Jeśli tak jak ja lubicie połączenie malin z kokosem, to ten deser jest dla Was. Kokosowo-kakaowy kruchy spód, delikatne kokosowe nadzienie słodkie, soczyste maliny. Do tego filiżanka kawy i można się zrelaksować :) 75 g mąki teff 85 g mąki owsianej bg 30 g mąki kokosowej łyżka surowego kakao żółtko 3 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki organicznego cukru kokosowego
Mienta blogdużych muffinek, 6 małych i 15 malusich z formy do pralinek (zostało mi ciasta i musiałam sprawdzić czy się da. Da się.) Przepis pochodzi z książki "Ciasta i desery. Krok po kroku" autorstwa Marianne Magnier-Moren. 90 gram mąki 20 gram kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 gram cukru 2 jajka 90 gram masła 1/3 szklanki mleka
Czerwony Gupikchyba jednak stawiałabym na kakao (może to kwestia przyzwyczajenia) Karob (szarańczyn strąkowy) jest drzewem regionu śródziemnomorskiego. Strąki zawierają aż 50% cukru, co sprawia, że są smacznym dodatkiem do deserów. Ciekawostka : W biblijnej przypowieści o synu marnotrawnym opisano, jak z głodu żywił się on szarańczą. Niektórzy przypuszczali, że w rzeczywistości chodziło o strąki szarańczynu. Była to błędna interpretacja - Jan Chrzciciel żywił
Kasia SarnaInspiracją do tej potrawy były azjatyckie desery, które często bazują na ryżu lub paście z fasoli. Danie jest sycące i słodkie - może stanowić świetną alternatywę dla słodkości z cukierni, po których apetyt przeważnie jedynie wzrasta. Czytaj więcej
Kasia Sarnanaczyniu żaroodpornym i posyp startym parmezanem. Zapiekaj ok. 20 min. pod przykryciem. Gotowe danie można posypać koperkiem. Z przepisu na ciasto naleśnikowe wychodzi 6 naleśników, więc 2 będą na deser z dżemem
Alutka-Gotujepiekarniku lub w garnku z wodą. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/jablka-prazone-smazone-szarlotki-nalesnikow-babeczek/ BosowKuchni Artykuł Jabłka prażone, smażone do szarlotki, naleśników, babeczek, ryżu pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuwiadomo kasze są zdrowe ale nie wszyscy za nimi przepadają ( tak jak ja ). Jednak można znaleźć sposób by je jakoś "przemycić". Jednym z takich sposobów jest deser z kaszy jaglanej w formie musu z słodko kwaśnym musem malinowym. Składniki: 0,5 szkl kaszy jaglanej 1 szkl mleka 0,5 szkl wody 1 laska wanilii 2 łyżki cukru pudru mleko
Ala piecze i gotujePanna cotta jest uzależniająca! To jeden z najprostszych do przygotowania deserów dających efekt WOW. "Wow!" - mam nadzieję, że takie właśnie będą Wasze słowa po spróbowani panna cotty z białą czekoladą i sosem z czerwonej porzeczki. Bardzo słodki, śmietanowo-czekoladowy krem i arcykwaśny sos tworzą coś naprawdę wyjątkowego! Na moim blogu możecie znaleźć jeszcze trzy przepisy na panna cottę - najbardziej klasyczną
Chilli Czosnek i Oliwasmak, ale też i estetyczne opakowanie swoich produktów. Musztardy Premium kupujemy w szklanych opakowaniach w kształcie kielicha. Nie ukrywam, że po wykorzystaniu produktu będzie mi on służył do przygotowania deserów, napojów. Osobiście polecam Wam tą musztardę. Smak i jakość. Dziękuję firmie Develey za możliwość testowania ich produktów. Zaglądajcie na blog, niedługo kolejne przepisy i opinie o produktach widocznych na zdjęciu
Słodkie okruszkiNaleśniki z lodami to deser , który nigdy nie wychodzi z mody, możemy być pewni że będzie smakował dorosłym i oczywiście dzieciom. Wraz z lodami, naleśniki mogą być serwowane z bitą śmietaną, dżemem, świeżymi owocami, możemy dodać posiekane orzechy i trochę czekolady. Chcę się z Wami podzielić przepisem na pyszne naleśniki z lodami. Ciasto na naleśniki 1,5 szklanki mąki
NaleśnikiTarta z wiśniami na zimno jest szybka i prosta w wykonaniu, idealna jako deser w gorące letnie dni. Do jej przygotowania można wykorzystać inne owoce, choć polecam Wam właśnie taką wersję, gdyż kwaskowatość wiśni idealnie komponuje się ze słodkim kremem. Tartę najlepiej kroić tuż przed podaniem, gdyż frużelina wiśniowa nie jest stała jak galaretka i może nieco spływać. Jeśli chcielibyście
Smakołyki BerenikiPyszne, puszyste, odrywane bułeczki z farszem serowo-jagodowym, które szybko się przyrządza. Idealne na deser, śniadanie, czy kolację, do tego obowiązkowo kakao lub ciepłe mleko. A że dziś mamy taki pochmurny dzień, takie bułeczki z pewnością poprawią nam humor. SKŁADNIKI Nadzienie: 200 g sera w kostce 2 łyżki cukru 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego 1/2 szklanki jagód Ciasto
słodki bratekbadawczo zerkam też już na kominek - czyżby nadszedł czas inauguracji...? Za wcześnie; zdecydowanie za wcześnie... Póki co kręcę lody. Już teraz nie za bardzo mamy ochotę na zimne desery; trzeba się więc spieszyć. W lodówce miałam kilka moreli i mascarpone, które straszyło zbliżającym się upływem terminu ważności. Na jarmarku kupiłam woreczek suszonej lawendy; wszyscy wiedzą, że te fioletowe
Pożeraczka, czyli raz adobrzeLubicie kuchnie francuską, pełną aromatycznych ziół i doskonałej jakości serów ? Koniecznie spróbujcie verrine z purée ogórkowego z twarożkiem. Verrine to przystawka lub deser ze składników ułożonych warstwami w małej szklance. Moda na verrine rozpoczęła się we Francji około 10 lat temu i zdobyła popularność i uznanie w wielu krajach. Verrine mogą być słodkie lub pikantne, gorące lub zimne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światapierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując dla znajomych albo przygotowując
Menmagazine