deser - 61894 przepisów (strona:1843/4127)

Czarny Las w bezie 119

wyszła przepysznie lekka i nie za słodka, dzięki dodatkowi kakao i świeżych wiśni, jak na Czarny Las przystało. Musicie sami przekonać się, jak dobrze smakuje! Idealny na niecodzienny letni deser lub specjalną okazję, jaką mogą być urodziny dziadka Mirka ( tak jak w tym przypadku). Koniecznie spróbujcie tej słodyczy, póki jeszcze wiśniowe sady uginają się pod ciężarem owoców! Teraz są najlepsze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Słoik pełen przytulności, czyli cynamonowe śliwki 120

dodatku jest jedyną przyprawą pozyskiwaną z kory rośliny i jako jedna z niewielu jest delikatnie słodka sama w sobie. Cynamonu używa się prawie do wszystkiego; od ciast, ciasteczek i deserów do owoców, warzyw, na mięsach skończywszy. Jak nic innego podbija i wydobywa głębię smaku śliwek. I właśnie ten smak, cynamonowych śliwek, zamknęłam w słoiku, żeby móc delektować się jego słodyczą

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Syrniki – placuszki twarogowe 344

Syrniki to wyjątkowo smaczne placuszki, które idealnie sprawdzą się na śniadanie lub deser. Pochodzą z Rosji, ale dobrze znane są także w Polsce np. na Podlasiu jako „ serniczki „, czy w Małopolsce jako „ małdrzyki krakowskie „. Te urocze i puszyste placuszki składają się głównie z twarogu, dlatego smakiem przypominają sernik. A kto oparłby się sernikowi? Najlepiej smakują

Poezja smaku
Tarta ze śliwkōma (Tarta ze śliwkami) 139

Niy dojś 1 , że śliwki sōm 2 dobre we smaku, to jeszcze majōm kans 3 fetaminōw 4 : magnez, potas, żelazo i inksze 5 , ale- co dlo

Chop w kuchni
Drożdżowe rogaliki z czekoladą i rodzynkami 181

moich ulubionych ciastek. Tym razem przygotowałam rogaliki z ciasta drożdżowego, a do nadzienia wykorzystałam gorzką czekoladę i rodzynki. Ciasteczka wyszły przepyszne. Rogaliki i szklanka ciepłego kakao to doskonały deser, na długie jesienne wieczory.  SKŁADNIKI: 2,5 szklanki mąki, ¾ szklanki mleka, 30g świeżych drożdży, 1 jajko, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 łyżka cukru, 50g masła, 1/3 łyżeczki soli, 1 tabliczka

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domowa granola 240

Granola ma wiele zastosowań. Można ją jeść na śniadanie w towarzystwie ciepłego mleka, jogurtu, można zajadać z miodem, bądź też na sucho. Sprawdzi się doskonale jako dodatek do ciast, deserów i domowych batoników. Charakteryzuje się chrupkością i co fajne, możemy dowolnie zmieniać ilość jej składników! Granola, którą Wam proponuję jest bardzo bogata w smaki: orzechy, migdały, rodzynki, suszone

Nastoletnie Wypiekanie
“Polskie jabłka” – recenzja 141

miejsce, gdzie czas stanął w miejscu. W kuchni Joanny Tołłoczko dalej królują szare renety, antonówki i rajskie jabłuszka, których dziś prawie się nie je. Jabłko pasuje przecież i do deseru i do mięsa, jest symbolem dostatku i płodności, a wieczorem można przerobić je na domowy cydr i grzaniec. I wiadomo, że polskie jabłka są najlepsze. Pamiętam zakupy na bazarze owocowo

Ugotowane pozamiatane
“Kaszomaniak” – recenzja 121

karczochami, kuskus z parmezanem, pęczak z jajkiem w koszulce i babkę z polenty, sernik z manną i rabarbarem i w końcu szarlotkę ze spodem z kaszy manny na deser.   Kaszomaniak Autorka: Wanda Jackowska Wydawnictwo: Rea Data premiery: 2016 Ilość stron: 160 Okładka: zintegrowana Artykuł “Kaszomaniak” – recenzja pochodzi z serwisu Ugotowane pozamiatane

Ugotowane pozamiatane
Bardzo owocowe i zdrowe owsiane pucharki z chia. Przepis w dwóch wersjach. 192

gotowe. U mnie często goszczą na stole, mam nadzieję że i Wy w nich zasmakujecie. Możecie je jeść śmiało również w formie drugiego śniadania, kolacji a nawet zdrowego, pożywnego deseru. Spróbujcie. Składniki : (na 2 porcje) 1/2 małego banana 1 kiwi 5-6 plasterków suszonych jabłek (możecie również użyć świeżych) suszona żurawina 1 szklanka mleka (zwykłe lub roślinne

Słodkie okruszki
Dżem jabłkowy 150

Jabłka, nasz owoc narodowy. Żaden chyba owoc tak często nie gościł u nas na blogu jak właśnie jabłka. Na tarcie, w cieście, jako deser czy nalewka. A dzisiaj w postaci dżemu. A dżem jak to dżem. Wiadomo. Zawsze się przyda. Zwłaszcza taki domowy, gdy wiemy co w nim jest. Do jego produkcji użyliśmy wczesnych jabłek odmiany close. To małe, niewyględne

Marder&Marder Manufacture
Kolorowa sałatka obiadowa (z kukurydzą i papryką) oraz kilka słów o przyprawach Galeo 163

nich, to te bez których nie wyobrażam sobie kuchni. Od razu po otrzymaniu miałam okazję wzbogacić smak mojego leczo, upiec pysznego kurczaka, doprawić zupę, a nawet przygotować pyszny deser z moim ukochanym cynamonem. Przyprawy są bardzo dobre, aromatyczne i na pewno firma Galeo na stałe zagości w mojej kuchni. Szczerze wam polecam przyprawy tej firmy. A dziś

Słodkie okruszki
Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym 99

masę. Podajemy z feta. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/zupy/zupa-pieczonych-pomidorow-papryki-mlekiem-kokosowym/ BosowKuchni   Artykuł Zupa z pieczonych pomidorów i papryki z mlekiem kokosowym pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi... 162

tężejącą wlać na biszkopty, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę nakryć talerzem, odwrócić i delikatnie zdejmować formę z sernika, można ozdobić porzeczkami - ten sernik jest bardzo smacznym deserem nie tylko na upały............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Marynowane grzybki 133

słoików przyprawy. Zalewamy gorącą zalewą. Zakręcamy i przekładamy słoiki do góry nogami. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/marynowane-grzybki/ BosowKuchni Artykuł Marynowane grzybki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasteczka owsiane z żurawiną 200

Ostatnio podałem Wam podstawowy przepis na ciasteczka owsiane , tym razem przygotujemy pyszne ciasteczka owsiane z żurawiną. Uwielbiam te ciasteczka jako dodatek do kawy w pracy, albo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!