Jogurtowe ciasto z owocami stanie się chyba moim nowym faworytem niezawodności. Uwielbiam ciasta do których nie trzeba uruchamiać miksera i wystarczy jedna miska i wszystko gotowe
sierotka maRysia w kuchnisezon cukiniowy. Co zrobić z nadmiarem tego warzywa? Oprócz wszelkich dań obiadowych zaczynając od leczo, zup, placków czy oczywiście przetworów (już wkrótce 3 przepisy!) można ją wykorzystać również do deserów! Sprawdzi się idealnie jako dodatek nadający wilgotność, nie wpływający na słodki smak wypieku. Gdyby nie to, że widać ją odrobinę w cieście, to nikt by się nie domyślił
Pora coś zjeśćgalaretką, do tego powrzucane borówki, a góra galaretki i owoce. prosty, szybki, kaloryczny he he, ale smaczny :)). Do torcika wypiliśmy wino Monte Santi Blackberry, które idealnie pasuje do deserów i dań na słodko :-))). Miłego dzionka :-)) Składniki na tortownicę 23 cm: 50 g gorzkiej czekolady 2 duże jaja 50 g masła 50 g cukru 50 g mąki pszennej szczypta
kruche babeczkiPyszne jak lody, lekkie jak chmurka i pełne truskawek. Cudowny włoski deser semifreddo dziś w wersji truskawkowej. Składniki: (foremka keksówka lub tortownica minimum 23cm) 4 żółtka 4 białka 4 płaskie łyżki cukru pudru szczypta soli 400g kremówki 36% 500g umytych truskawek bez szypułek mrożone owoce do dekoracji Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ubijamy z cukrem
Gotowanie i blogowanieczęsto. Naleśniki z ciecierzycy to smaczny posiłek na słodko i na wytrawnie . Lubię je z twarogiem i dżemem, a moje dzieci z nutellą. Na śniadanie, na podwieczorek czy na deser . Jeśli więc lubicie ciecierzycę to polecam skorzystać z tego przepisu. Naleśniki bezglutenowe Składniki: 7,5 dl mąki z ciecierzycy 2,5 dl skrobii kukurydzianej 5 dl mleka 5 dl wody
codojedzeniawitamin i składników mineralnych - mało kalorii - o tej porze roku wyśmienity - na drugie śniadanie, deser lub podwieczorek :) SKŁADNIKI - 1 duża lub 2 mniejsze porcje - całość - 315 kcal 250 ml jogurtu naturalnego 150 g malin 200 g borówki amerykańskiej listki mięty dla ozdoby PRZYGOTOWANIE Miksujemy składniki koktajlu (zostawiamy kilka owoców). Podajemy z pozostałymi owocami i listkami mięty. Smacznego :) Cały koktajl
Moje Kuchenne RewelacjeBędąc na Maderze koniecznie trzeba spróbować tego słynnego drinka. Bardziej przypomina deser, a nie typowego drinka alkoholowego. Składniki 250 ml białego, wytrawnego wina 250 ml jasnego piwa 3 łyżki lodów waniliowych 100 ml soku ananasowego 2 plastry ananasa (najlepiej świeżego) cukier trzcinowy ( opcjonalnie ) Przygotowanie Wszystkie składniki poza piwem zmiksowałem. Wlałem mieszaninę do dzbanka, a następnie dodałem piwo
R'n'G Kitchenchcę dawać Lili ani jednego małego kawałeczka nawet na urodzinach cioci. W takiej sytuacji biorę ze sobą coś, co mi odpowiada. Taki torcik w 5 minut to też świetny deser dla małych niespodziewanych gości! No dobra, bo ja tu się rozpisałam, a Ty się pewnie zastanawiasz na ile stopni włączyć piekarnik i jakiej wielkości blaszkę wyciągnąć. Piekarnika nie włączaj, blaszka
lady-och-mistrzyni.blogspot.comcukier. Dusimy jeszcze 20-30 min. Blendujemy, wkładamy w słoiczki, pasteryzujemy 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/keczup-z-cukinii/ BosowKuchni Artykuł Keczup z cukinii pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuŻeby zrobić p yszne, domowe lody wcale nie trzeba mieć specjalnej maszynki. Na dodatek wystarczą 3 a nawet tylko 2 składniki żeby zrobić wspaniały deser. Kilka minut ubijania, kilka godzin mrożenia i można cieszyć się przepysznymi lodami . Nie wierzycie? No to spróbujcie sami bo to chyba najłatwiejsze do zrobienia domowe lody! Hitem moich ubiegłorocznych lodowych kombinacji były lody mirabelkowe
Smaczna Pyzapierwszych porażkach. Poznawaj nowe smaki, otwieraj się na nowe kuchnie, odrzuć tezę, że obiad bez mięsa to nie obiad, a raczej przystawka lub deser. W kuchni używaj dobrych i sezonowych produktów, unikaj przetworzonej żywności i gotowych półproduktów. Czytaj etykiety! Skoro gotowanie to przyjemność, warto się nią dzielić, gotując dla znajomych albo przygotowując
Menmagazinezrobiłam owoce w zalewie z soku. I ten właśnie sposób dzisiaj prezentuję. Po otwarciu słoiczka z np. z wiśniami możemy takie owoce zalać galaretką, kisielem, można dekorować nimi desery. A można po prostu zrobić z nich kompot dolewając wody. Nic łatwiejszego... Składniki: 2 kg wiśni 40 dag cukru Ponadto: słoiczki typu „twist
Kuchnia u Krysiponownie odstawiłam w chłodne miejsce na dwa tygodnie. Po tym czasie przefiltrowałam i wlałam do butelek. Teraz jest już gotowy do ... spróbowania, jako dodatek do deserów i ... do wypicia. Spróbujcie. Jeśli zrobicie po raz pierwszy, to za drugim razem możecie dopasować do gustu smakowego i zrobić słabsze, dolewając więcej wody, albo dodać mniej cukru jeśli preferujecie
Kuchnia u Krysiwypieków i deserów używam skórkę pomarańczową. Przyznaję, że kiedyś kupowałam gotową. Ale, kiedy usmażyłam po raz pierwszy i dodałam ją do moich wypieków, okazało się że zdecydowanie poprawia ona ich smak. Od tej pory sama wysmażam skórkę w syropie. Nie wiem dlaczego nie przedstawiłam do tej pory przepisu.... Dlatego teraz
Kuchnia u Krysitrafia też do piekarnika razem z ciastem, którym potem się zajadamy. Moje śliwki trafiły do ciasta, konkretnie do sernika zrobionego na zimno. Pyszny sernik, ciekawie udekorowany był trafionym deserem dla moich gości Składniki: 200 g okrągłych biszkopcików "amaretti" 100 g miękkiego masła 1 kg śliwek miękkich 3 pełne łyżeczki żelatyny 600 g serka do serników , np. „mój
Kuchnia u Krysi