Chyba każdy zna malinową chmurkę ze strony Moje Wypieki W pewnym sensie to ciasto stało się kultowym i powszechnie znanym. Prawie każdy je piecze! Ja tym
Pieprzyć z FantazjąAgro. Korzystając z autorskich przepisów opracowanych przez Ewę Szabatin i Rafała Maseraka stworzyliśmy pełen witamin i mikroelementów truskawkowy słoik czyli płatki owsiane bez gotowania z syropem klonowym i musem truskawkowym, pyszny chłodnik z awokado z ogórkiem na bazie produktów OSM Krasnystaw, hummus z suszonymi pomidorami, orzeźwiający napój z kiwi wykorzystując do niego sok jabłkowy z imbirem firmy Oryginalny Sok, naleśniki(...)bezglutenowej mąki ryżowej i gryczanej dostarczonej przez Eska Agro oraz mleka ryżowego Eko Wital i masła orzechowego Planta Food, sałatkę z arbuzem z serem pleśniowym Lazur oraz cudowny deser lodowy z lodami naturalnymi z Wytwórni Lodów Polskich „u Lodziarzy”. Oparte na zdrowych, naturalnych produktach renomowanych producentów potrawy smakowały wyśmienicie, niestety żadne ze zdjęć nie oddaje w pełni ich walorów
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataWybierzcie dla siebie przepisy i przygotujcie jeszcze w tym miesiącu! moim faworytem tego zestawienia są muffinki ze śliwkami, kremowa zupa z pieczonej dyni z gremolatą i
Moja smaczna kuchniaPrzyjemne, delikatne ciasto bez pieczenia. Przygotowuje się je w zaledwie kilka chwil, później wystarczy schłodzić i można rozpocząć konsumpcję . W sam raz sprawdzi się w upalne
kuchniabellissima.wordpress.comPyszny, szybki, zniknął w ciągu godziny Składniki: 1 opakowanie ciastek deserowych (ja użyłam Łakotek kokosowych 168 g) 70 g roztopionego masła 250 g mascarpone 250
MojaQchnia.plLekki, delikatny, bardzo bardzo smaczny. Mało słodki, więc coś co najbardziej lubię, ale fanatycy słodyczy muszą go troszeczkę dosłodzić, myślę że do musu mango można
Życie zaczyna się w kuchniDziś podzielę się z Wami przepisem na fantastyczny dżem, który w zimowe wieczory przypomni smaki lata, ale będzie też współgrał z zimową atmosferą świąt. :) Gdy nadchodzi
Cooking MonsterZielona herbata i truskawki? Czemu nie. Niewielki dodatek herbaty matcha nie tylko nadaje lodom ciekawy kolor i smak, ale także wzbogaca je o antyoksydanty, składniki mineralne
Powiedz dietom nieCo bym w nim zmieniła? NIC. :-) Jest dokładnie taki jak powinien być. Wilgotny, mocno czekoladowy, dość ciężki i zbity. Konfiturę pomarańczową można zastąpić jakąkolwiek inną i
Szefowa kuchniSkładniki: Biszkopt: 3 jajka, 100g cukru, 1 budyń śmietankowy bez cukru, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju. Warstwa
W kuchni u MonikiTo najszybszy krem jaki udało mi się zrobić. Wszystkie składniki do miski, miksujemy aż powstanie mus i już. Do kremu można użyć świeżych i mrożonych truskawek
Moje Małe Czarowaniedeser , przygotowywany najczęściej w formie tortu. Niemal każda wiedeńska cukiernia ( konditorei ) ma go w swojej ofercie. A wariacji na jego temat jest mnóstwo! Krem może być waniliowy , rumowy, bądź też migdałowy , a austriackie gospodynie używają do jego przyrządzenia bardzo mocnego ( bo 80%! )rumu Stroh. Dziś mam dla Was swoją wersję Malakoff-torte. Delikatne biszkopty przełożone waniliowym kremem i marmoladą truskawkową
