Uwielbiam puszyste czekoladowe placuszki. To idealna propozycja na niedzielne śniadanie lub kolacje, a nawet na deser. Podane z moją ukochaną białą czekoladą… no cóż, jak dla mnie radość dla podniebienia. Spróbujcie, polecam. Do przygotowania moich placuszków użyłam mąki puszystej wrocławskiej Lubella . Idealnie nadaje się do przygotowania najróżniejszych placków czy naleśników. 18 sierpnia otrzymała wspaniałą paczkę pełną pysznych produktów Lubella
Słodkie okruszkiwyczuwalna jest rosołowa nuta dzięki użytemu lubczykowi oraz delikatna korzenna przez gałkę, goździki i cynamon… tak jest, korzenne aromaty robią tu swoje! Cynamon nie jest tylko dodatkiem do deserów. Nadaje się świetnie również do dań, takich jak w tym przypadku, pseudomięsnych. Pasztet ze śliwką Wydrukuj przepis Czas przygotowania: 90 minut Potrzebujesz: 150g zielonej soczewicy 150g kaszy jaglanej 100g oleju
Blendmanodmian i używam na bieżąco do różnych potraw. Tym razem postanowiłam zamknąć ją w słoiku na zimę i przygotowałam cukier miętowy. Będzie smacznym, i aromatycznym dodatkiem do różnego rodzaju deserów, dań na słodko i herbaty. Cukier miętowy Czas przygotowania: 10 minut + czas suszenia Składniki: 1 pęczek mięty 2-3 łyżki brązowego cukru Wykonanie: Mięte płuczemy, dokładnie osuszamy, odrywamy listki
Kulinarne przygody GatityGorzej, że mam też zamiar skończyć z podnoszeniem poziomu endorfin za pomocą słodkości. Choćby takich jak cudowne torciki bezowej pianki z malinami. Zróbcie sobie. To najprostszy chyba deser o wysokim wskaźniku relacji trudność versus efekt. Dzisiaj mini Pavlova o wyglądzie lekko zbliżonym do małych białych koszyczków. Ja karmiłam nie tylko malinami, mój "Młodzieniec" zjadał i maliny
I tu będę miała takie tecudownej czekoladzie ( patrz FILM ), a za drugim razem byłam poproszona o przygotowanie tortu dla pana profesora Miodka na 70 urodziny. W tym samym wydaniu faktów mówiłam o słodkich truskawkowych deserach oraz truskawkach. Wspaniale było zobaczyć, jak wygląda telewizja poza anteną. Zwiedzić studio, reżyserkę, poznać osoby, które w niej pracują, spotkać pana profesorowa Miodka. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał
Mała CukierenkaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kto nie lubi lodów? Pewnie istnieją takie jednostki na tym świecie, ale ja takich nie znam. Ja lody bardzo lubię, …
My Blueberry Cornertężejącą wyłożyć na wierzch galaretki truskawkowej, powkładać czereśnie z ogonkami i schować do lodówki na kilka godzin sernik jest smaczny i czasem taki w proszku się przydaje na szybki deser...........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwykorzystujących tę kaszę, no to i ja nie pozostaję dłużna trendom i o to efekt. Pudding z kaszy jaglanej nie zawierający ani grama białego cukru, ponieważ cała słodycz w deserze pochodzi od dojrzałych bananów oraz ekstraktu waniliowego. Mamy, które dbają o żywienie swoich dzieci powinny spróbować tego przepisu, ponieważ nie dość że dostarczy wielu cennych składników mineralnych to jeszcze będzie
vaniliowoczekoladowapomocą możemy wyczarować bardzo smaczne paciaje lub zagęścić sosy i zupy. Amarantus ekspandowany (popping) natomiast świetnie sprawdzi się na śniadanie w towarzystwie roślinnego mleka lub jako dodatek do deserów. Podsumowanie Amarantus , jak widać po wpisie, jest niesłychanie zdrowy i wartościowy dla naszego organizmu, dlatego też w najbliższym czasie pojawi się kilka przepisów z jego wykorzystaniem. Co do ceny
Blendmanzielony proszek, składających się właśnie z ususzonych liści zielonej herbaty. Taki proszek mieszamy z wodą i mamy gotowy napój. Matchę można też używać jako dodatek do różnych wypieków, słodkich deserów i innych dań. Moya Matcha jest wysokiego gatunku herbatą pochodzącą z Japonii. Dzięki temu, że spożywamy całe liście krzewu herbacianego dostarczamy do organizmu znacznie więcej składników odżywczych ( aminokwasów, minerałów, witamin
Zdrowie na języku :Praffaello jest bardzo prosty w przygotowaniu, a smak powali największego sceptyka kokosa. Kanapki w wersji na słodko to propozycja nie tylko dla dzieci. Masełko raffaello można wykorzystać również do deserów, ciastek, płatków śniadaniowych. Pracy przy nim niewiele, bo ogranicza się jedynie do zmiksowani składników. Należy jednak uzbroić się w cierpliwość, bo miksowanie potrwa około 10 minut. Blendowanie trzeba wielokrotnie przerywać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-owocami/rustykalna-tarta-jagodami-brzoskwiniami/ BosowKuchni Artykuł Rustykalna tarta z jagodami i brzoskwiniami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkuskładniki; 350kcal. 32g białka. 37g węgli. 7,7g tłuszczu 30g odżywki białkowej KULTURYSTA 100% Whey Protein 30g skrobi ziemniaczanej 250ml mleka
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćpowstanie w tym roku sporo soków, malin w cukrze do zimowej herbaty, a może nawet pomyślę o nalewce. Na razie jemy świeże owoce do znudzenia i przygotowuję różne desery, ale raczej zawsze takie, w których maliny nie są poddawane pieczeniu. Lubimy ich smak naturalny. Dzisiaj jednak lekkie odejście od tej zasady, pyszne ptysie z kremem malinowym typu patissiere, choć trochę
I tu będę miała takie teFroid (departament Haute Loire w regionie Owernii), której szef Régis Marcon (jeden z najlepszych mistrzów kulinarnych we Francji i na świecie) serwuje przepyszne potrawy i desery z grzybów. (piszę o niej w zakładce Moje kulinarne fascynacje
Smaki Francji współczesna kuchnia francuska