słodkie - może stanowić świetną alternatywę dla słodkości z cukierni, po których apetyt przeważnie jedynie wzrasta. Czytaj więcej

Kasia Sarna
Zapiekane naleśniki z kurczakiem 173

naczyniu żaroodpornym i posyp startym parmezanem. Zapiekaj ok. 20 min. pod przykryciem. Gotowe danie można posypać koperkiem. Z przepisu na ciasto naleśnikowe wychodzi 6 naleśników, więc 2 będą na deser z dżemem

Alutka-Gotuje
Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu 167

piekarniku lub w garnku z wodą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/jablka-prazone-smazone-szarlotki-nalesnikow-babeczek/ BosowKuchni Artykuł Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Deser z kaszy jaglanej z musem malinowym 2169

wiadomo kasze są zdrowe ale nie wszyscy za nimi przepadają ( tak jak ja ). Jednak można znaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym. Składniki: 0,5 szkl kaszy jaglanej 1 szkl mleka 0,5 szkl wody 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru mleko

Ala piecze i gotuje
Panna cotta z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki 133

Panna cotta jest uzależniająca! To jeden z najprostszych do przygotowania deserów dających efekt WOW. "Wow!" - mam nadzieję, że takie właśnie będą Wasze słowa po spróbowani panna cotty z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki. Bardzo słodki, śmietanowo-czekoladowy krem i arcykwaśny sos tworzą coś naprawdę wyjątkowego! Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze trzy przepisy na panna cottę - najbardziej klasyczną

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasta kanapkowa z papryką, pietruszką i musztardą bawarską 158

smak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium kupujemy w szklanych opakowaniach w kształcie kielicha. Nie ukrywam, że po wykorzystaniu produktu będzie mi on służył do przygotowania deserów, napojów. Osobiście polecam Wam tą musztardę. Smak i jakość. Dziękuję firmie Develey za możliwość testowania ich produktów. Zaglądajcie na blog, niedługo kolejne przepisy i opinie o produktach widocznych na zdjęciu

Słodkie okruszki
Naleśniki z lodami 127

Naleśniki z lodami to deser , który nigdy nie wychodzi z mody, możemy być pewni że będzie smakował dorosłym i oczywiście dzieciom. Wraz z lodami, naleśniki mogą być serwowane z bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, możemy dodać posiekane orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki

Naleśniki
Tarta z wiśniami na zimno 569

Tarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć polecam Wam właśnie taką wersję, gdyż kwaskowatość wiśni idealnie komponuje się ze słodkim kremem. Tartę najlepiej kroić tuż przed podaniem, gdyż frużelina wiśniowa nie jest stała jak galaretka i może nieco spływać. Jeśli chcielibyście

Smakołyki Bereniki
ODRYWANE BUŁECZKI 143

Pyszne, puszyste, odrywane bułeczki z farszem serowo-jagodowym, które szybko się przyrządza. Idealne na deser, śniadanie, czy kolację, do tego obowiązkowo kakao lub ciepłe mleko. A że dziś mamy taki pochmurny dzień, takie bułeczki z pewnością poprawią nam humor.   SKŁADNIKI Nadzienie: 200 g sera w kostce 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki jagód Ciasto

słodki bratek
Sierpniowa jesień i lody. Ciągle jeszcze letnie 171

badawczo zerkam też już na kominek - czyżby nadszedł czas inauguracji...?  Za wcześnie; zdecydowanie za wcześnie... Póki co kręcę lody. Już teraz nie za bardzo mamy ochotę na zimne desery; trzeba się więc spieszyć.  W lodówce miałam kilka moreli i mascarpone, które straszyło zbliżającym się upływem terminu ważności. Na jarmarku kupiłam woreczek suszonej lawendy; wszyscy wiedzą, że te fioletowe

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Verrine z purée ogórkowego z twarożkiem wg. Susan Herrmann Loomis 168

Lubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine  to przystawka lub deser ze składników  ułożonych warstwami w małej szklance. Moda na verrine rozpoczęła się we Francji około 10 lat temu i zdobyła popularność i uznanie w wielu krajach. Verrine mogą być słodkie lub pikantne, gorące lub zimne

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
MĘŻCZYZNA W KUCHNI – MIT CZY RZECZYWISTOŚĆ ? 187

pierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując dla znajomych albo przygotowując

Menmagazine