Sezon truskawkowy niestety jest krótki, warto więc zamknąć trochę lata w słoiku żeby zimną móc delektować się smakiem tych owoców. Wiadomo, to nie to samo ale takie truskawki z kompotu świetnie sprawdzą się do ciasta lub jako dodatek do deserów. *ilość cukru można zwiększyć lub zmniejszyć wedle gustu. Ja lubię średnio słodkie więc nie dodałam do zbyt dużo
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaObecnie podaje się go w najelegantszych restauracjach świata, jako deser tak wykwintny jak leciutki. Dla nas będzie to po prostu mleczna galaretka z przyjemnie kojarzącą się nazwą. Mój M. mówi na nią panna z kotkiem. Można ją dekorować na wiele sposobów, doskonale smakuje z musem malinowym lub truskawkowym, za to wiśnie lub czarna porzeczka przyjemnie przełamują słodycz samej galaretki, jeśli
Przepysznik - BLW i nie tylkoCiasto to jest raczej deserem ponieważ nie trzeba go piec. Samo przygotowanie nie jest trudne i długie, jednak większość czasu, który jest potrzebny na zrobienie go, spędza w lodówce. Ja użyłam truskawki i galaretki o smaku leśnym do warstwy środkowej oraz galaretki truskawkowej na wierzch. Przepis na tortownicę o średnicy 22 cm. Składniki: biszkopty ¼ szklanki mocnej herbaty, łyżka spirytusu
Mama Gotujeowoce zapiekane w cieście podobnym jak naleśnikowe. Bardzo prosty deser i w zasadzie trudno go zepsuć, bo ma 'zakalcowatą' konsystencję po upieczeniu, zresztą widać na zdjęciach, ale tak ma być :) Flaugnarde jest bardzo smaczne i znakomicie pasuje do wszystkich letnich owoców! Przygotujcie się też na kilka innych truskawkowych pyszności, bo przy ostatnich odwiedzinach babcia obdarowała mnie wiadrem truskawek :) FLAUGNARDE
chili & sugarDziś przedstawiam niebywale delikatny deser, nazywany też anielskim ciastem. Anielskim, gdyż jest bardzo lekkie i delikatne, prawie o konsystencji pianki. Jest łatwe w przygotowaniu, a co więcej, można spożytkować wszystkie białka jakie pozostały po pieczeniu pączków Podobne przedstawiłam już tutaj z sosem truskawkowym , tym razem przedstawiam je jednak w wersji czekoladowej, z czekoladową polewą i prażonymi orzechami. Polecam! Scroll down
karmelowypołowę dużego opakowania ciastek Petit Beurre 1 litr mleka 1 szklanka cukru 200 g masła 1 opakowanie cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny truskawki 2 opakowania galaretki truskawkowej Wykonanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą, na której układamy ciastka. Galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody i pozostawiamy do ostudzenia. Do garnka wlewamy mleko i gotujemy, do ciepłego leka(...)gotujemy ją do około dwóch minut. Powstałą gorącą masę wylewamy na ciastka. W masę wciskamy całe truskawki, jedna obok drugiej. Studzimy. Na wystudzoną kaszę i truskawki wylewamy tężejącą galaretkę. Deser wkładamy do lodówki. Przechowujemy w lodówce. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA
Blondynka Gotujemojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci
moj przepis namojprzepisna.pl | Tort ombre jogurtowo-truskawkowy Tort został upieczony z okazji 2 urodzin Antosia, synka naszych przyjaciół. Tort w 100% jadalny i przeznaczony jak najbardziej dla dzieci
moj przepis naniedoświadczony w kuchni osobnik na pewno poradzi sobie z tym przysmakiem. Idealne na każdą okazję i… bez okazji. Nie wiem jak Wy, ale ja już tylko czekam na truskawkowy sezon! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)czekoladowe już truskawki (zrobimy wtedy ładne wzorki). Teraz wystarczy poczekać aż czekolada zastygnie i gotowe. Jeśli włożymy truskawki do lodówki, wystarczy kilka chwil i już możemy delektować się pysznym deserem ! Smacznego! Post Truskawki w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniniedoświadczony w kuchni osobnik na pewno poradzi sobie z tym przysmakiem. Idealne na każdą okazję i… bez okazji. Nie wiem jak Wy, ale ja już tylko czekam na truskawkowy sezon! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki(...)czekoladowe już truskawki (zrobimy wtedy ładne wzorki). Teraz wystarczy poczekać aż czekolada zastygnie i gotowe. Jeśli włożymy truskawki do lodówki, wystarczy kilka chwil i już możemy delektować się pysznym deserem ! Smacznego! Post Truskawki w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w Za drzwiami kuchni
Za drzwiami kuchniIlość: 8 porcji Czas przygotowania: 30 min + chłodzenie (minimum 4 godziny) Składniki: Spód: – 1,5 szklanki suszonych śliwek – 0,5 szklanki pokruszonych orzechów włoskich
PodwójnaporcjaSkładniki: na 4 porcje 4 jajka 1 op śmietany kremówki (200ml) 1 laska wanilii 0,5 kubka cukru 3 łyżki cukru pudru 1 tabliczka białej czekolady
Luźna KuchniaMam nadzieję, że tam gdzie mieszkacie macie możliwość zakupu truskawek. U mnie niestety wczoraj już się nie udało dostać, a szkoda, bo miałam ogromną ochotę na
Kuchnia w czekoladzieciasto kruszonka zwane crumble. Uwielbiam to ciasto, bo jest to deser zachciewajka, który można przygotować szybko. Płatki owsiane i masło zawsze znajdą się w mojej kuchni. Dodatkowo posypałam crumble migdałowymi płatkami. Ciasto kruszonka nigdy nie zdąży ostygnąć. Cała rodzinka lubi je na ciepło z lodami. Kupiłam dzisiaj lody bio truskawkowe, no bo kto powiedział, że ciasto kruszonka trzeba jeść
codojedzeniaułożonych na chrupiących mocno czekoladowych wafelkach. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Nikt nie będzie w stanie się oprzeć! Składniki: Spód: 300g czekoladowych wafelków Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 200g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 60ml mleka 6 łyżeczek żelatyny Mus truskawkowy: 500g truskawek (mogą być mrożone) 1 truskawkowa galaretka Polewa: 60g mlecznej
Szalona Kuchnia Eweliny