deser - 61894 przepisów (strona:1838/4127)

Kilka słów o marce Lyo Food. 129

wodą w magiczny sposób odzyskują właściwy kształt. Wystarczy kilka minut, żeby przed naszymi oczyma pojawił się pachnący niedzielnym obiadem, sycący i wartościowy posiłek czy też niebanalne, nieprzesłodzone śniadanie lub deser. Warto również dodać, firma może pochwalić się sporą ilością nagród, między innymi OutDoor Industry Award (za wybitne osiągnięcia jakościowe i innowacyjne), a także licznymi rekomendacjami alpinistów. *** Pełną ofertę marki znajdziecie

Poranek na słodko
Krem ryżowy z melonem. 107

śniadania wraz z coraz wyższą temperaturą na dworze będą pojawiać się tutaj częściej. W końcu nadchodzi lato, a wraz z nim chęć na ochłodzenie się pysznym i zdrowym, śniadaniowym deserem na zimno.  Gorące owsianki, kluski na mleku i budynie idą na razie w odstawkę.  Na nie przyjdzie czas jesienią. :) Z tej okazji, że dziś rano było bardzo ciepło

Poranek na słodko
Jabłko w cieście drożdżowym. 124

gdzie również możecie kupić różne słodkości, które kojarzą Wam się z Waszym dzieciństwem. :) No dobrze... trochę się rozgadałam. Jeśli dobrnęliście do końca, jest nagroda - przepis na błyskawiczne śniadanie lub deser, czyli wspominane na początku jabłko w cieście drożdżowym! JABŁKO W CYNAMONOWYM CIEŚCIE DROŻDŻOWYM  /przepis własny/ 1 duże, wydrążone jabłko łyżka syropu klonowego łyżeczka masła klarowanego ghee 2 łyżki poppingu

Poranek na słodko
Muffiny z truskawkami 125

Najprostszy przepis na muffiny. Bez użycia miksera. Pieką się w 15 minut. Idealne kiedy macie ochotę na szybki deser. Można piec z truskawkami, malinami, borówkami. Dobre będą zarówno świeże, jak i mrożone owoce. Ciasto na muffiny: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju Kruszonka: 30 g masła

Bullio
Spotkanie w warszawskiej La Vinotheque Vine Bar 152

bardzo smaczna, ale dla mnie nieco za słona. Drugim daniem był faszerowany kurczak bardzo fajnie uformowany i podany na kostce  z dodatkiem aromatycznego sosu i listkiem cykorii. Na deser mogliśmy spróbować gruszki  w czerwonym winie podanej z doskonałym sosem lemon curd i chrupiącą kruszonką. Do tego pyszne półsłodkie wino. W restauracji pracuje na zmianę dwóch kucharzy, tym razem

Kulinarne przygody Gatity
Minimalist Baker - recenzja książki 201

głównie do wykonywania przepisów tej książki. Kartkując dalej, przechodzimy do sedna, czyli do przepisów, które podzielone są na następujące działy: ŚNIADANIE, PRZEKĄSKI I DODATKI DO DAŃ, DANIA GŁÓWNE, DESERY, NAPOJE, wszystkie opatrzone są pięknymi fotografiami, które niewątpliwie przesądzają o ciekawym charakterze książki i stanowią zachętę do próbowania przepisów. To co od razu rzuca się w oczy, to wskazówki zamieszczone

Roślinna - blog wegański
Krupnik z batatów 204

bardzo przyrumienione”, więc o żadnym wspólnym gotowaniu nie było mowy. O pieczeniu ciast to już w ogóle nie było mowy, bo cały kunszt mojej rodzicielki w kwestii deserów polegał na rozpakowaniu gotowego biszkoptu (wiecie, te niemieckie, okrągłe, w takim złotawym opakowaniu, po którym język szczypał tydzień), zrobieniu kremu z paczki, na to jakiś owoc i galaretka z paczki

greenscarf
Smaki Włoch 168

godzinach uzupełniany jest na bieżąco. Składa się z ciepłych ( rożnego rodzaju makarony, rissotto, sałatki, duszone warzywa, kawałki kurczaka itp.) i zimnych przekąsek ( lokalne sery, wędliny, suszone pomidory, oliwki itp. ), deserów i owoców. Naviglio Grande - w dzień Naviglio Grande - wieczorem :) dzielnica Brera Panzerotti Każde miasto ma swój przysmak - w Mediolanie są to panzerotti. Popularna piekarnia Luini, sprzedająca panzerotti, to niewielki lokal

Atlas Smaków
Ciasto ze cukiniōm (Ciasto cukiniowe) 133

Cukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni 1 ciasta? Muter 2 mi pedziała 3 , że ciotka Eldza moł 4

Chop w kuchni
Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę 142

torebek. Zamrażamy. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/przetwory/puree-dyni-sposob-dynie-zime/ BosowKuchni     Artykuł Puree z dyni, mus – sposób na dynię na zimę pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Przekładaniec ryżowo-owocowy 106

dokładnie mieszamy. Gdy mieszanka nabierze odpowiedniej konsystencji dodajemy kleik i powtórnie mieszamy. Teraz gdy mamy przygotowaną główną warstwę nakładamy 1/4 przygotowanego kleiku do miseczki, a następnie nakładamy owoce z deseru zachowując te same proporcje. Dla lepszego efektu naszej pracy przekładamy warstwy kleiku i owoców do momentu aż na wierchu będą owoce. Niestety jak gotowałam dla mojego synka kilka lat temu

Z notatnika
Pigwowiec do herbaty lub jako dodatek do ciast i deserów z cukrem 162

pory dodałam przepisy na pigwowiec z miodem. Dzisiaj zrobiłam z cukrem, który przepis bardziej do Was przemawia wybierzecie sami. Tak przygotowane owoce idealne są do przygotowania deserów, ciast np wzbogacenie smaku szarlotki, do herbaty. Owoce pigwowca umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko wrzucić do dużego słoja i zasypać cukrem, wymieszać. Zostawić na 12 godzin, następnie zlać powstały

Kuchnia Pokoleń
HURRY CURRY W RESTAURANT WEEK – #instamix 184

pyszne – ciężko się było zdecydować na jedno, dlatego wyjadałam z od siebie i od kolegi! Wyrazisty smak, wyczuwalny aromat przypraw, bardzo sycące, gorące, mięso rozpływające się w ustach. DESERY: Ciasto kawowo- cynamonowe baaaaardzo słodkie przez lukrową polewę, ale przy tym niezwykle smaczne, pachnące, wilgotne … a chlebek bananowy podany na ciepło z serkiem waniliowym z rodzynkami nieziemski, pachnący bananami

Ostra na Słodko
Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone 163

orzechami i kostką czekolady. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-z-kremem/ciasto-marchewkowe-kremem-kawowym-bazie-mascarpone/ BosowKuchni     Artykuł Ciasto marchewkowe z kremem kawowym na bazie mascarpone pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Dorsz po bretońsku. 410

północnego wybrzeża Bretanii. Kuchnia tego celtyckiego regionu stoi rybami i owocami morza (ach! popróbować by tego w jakiejś knajpce w rybackim porcie...), a także zwykłymi owocami (śliwki, jabłka), oraz deserami i ciastami. Pamiętacie galette śliwkowe Marzeny? To właśnie słodka strona bretońskiej tradycyjnej kuchni :) PS Alkohol użyty przy gotowaniu pali się lub wyparowuje - danie nie ma % ;) Składniki: 1/2 kg dorsza (filet

zadanie-gotowanie