przygotowaniu i z małej ilości składników ciasto bez pieczenia. Z dużą ilością galaretki i świeżych owoców. Użyłam malin, jeżyn i udało się przepysznie. Całe ciasto zniknęło po obiedzie:). Deser powstał z tego, co akurat miałam pod ręką i chociaż trzeba czekać, aż ostygną galaretki, to jednak nie absorbował dużo czasu, co akurat w bardzo upalny, zabiegany dzień było(...)Polecam… Porcelana ze sklepu Maxwell and Williams z kolekcji Orchard Fruits . Składniki: około 80-100g biszkoptów 300ml kefiru lub jogurtu 4 galaretki w proszku (użyłam truskawkowej, malinowej i wiśniowej) około 300-500g świeżych, umytych owoców jagodowych (użyłam malin i jeżyn) 1. Tortownicę o średnicy 22cm wyłożyć papierem do pieczenia, tylko dno. 2. Jedną
Mała CukierenkaKilka lat minęło od czasu kiedy znalazłam go po raz pierwszy, do czasu gdy postanowiłam go przygotować. Bez pieczenia, na dużą formę, ślicznie wyglądające… tak, miałam wobec tego deseru duże oczekiwania…. Niestety, serniczek ten nie wyszedł mi idealnie. Tym co z całą pewnością nie wyszło jak należy jest warstwa śmietanowa. Była ciut za rzadka. W smaku też jakby(...)zjedzone w całości, więc pomimo potknięć, nie było wcale aż tak złe. Dam mu szansę i spróbuję zrobić kiedyś raz jeszcze, bo spód z sucharków i nutelli oraz masa truskawkowa z pewnością na to zasługują;) Spód: 1 opakowanie sucharów 1 duży słoik nutelli* Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietany 36% 1200 g waniliowego serka homogenizowanego* 1/3 szkl. wody 2 duże łyżki
Smaki Na Talerzusposobem przygotować deser z samej śmietanki, lub wykorzystać ser- sernik na zimno z galaretkami. Przepis na idealny torcik jogurtowy z truskawkami : Składniki na tortownicę o średnicy 23 cm: 1 kg jogurtu greckiego ¾ szkl. cukru pudru 200 ml mleka 1 mały olejek waniliowy 1 op żelatyny 50 g 1 kg truskawek 1 galaretka o smaku truskawkowym Winiary rolada kakaowa na boki(...)lodówki aby dokładnie stężał. Jeśli go chcemy podać następnego dnia, to można zmniejszyć ilość dodanej żelatyny. Torcik kroimy, dekorujemy świeżymi listkami mięty. Jogurt można również wykorzystać do przygotowania innych deserów, u mnie w domu wszyscy lubią takie lekkie, niskokaloryczne ciasta desery. Zachęcam do wykonania np. tego torcika , mini deseru cytrynowego , mini deseru z truskawkami , deseru jogurtowego z truskawkami The post
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięW tamtym roku zrobiłam tak mało soków że już teraz nie mam co dawać Olkowi do picia. Postanowiłam że tym razem soki będę robić z czego
Kuchnia w czekoladziezajrzeć. Znajdziecie tam syropy: malinowy, wiśniowy czy truskawkowy w naprawdę dobrych cenach i prostym składem. Bez chemii i sztucznych barwników. TYLKO 2 SKŁADNIKI! Dzięki uprzejmości firmy mam dla Was kupon rabatowy. Na hasło „okruszki” macie 10% rabatu na zakupy. Kupon jest ważny do 6 grudnia włącznie. Takim syropem można polewać desery, dodawać je do lukru, do ciast, ciasteczek
Słodkie okruszkiKoktajl truskawkowy na maślance dosładzany daktylami Lubicie koktajle? Ja uwielbiam, tak samo jako moje maluchy Dziś polecam Wam pyszny koktajl truskawkowy na maślance. Dodatkowej słodyczy dodają mu daktyle. Do tego odrobina cynamonu dla podkręcenia smaku i… metabolizmu. Prosto, zdrowo i pysznie Takie owocowe koktajle na maślance idealnie sprawdzają się dla osób na diecie. Możecie je podać w ramach drugiego(...)śniadania lub jako lekki deser. Polecam. Składniki: 1 szklanka truskawek 1 szklanka maślanki 2-3 świeże daktyle (ja dodałam dwa) szczypta cynamonu Przygotowanie: Z daktyli wyciągamy pestki. Przekładamy wraz z resztą składników do misy blendera z nożami. Miksujemy wszystko na gładki koktajl. Smacznego
