Twój smutny głos, przepełniony melancholią niczym jesienna słota, nadal dźwięczy w moich uszach. Ile bym dała, aby deszczowe chmury, bruzdy gniewu na Twym czole, przepędzić
W kuchni Karmel-itkiOrzechy spadają na dach garażu przy każdym mocniejszym powiewie wiatru. Zakładam znoszone trampki i z małym koszykiem pędzę, by je pozbierać. Skryte w żółknącej już trawie
W kuchni Karmel-itkiSezon na grzyby trwa, więc trzeba to wykorzystać. Dzisiaj kotlet schabowy - tradycyjny wcale nie musi być nudny :) Składniki: 4 porcje schabu na
Niezły MłynekW doborowym towarzystwie, przy zastawionym suto stole, siedzieli wszyscy bez wyjątków, uśmiechnięci i rumiani. Tu szklaneczki, kieliszeczki, tam butelka na skraju stołu stoi. A co skrywa
W kuchni Karmel-itkiKrokiety to jedna z potraw, która jest czasochłonna w przygotowaniu, ale za to ich smak rekompensuję czas potrzebny do przygotowania. Naleśniki: 18-20 sztuk 60
RAROSSAUwielbiam sałatki, zazwyczaj udaje mi się przygotować coś innego jednak są takie do których lubię wracać bo ich smak po prostu pieści moje podniebienie
Niezły MłynekPohukuje kukułka, szeleszczą z wolna liście, a ja idę. Idę i myślę.Patrząc pod nogi, kopię leżące kasztany. Boję się zmian, choć oczekuję zmiany. Do kalendarzowej
W kuchni Karmel-itkiOd jakiegoś czasu staram się robić swoje nalewki, dzisiaj zrobiłam domowe malibu. Przepis jest sprawdzony wielokrotnie i jest naprawdę pyszne, idealne do kawy albo na babskie
Niezły MłynekDopija ostatni łyk kawy, czas nagli, by do pracy się nie spóźnić.A śniadanie?!Od pewnego czasu moje śniadania nieco różnią się od dotychczasowych. Pomijam fakt
W kuchni Karmel-itkiSteki mogłabym jeść codziennie, delikatne, soczyste mięso rozpływające się w ustach. Ja uwielbiam steki same w sobie bez żadnych dodatków albo z jakimś delikatnym. Dzisiaj
Niezły MłynekChłodne poranki i wieczory, powiew wiatru lekko jesienny i pierwsze lekko złotem dotknięte liście. Zachód słońca nad morzem. Pusta plaża i szum fal, nic więcej do
W kuchni Karmel-itkiJakie ogórki lubicie najbardziej, małosolne, kiszone, konserwowe?. Jak dla mnie najlepsze są właśnie małosolne. Najlepsze na 3 dzień są twarde i czuć w nich wszystkie przyprawy
RAROSSAWłaściwie można by powiedzieć ze to nie ciasto a tort. Chociaż tort kojarzy mi się ze specjalnymi okazjami urodziny, imieniny itp. a ciasto to powstało bez
RAROSSA2 kg moreli 70 dkg cukru sok z dwóch cytryn Dżem morelowy głównie przygotowuje do wykorzystania go do.Tortu.Sachera.ciasto to o
RAROSSAOgórki z papryką idealnie pasują do kanapę, pięknie się prezentują na półmiskach z wędlinami, a słodko kwaśnym smakiem podkreślą nie jedną potrawę. Bardzo dobra alternatywa dla
RAROSSA