Sezon na porzeczki i maliny w pełni, więc postanowiłam wykorzystać te owoce do jakiegoś deseru. Z racji tego, że nie miałam dużo czasu wybór padł na proste i szybkie w przygotowaniu ciasto . Czytaj więcej
Czekoladowa muffinkaszczęście, że w ogrodzie na krzaczkach mam jeszcze maliny, dojrzewają cały czas i mogę codziennie robić pyszne desery. Dziś mam dla Was taki deser, który jest niezwykle pyszny i do przygotowania dosłownie w pół godziny. Wszystko się w nim idealnie komponuje, chrupiące płatki, słodko-czekoladowa śmietanka i lekko kwaśne maliny. Jak macie ochotę to przygotujcie, z tych składników wyjdą
IzabelawkuchniKochani dzisiaj chcę się z Wami podzielić przepisem mojej mamy. Inspiracja wyszła spontanicznie, po świętach został mak, w zamrażarce mrożone maliny i mamy takie cudeńko. Jest
Niezły MłynekSernik z malinami na spodzie brownie – prawdziwa rozpusta. Deser, któremu trudno się oprzeć. Maliny doskonale łączą się zarówno ze smakiem ciemnej czekolady, jak i z kremową śmietanką i ricottą. Trzy różne smaki, ale i trzy różne konsystencje sprawiają, że sernik jest pyszny. Wbrew pozorom robi się go dość łatwo. Spód brownie: 200 g gorzkiej czekolady (70% kakao
Poezja smakuniestety kelner poinformował mnie, że obecnie karta jest w "przebudowie" i może mi zaoferować albo talerz lodów podanych ze świeżymi owocami albo maliny zapiekane w koglu-moglu. Wybrałam maliny. Przedziwny deser, wcześniej nigdy o takim nie słyszałam. Po otrzymaniu deseru uderzył mnie jego zapach, bardzo ładny zapach! Maliny na środku były zimne (nie wiem czy taki był zamysł). Zapiekany kogel
Emcia Pichcidomowy deser :) A taki domowy budyń z ulubionymi dodatkami doskonale poprawia humor :) Składniki: 2 szklanki mleka (500 ml) 2 żółtka 1 czubata łyżka skrobi ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej (użyłam Mąki Szymanowskiej) 3,5 łyżki cukru waniliowego ( KLIK ) 1 łyżka masła Dodatkowo: kilka okrągłych biszkoptów (użyłam Biszkoptów Polskie Młyny) maliny w syropie ( KLIK ) Sposób wykonania: 1. 1,5 szklanki mleka(...)Przygotować pucharki: na dno wyłożyć 2-3 połamane biszkopty, dodać łyżkę malin, dodać też trochę syropu. Wyłożyć część ciepłego budyniu, na koniec dodać jeszcze łyżeczkę malin i 1 okrągłego biszkopta. 3. Deser smakuje na ciepło i na zimno. Smacznego
Kuchnia domowa AniSernik malinowy pychota :D Składniki: 1 kg sera twarogu 500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru
Niezły Młynekbrzoskwiń i malin. Typowo letni deserek. Możecie go przygotować w większej formie do zapiekania lub małych kokilkach. Gwarantuję, że zawsze będzie smakował wyjątkowo. Deser podałam na talerzyku Porcelana Bogucice "Antonio" . 4-5 brzoskwiń 1 szkl. malin 2 łyżki cukru łyżka mąki ziemniaczanej Kruszonka: 1/4 kostki masła 1 szkl mąki pszennej 1 szkl cukru garść płatków migdałowych Przygotowanie owoców: Brzoskwinie umyć(...)obrać i usunąć pestki. Pokroić w dużą kostkę. Maliny przebrać. Owoce przełożyć do miski, dodać cukier i mąkę ziemniaczaną, wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego lub kilku mniejszych kokilek. Kruszonka: masło, mąkę i cukier rozetrzeć palcami, posypać owoce. Całość posypać płatkami migdałowymi. Deser wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut. Deser będzie gotowy gdy ładnie się zarumieni
Smakołyki AsiKocham Maliny! Całe szczęście, że latem mam do nich stały dostęp i mogę je wykorzystać w 100%. Koktajle są super, w każdy dzień i
Niezły Młynekśniadanie 😉 Zamiast borówek i malin możemy dodać dowolne owoce. Zarówno na ciepło, jak i na zimno smakuje doskonale. Świetny również na deser. Dzieci go uwielbiają! Składniki: 6 jajek 5 łyżek cukru 6 łyżek mąki pszennej 100 g malin 100 g borówek szczypta soli Wykonanie: Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodajemy cukier i miksujemy
Kuchnia MagdaLenyciasto. Proponowany przeze mnie deser jest lekki i mało kaloryczny. Porcja na 4 osoby. Składniki: 2 galaretki (malinowe lub inne o barwie czerwonej) 1 jogurt naturalny szklanka malin kokos do posypania deseru Wykonanie: Jedną galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu i przelać do miseczek lub pucharków deserowych. Zostawić do ostudzenia, a następnie umieścić w lodówce, żeby galaretka prędko stężała. Drugą(...)dobrze wymieszać z jogurtem naturalnym. Maliny umyć, na stężałej galaretce ułożyć kilka, następnie masę jogurtową i znowu maliny, a na nich masę jogurtowa. Ostatnie z malin wymieszać z resztką masy jogurtowej i ułożyć na deserze. Całość posypać kokosem i wstawić do lodówki. Deser można podawać zimny lub w temperaturze pokojowej. Ja użyłam galaretki o smaku czarnej porzeczki
Passions hobbies lifeSłodyczy nigdy nie za wiele, a teraz jak możemy uzupełniać je cukrami mniej kalorycznymi to częściej możemy sobie pozwolić na słodkości. Dzisiejszą
Niezły Młynekpodwieczorek lub deser polecam takie oto placuszki z malinami czekoladą. Czekolada, którą starłam do ciasta nadaje im czekoladowego smaku, a maliny świeża lekkiej kwaskowatości. Słodkie z kwaśnym to dobre połączenie. Dodam, że placuszki wychodzą bardzo puszyste i możemy je przygotować dosłownie w pół godziny. Zapraszam:) Składniki: Ciasto: 2 jajka 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy pół szklanki mąki krupczatki półtorej
Izabelawkuchnimaliny ok 1 litr 4 łyżeczki żelatyny 3-4 szkl cukru kilka listków mięty 3-4 łyżki śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru czekolada listki
Gotowanie jest łatwe50 dag mrożonych malin 200 ml śmietany 30 lub 36% 6 łyżek cukru pudru krokant orzechowy lub czekolada do posypania Maliny miksujemy z połową cukru pudru
Humanistka w kuchni