Słodkie okruszkimoże raczej sos do naleśników, lodów i innych deserów. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword rabarbar Prep Time 10 minutes Cook Time 25 minutes Total Time 35 minutes Servings 1 Author Anna Ingredients 400 g obranego rabarbaru 200 g cukru trzcinowego 50 ml wody 2 łyżki soku z cytryny 100 ml musu truskawkowego Instructions Rabarbar pokroić na małe kawałeczki, włożyć
SprawdzonaKuchnia.plczasu lub wielkich umiejętności, czy lubicie mleczno-kremowe desery to spróbujcie skorzystać z zaprezentowanej receptury. Proste ciasto bez pieczenia z kremem i galaretką - składniki: (Forma o wymiarach 22 x 27 cm) Krem: 500 ml mleka zagęszczonego bez cukru (takiego z kartonika) 2 opakowania gotowego kremu to ciast i tortów (zmieszałam smak truskawkowy z waniliowym) Wierzch: 1 galaretka (*) Dodatkowo: około 350g
Di gotujegodzinach), a nawet (co dziś pokazuję) przygotowywać szybkie desery Prosta w obsłudze, intuicyjna, stosunkowo nieduża, idealna do każdej kuchni. Osobiście cenię firmę Electrolux za niezawodność działania, dlatego szczerze polecam. Składniki: 3 łyżki mąki pszennej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 3 płaskie łyżki naturalnego kakao 1 łyżka dżemu truskawkowego 3 łyżki oleju 3 łyżki mleka 1 płaska
Słodkie okruszkidżemu bez cukru. Zimową porą desery też mogą być pyszne i mega zdrowe. Możemy przemycić w nim kaszę w postaci budyniu. budyń jaglany: 400 ml mleczka kokosowego 1/2 szklanki kaszy jaglanej krem czekoladowy: 50 g czekolady gorzkiej 1 awokado 1/2 cytryny pozostałe: 1 owoc kaki 1 łyżka dżemu truskawkowego bezcukrowego 2 łyżki jogurtu greckiego
wesoła kuchniajeden z najpyszniejszych deserów jakie jadłam. Jest szybki w przygotowaniu i można się nim zajadać o każdej prze roku i nieskomplikowany. To taki zatrzymany smak lata. Do przygotowania Rote Grütze (4-6 porcji) potrzebujemy: – paczkę mrożonych owoców leśnych (maliny, truskawki, wiśnie itp) ok 750g – opakowanie kisielu (truskawkowy, malinowy itp) – ok 1 litr wody – cukier do smaku
Szybko Tanio SmacznieDelikatny deser z serkami homogenizowanymi nie tylko ładnie wygląda, również dobrze smakuje. Trochę podobny do sernika na zimno, lecz dodane mleko w proszku nieco zmienia jego smak. Zrobiłam w czterech dużych pucharkach, ale można podzielić na sześć lub nawet osiem mniejszych. Składniki: 1 galaretka truskawkowa 300-500 g truskawek 2 żółtka 3 serki waniliowe (po 200 g każdy) 1/2 szklanki
talerz przyjemnościpołączeniu z truskawkami staje się pysznym deserem na zimno. Spróbujcie :) Składniki: 750g sera zmielonego (może być taki z wiaderka) 3 galaretki cytrynowe 4 łyżki cukru pudru 2 bite śmietany w proszku 3 szklanki wrzącej wody szklanka mleka herbatniki maślane do wyłożenia spodu (ok 200g) 0,5 kg truskawek 2 truskawkowe galaretki 2 szklanki wody Przygotowanie: Blachę
ChilliJemyczekolady. Co prawda taki deser kojarzy mi się ze środkiem lata, ale właśnie specjalnie zaserwowałam go zimą, by przywołać choć na talerzu trochę lata. A właściwie w pucharkach:) Powiem krótko: Pycha! Składniki: 500g truskawek (mogą być mrożone), 500ml śmietanki 30%, 4 łyżeczki żelatyny, 4 łyżeczki cukru, galaretka truskawkowa, 4 łyżki herbaty
Z miłości do słodkości