Przysmaki z warstw galaretek zawsze mają ten minus, że trzeba nad nimi trochę czasu spędzić, ale dla efektu końcowego warto się trochę poświęcić. Składniki: 3 galaretki czerwone (np. truskawkowa) + 700 ml wrzątku 2 galaretki zielone (agrestowe) + 500 ml wrzątku szklanka śmietanki 30% 2 kostki gorzkiej czekolady wykałaczki Przygotowanie: Jedną galaretkę zieloną rozpuszczamy we wrzątku(...)wrzątku (250 ml) i studzimy. Połowę galaretki łączymy z resztą śmietanki, wylewamy na czerwoną warstwę i do lodówki. Na stężałą białą warstwę wylewamy resztę zielonej. Dobrze stężały deser (najlepiej po całej nocy) wyjmujemy z formy. Kroimy w plastry (około 2 cm), a następnie w trójkąty i nadziewamy na wykałaczki. Czekoladę rozpuszczamy i za pomocą wykałaczki nakładamy kropki
zdrowo i aktywniePrzysmaki z warstw galaretek zawsze mają ten minus, że trzeba nad nimi trochę czasu spędzić, ale dla efektu końcowego warto się trochę poświęcić. Składniki: 3 galaretki czerwone (np. truskawkowa) + 700 ml wrzątku 2 galaretki zielone (agrestowe) + 500 ml wrzątku szklanka śmietanki 30% 2 kostki gorzkiej czekolady wykałaczki Przygotowanie: Jedną galaretkę zieloną rozpuszczamy we wrzątku(...)wrzątku (250 ml) i studzimy. Połowę galaretki łączymy z resztą śmietanki, wylewamy na czerwoną warstwę i do lodówki. Na stężałą białą warstwę wylewamy resztę zielonej. Dobrze stężały deser (najlepiej po całej nocy) wyjmujemy z formy. Kroimy w plastry (około 2 cm), a następnie w trójkąty i nadziewamy na wykałaczki. Czekoladę rozpuszczamy i za pomocą wykałaczki nakładamy kropki
Zdrowie i pysznie na talerzuwłaśnie do koktajlu i to był strzał w dziesiątkę. Dziś przygotowałam pyszny koktajl jagodowo - kokosowy na lodach. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 gałki lodów (u mnie śmietankowo - truskawkowe) 2-3 łyżki jagód ze słoika (z cukrem) 0,5szkl. mleka 2 łyżki wiórków kokosowych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Do blendera kielichowego wrzuciłam lody. Wlałam mleko. Wsypałam wiórki kokosowe(...)więc go nie podaje. Zmiksowany koktajl przelałam do wysokiej szklanki i podałam od razu po przygotowaniu. Najlepiej podać go ze słomką. Taki koktajl czy też shake można podać jako deser lub napój. Z podanych proporcji wychodzi jedna niecała szklanka koktajlu. SMACZNEGO
Waniliowe ImprowizacjeŚwięta Wielkanocne tuż, tuż. Na stołach mnóstwo dań m.in: mazurki, babki, jajka z majonezem, żurki... Czy nasz żołądek wszystko to pomieści? Większość osób mówi, że dwa
Truskawkowa Fiestarolady . Deser idealny na upały… i nie tylko. Ciasto, którego przygotowanie nie sprawi kłopotu nawet początkującym w wypiekach nie tylko dlatego, że nie wymaga pieczenia – jest bardzo proste w przygotowaniu. Puch z piankami. Składniki: - ok. 30 szt. herbatników (Petit beurre) - 28 szt. pianek w czekoladzie - 1 litr schłodzonej śmietanki 30% - 6 łyżek cukru pudru - 2 galaretki truskawkowe (+ 2 szklanki
mojewypiekiinietylkogalaretki truskawkowe odstawiamy do stężenia. Na daktylowy spód wykładamy połówki truskawek, na to wykładamy masę serową. Na całość kładziemy resztę truskawek i wylewamy tężejącą galaretkę. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki. 4.13 http://mieszamwgarnku.pl/desery/serniki/dietetyczny-sernik-zimno-spodzie-orzechow-daktyli/ MieszamWGarnku Artykuł Dietetyczny sernik na zimno na spodzie z orzechów i daktyli pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkujednocześnie najsmaczniejszych deserów. Do jego wykonania nie potrzebujecie wielu składników, a samo jego przygotowanie także nie zabiera wiele czasu. Ot, trochę kaszy, banan, olej kokosowy i niewielki dodatek kakao - wszystko zmiksowane na gładką, kremową masę. Bo siła tkwi w prostocie, prawda? ;) Do dekoracji kremu możecie użyć dowolnych, ulubionych owoców. Ja póki co korzystam w pełni z sezonu truskawkowego. ;) Składniki
Kuchnia Elliedeser powstał z potrzeby chwili i nagłej zmiany planów. Coś trzeba było wyczarować. Szybki przegląd zasobów i analiza, prowadząca do uzyskania jakiegoś efektu. Brak czasu na ponawianie, brak składników na dublowanie. I oto jest - superszybki, supersmaczny i całkiem nieźle wyglądający. Sprawdził się doskonale jako awaryjny tort na urodzinach mojej przyjaciółki Kesji ;) SZYBKI BISZKOPT Z PIANKĄ TRUSKAWKOWĄ I OWOCAMI Składniki
