deser - 61894 przepisów (strona:1841/4127)

Konkurs!!! 134

zadanie konkursowe:  Jaki jest Wasz sprawdzony sposób na wzmocnienie odporności ? Chciałabym, aby odpowiedzią był Wasz autorski przepis na jakieś zdrowe danie. Może to być napój, deser, sałatka czy danie główne - to już zależy od Was:) Zdjęcie Waszego autorstwa będzie mile widziane, jednak nie jest wymagane.  Warunkiem wzięcia udziału w konkursie jest polubienie profilu na FB sponsora konkursu, który

Z miłości do słodkości
Dżem śliwkowy z czerwonym winem. 203

nalewki. Prawie w ogóle nie robię dżemów, konfitur, marmolad, galaretek czy powideł. W tym roku postanowiłam zrobić trochę słoików powideł i dżemów, które zazwyczaj wykorzystuję do ciast i deserów. Ja i mój R nie jemy słodkich śniadań ani obiadów, także nie potrzebuję dużej ilości słodkich przetworów. Pisałam ostatnio, że kupiłam śliwki, z części zrobiłam powidła, resztę odłożyłam, bo chciałam przygotować

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Ekstrakt cytrynowy 141

Teraz sama przygotowuję ekstrakt waniliowy , czy cukier waniliowy , nie mówiąc już o przyprawie do piernika . Również Was do tego zachęcam. Ekstrakt z powodzeniem możecie wykorzystać do ciast, kremów czy deserów.   Dla kogo: dla fanów domowych dodatków do pieczenia dla posiadających w domu zbędną cytrynę dla ceniących produkty bez konserwantów Składniki: skórka z cytryny wódka 40% (ok. 100ml) Wykonanie: Skórkę

Mania Wypiekania
Jagody goji 148

niż pomarańcza. W dodatku jagody Goji zawierają beta-karoten, kwasy tłuszczowe i jako jedyne spośród produktów spożywczych stymulują organizm do wytwarzania hormonu wzrostu. źródło Jagody goji można dodawać do deserów, ciast, musli a nawet zup, można robić soki, nalewki, mają szeroki wachlarz zastosowania, można też jeść po prostu suszone owoce , dostarczają one wielu witamin organizmowi. Polecam sklep ze zdrową żywnością

Gotowanie jest łatwe
Syrop piernikowy do kawy deserów 186

Bardzo aromatyczny syrop który ma wiele zastosowań  Można dodać do kawy,deserów i lodów.  Oraz do lukru lub polewy na świąteczne pierniczki Składniki • 300 ml wody • 300 g cukru • 1 łyżeczka cynamonu • 1,5 łyżki przyprawy do pierników • 1 łyżeczka zmielonej gałki muszkatołowej • 10 sztuk goździków lub 1 łyżeczka mielonych • 1 łyżka kakao Sposób przygotowania 1. • Do wody

W królestwie smaków Beaty
Frużelina żurawinowa,czyli sezonowe owoce w żelu. 156

żelujące gdy temperatura płynu w którym jest rozpuszczana przekracza 95 st C, więc nie można jej wekować w tradycyjny sposób. Do czego najczęściej jest używana? Odpowiedź jest prosta, do deserów, gofrów, naleśników, racuchów. Zaleca się przygotowanie frużeliny z owoców o dużej zawartości pektyn, ale w zasadzie to wasza decyzja jaki smak chcecie uzyskać i z jakich owoców ją zrobicie

vaniliowoczekoladowa
Towarzyskość to Zdrowie... czyli Restaurant Week zawitał drugi raz do Lublina 176

zasady udziału w RW, nic się nie zmieniło - po prostu:  wybieramy (spośród starannie wybranych) restaurację w danym mieście, w której chcemy posmakować... ...trzech dań - przystawki, dania głównego i deseru (w wersji mięsnej lub wege) w festiwalowej cenie 39 zł Restaurant Week Lublin - lista restauracji drugiej edycji 16 stołów Atrium Aventino BelEtage (IBB Grand Hotel Lublinianka) Browar Grodzka 15 Chleb

Right Behind The Kitchen
wieniec drożdżowy z masłem orzechowym 147

Dziś mam dla Was wypiek, który bardziej nadaje się na śniadanie czy kolację niż deser. Jesienią częściej sięgamy po drożdżowe, które w połączeniu z kakao czy szklanką mleka jest idealne na osłodę pochmurnych dni. Tym razem dla odmiany wieniec upiekłam z trzema nadzieniami: powidłami, nutellą i masłem orzechowym. To właśnie ono nadało charakterystycznego smaku.  To ciasto upiekłam w ceramicznej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciabatta 142

będzie zrumieniony a popukana bułka, wyda głuchy odgłos. Studzimy na kratce. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/z-drozdzami/ciabatta/ BosowKuchni     Artykuł Ciabatta pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Puree z dyni 115

przez cały rok. Świeże puree z dyni nie jest trwałe, należy je wykorzystać w ciągu 3-4 dni, inaczej skwaśnieje nawet w lodówce. Puree można dodawać do ciast i deserów, do dań wytrawnych, świetnie nadaje się dla alergików. Zachęcam do spróbowania! To mój pierwszy przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej w paździer niku. Po więcej przepisów z dynią w roli

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 251

Chyba wszyscy kochamy słodkie ciasta, prawda? Ten cudowny wynalazek pozwala nam zapomnieć na chwilę o tym, co dobre dla naszego zdrowia, na rzecz tego, co dobre

Proste-przepisy.pl
Tort kokosowy 201

już przed 15 milionami lat. Tyle z ciekawostek. Orzechy kokosowe posiadają wiele wartości zdrowotnych i odżywczych. Wiórki kokosowe mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. W tym wypieku będą ozdobą… i nie tylko – Tort kokosowy. Składniki na biszkopt: (tortownica o średnicy 26cm) - 6 jaj - 1,5 szklanki mąki tortowej

mojewypiekiinietylko
Karmelizowane śliwki na płatkach jaglanych w jogurcie. Szybkie śniadanie. 174

jogurcie. To śniadanie przygotujecie dosłownie w kilka minut. A potem możecie się już tylko zajadać Czy u Was też teraz królują śliwki? Ja je uwielbiam dodawać do najróżniejszych ciast, deserów, podawać z nimi placki, placuszki, owsianki i takie a la ekspresowe jaglanki jakie dziś Wam polecam. Składniki: (na 1 większą lub 2 małe porcje) 2 śliwki 1 i 1/2 łyżeczki

Słodkie okruszki
domowy mus jabłkowy 140

końcu smażenia możemy opcjonalnie zmiksować blenderem. Następnie gorący mus przekładamy do wyprażonych słoiczków i pasteryzujemy przez ok. 15-30 min. w zależności od wielkości słoika. Możemy podawać jako deser, nadzienie do naleśników czy też z ugotowanym ryżem. Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
“Dieta bezglutenowa” – recenzja 111

jednak różnie. Zwykle ulegam pokusie, zwłaszcza jeśli chodzi o słodkości. Nie zaszkodzi się jednak poduczyć. Dlatego chętnie sięgnęłam po “Dietę bezglutenową”, zwłaszcza że ma dobrą sekcję z bezglutenowymi deserami. Jest to zbiór przepisów tradycyjnej, raczej polskiej kuchni bez egzotycznych, trudno dostępnych składników. To znane nam smaki, które może jeść cała rodzina. Przepisy podkręcono tak, żeby nie zawierały glutenu. Książka zawiera

Ugotowane pozamiatane