Ostra na Słodkowytrawne, z aromatem leśnych owoców, kawy, śliwek,czarnych jagód oraz przypraw. Mimo, iż panuje przekonanie, że wytrawne, czerwone wina są tylko do dań obiadowych, to tutaj w połączeniu z deserem sprawdziło się doskonale! A może Wy kochacie wina albo chcecie poznać sztukę Food&Wine Paringu, czyli dobierania win do potraw? Jeśli tak to czeka na Was niespodzianka – konkurs(...)szczegóły zaglądnijcie TUTAJ . SKŁADNIKI: ( 10 szt ) MASA CZEKOLADOWA: * masło – 50 g * kakao – 20 g * brązowy cukier – 60 g * jajko – 1 szt * powidła śliwkowe lub dżem truskawkowy – 2 łyżki * mąka pszenna – 50 g * proszek do pieczenia – 1 łyżeczka MASA SEROWA: * ser biały 3xmielony – 100 g * cukier – 2 łyżki * białko
Ostra na SłodkoPrzepis na pyszny domowy tort. Tort z dodatkiem owoców sezonowych oraz delikatnym kremem z batoników milky way. Raz w roku robię tort dla ukochanej osoby czyli
To co lubię - gotuję i polecamGdy ujrzałam podobne serce na Pinterest od razu zapisałam je w notatniku, aby kiedyś je zrobić. Taka okazja nadarzyła się kilka tygodni temu
Słodki Pomysłsernik na zimno – letni przebój Mamy lato, więc w upalne dni rezygnujemy z rozgrzewających, podawanych na ciepło potraw na rzecz tych bardziej orzeźwiających i wychładzających. Dotyczy to także deserów . Nic latem nie wchodzi tak jak porcja lodów czy kawy mrożonej… Podobnie w przypadku ciast – zdecydowanie królują ciasta bez pieczenia , z owocami . Wieloletnim hitem podczas letnich uroczystości był(...)razie uprzedzenia do kalafiora w słodkim wydaniu mogą zepsuć całą frajdę z konsumpcji takiego eksperymentalnego deseru … 🙂 Keto sernik na zimno Letni klasyk w wersji niskowęglowodanowej - keto sernik na zimno z truskawkami. Pyszny, piękny i wymagający niewielkich nakładów pracy - idealny na lato! Dania Deser Kuchnia Europejska , Polska , Wege Keyword ciasto kokosowe , ciasto z owocami , owoce , sernik Porcje 12 porcji Czas
Modern Cave GirlPanna cotta w słoiczku to moja wersja słynnego włoskiego deseru zrobionego ze śmietanki, polanego musem owocowym. Tradycyjnie podaje się je w formie babeczki odwróconej do góry dnem. Jest bardzo delikatna i kremowa. Ja uwielbiam w każdej formie. Kto się skusi? PANNA COTTA Składniki: (4 porcje) 125 g białej czekolady 200 ml mleka 400 ml śmietany 30 6 g żelatyny(...)szkl wody 150 g malin 150 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 1 szk wody (do galaretki) Przygotowanie: Białą czekoladę siekamy. Mleko i śmietanę podgrzewamy, ale nie gotujemy. Do ciepłej mieszanki dodajemy czekoladę , mieszamy do rozpuszczenia. Zdejmujemy z ognia dodajemy rozpuszczoną w gorącej wodzie (1/3 szkl) żelatynę, mieszamy. Studzimy, przelewamy do szklanek ustawionych pod kątem. Wstawiamy do lodówki. Kiedy krem zastygnie
Bon appetit mon amieKolejny pyszny domowy deser. Tym razem na upalne dni. Jeżeli komuś zalegają jeszcze w spiżarni własnoręcznie zrobione dżemy to to jest pomysł na ich wykorzystanie. Najpyszniejsze na świecie domowe lody. U mnie o smaku czarnej porzeczki na bazie dżemu zrobionego wg tego przepisu, ale może też być galaretka z czarnej porzeczki lub innych owoców. Każde się doskonale sprawdzą. Robiłam już(...)sposób lody truskawkowe i jagodowe. Ich zaletą jest to, że w przeciwieństwie do lodów na bazie świeżych owoców nie zamarzają tak mocno i w zasadzie od razu po wyjęciu z zamrażarki można je nakładać. Ich podstawowym składnikiem jest jogurt naturalny typu greckiego. Wystarczy zmiksować te dwa składniki, ewentualnie dosłodzić miodem i baza do lodów gotowa. Bez sztucznych aromatów, konserwantów
Wiem co jem