Życie zamknięte w smakuSmakowite wiosenne ciasto z kremem, truskawkami i galaretką, będzie znakomitym deserem w gorące dni. Nieskomplikowane w przygotowaniu ciasto mile połechce podniebienia smakoszy słodkości. składniki na okrągłą formę ciasta ciasto 170 g masła 1/2 szklanki cukru kryształu 1 szklanka mąki pszennej 3 jajka 1 łyżeczka(...)krem 200 g serka homogenizowanego waniliowego cukier waniliowy 250 ml śmietanki 36% 50 dag truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej przepis Masło ucieramy z cukrem i jajkami. Dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Masę rozsmarowujemy na posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą blasze. Pieczemy 35 minut w piekarniku rozgrzanym do temp.180 st.C. W czasie kiedy ciasto się piecze rozpuszczamy galaretkę według
Smakowite Daniaopakowania galaretki truskawkowej 5 łyżeczek żelatyny 100 ml mleka PRZYGOTOWANIE kruchego spodu z truskawkami: Maślane herbatniki miksujemy w blenderze. Przesypujemy do miski i dodajemy rozpuszczone, letnie masło. Mieszamy i przekładamy na dno tortownicy. Dociskamy palcami i wyrównujemy powierzchnię. Na spodzie układamy umyte, oczyszczone i osuszone truskawki. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki. PRZYGOTOWANIE masy sernikowej i wykończenie deseru: Do miski
kulinarnyJaDeser "Ptasie mleczko"jest niezwykle lekki,puszysty i pyszny.To prawdziwa rozkoszna delikatnosc i klasyczne polaczenie smakow-truskawka i agrest.Jest lekki jak piorko i po prostu rozplywa sie w ustach.Bardzo prosty w przygotowaniu.Deser jest dietetyczny typu light,przygotowany na bazie mleka skondensowanego z zawartoscia 4% tluszczu i galaretki owocowej. Skladniki na 6 pucharkow: 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Prosty w przygotowaniu, smaczny deser z truskawkami i jogurtem. Nie za słodki, orzeźwiający, lekko kwaskowaty, wspaniały na upały. Dobry dla osób, które liczą kalorie. Na stole prezentuje się bardzo apetycznie z czarowną galaretką i zanurzonymi w niej truskawkami. Do ozdoby użyłam poszatkowanych pistacji, bardzo polecam… (inspiracja z gazetki „tina”). Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji POLKA(...)umytych, obranych truskawek 4-5 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru wanilinowego 16g sok wyciśnięty z 1/2 cytryny 3,5 łyżki żelatyny Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa około 150g umytych, obranych truskawek poszatkowane pistacje do ozdoby 1. Galaretkę rozpuścić w 200ml gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. 2. Keksówkę o wymiarach 25x12cm wyłożyć folią spożywczą. Około
Mała Cukierenkazaprezentować Wam najnowszą serię lodów Big Milk opartą na jogurcie naturalnym. Lody te znajdziemy w dwóch różnych trendy smakach- Big Milk Yogurt Strawberry, czyli lody jogurtowe z dodatkiem musu truskawkowego oraz Big Milk Yogurt Carmel, czyli lody jogurtowe z sosem karmelowym. Jak już wspominałam są przygotowane na bazie jogurtu naturalnego, dzięki czemu są zdrowsze, lżejsze, mniej kaloryczne i mają aksamitną(...)przypadł do gustu Big Milk Yogurt Strawberry, ponieważ jest mniej słodki od karmelowego i zdecydowanie wolę lody owocowe :) Nie byłabym sobą, gdybym nie spróbowała wkomponować ich jako dodatek do deseru:) Dlatego przygotowałam owoce pod kruszonką, popularnie zwane Crumble. Jednak to nie taka typowa kruszonka jaką używam do drożdżówek, tylko o wiele zdrowsza wersja. Połączenie ciepłego deseru z zimnymi lodami
Z miłości do słodkościDzień Mamy nadchodzi wielkimi krokami. Przygotowałam na ten dzień pyszne, ozdobne ciasteczka. Serduszka są kruche, smakują i pachną wspaniale, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są
Słodki sentymentDzień Mamy nadchodzi wielkimi krokami. Przygotowałam na ten dzień pyszne, ozdobne ciasteczka. Serduszka są kruche, smakują i pachną wspaniale, a czekoladowa dekoracja sprawia, że są
Słodki sentymentCiasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy
Kuchnia MagdaLenyCiasto Pawiana to jedno z moich ulubionych wypieków. Ale tym razem zrobiłam go w wersji bez pieczenia z dodatkiem truskawek i galaretki. Smakowało wspaniale :) Takie
Pani na deserIdealny na upalne dni 200 g truskawek 300 mleka 3 gałki lodów śmietankowych bita śmietana kawałek czekolady Truskawki obieramy z szypułek i miksujemy blenderze.
Kolorowa kuchnia ElkiBardzo proste owocowe deserki w szklankach. Przygotowuje się je bardzo szybko a smakują wyśmienicie. Zaskoczeniem dla mnie były owoce w żelu o smaku smoczego owocu. 6
VioletoweKucharzenieCo jak co, ale sezon rabarbarowy trzeba wykorzystać do ostatniej łodyżki :D Najlepiej robiąc szybki deserek, łącząc puszysty, kwaśny mus i lekki, odświeżający, a zarazem słodkawy
Malinowo w kuchniW zeszłym roku pisałam o domowym kisielu wiśniowym lub wieloowocowym . To pyszny sposób na wykorzystanie nadmiaru owoców. Do przygotowania zarówno ze świeżych owoców jak i kompotów
Kuchnia po mojemu