Idealny deser na lato to sernik na zimno na biszkoptach z sezonowymi owocami. Składniki (duża tortownica): 2 op. sernika na zimno dr Oetkera 1 l mleka 0,5 kg serka mascarpone 2 śmietan-fix 2 galaretki truskawkowe maliny, jagody 1 op. biszkoptów Zawartość z opakowania miksujemy z mlekiem. Dodajemy serek mascarpone i śmietan-fix. Galaretki rozpuszczamy zgodnie z przepisem
Pyszności SłodkościSkładniki: Ciasto: 2 duże jajka 70 g drobnego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Mus truskawkowy: 1 kg truskawek (świeżych
Qchnia po prostuNiebo w gębie-parzone ciasto wyciskane szprycą w połączeniu z bitą śmietaną i konfiturą truskawkową , całość otula pudrowa pierzynka, uwielbiane przez dzieci ze względu na smak
Wanilia i KardamonNie pamiętam kiedy już piekłam roladę i tak mnie naszło właśnie dzisiaj. Biszkopt wyszedł mi niezwykle puszysty, do tego truskawkowy i pachnący krem, tanio, szybko i
Izabelawkuchnipuchate bułeczki z dżemem w środku posypane cukrem pudrem. Wspaniały domowy deser Najlepsze są jeszcze ciepłe! Składniki: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 2 łyżki cukru 250 ml mleka 1 jajko 80 g masła, roztopionego 60 g cukru pudru 1 roztrzepane jajko dżem wiśniowy lub truskawkowy (zamiennie powidła, marmolada) Przygotowanie: Do kubka kruszymy drożdże, dodajemy cukier oraz letnie
Zasmakuj KuchniZa oknem szaro i ponuro, więc postanowiłam przemycić trochę lata na talerzu. Moje dzieci uwielbiają pampuchy z sosem truskawkowym i ja zresztą też :) Oczywiście sos można
kuchnia doskiPo kilku deszczowych dniach trafił się w końcu jeden ciepły i słoneczny nabrałam więc ochoty na ciasto bez pieczenia. Sezon truskawkowy wciąż w pełni, ale mnie
Pieguskowa KuchniaUwielbiam twarożek na śniadanie. Zwykle jem klasyczny ze szczypiorkiem , albo wegański z migdałów, ale jeśli mam czas poprzedniego dnia, to robię truskawkowy twarożek jogurtowy. Robi się
Ugotowane pozamiatanePrzepis na biszkopt znajdziecie tutaj . Tort biała czekolada z truskawką Danie Desery Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny
Wypieki i RumieńceSkładniki: (na ok. 10sztuk) 1 jogurt naturalny typu greckiego (400g) 2 sztuki jaj 1 i 3/4 szkl. mąki tortowej (220g) olej rzepakowy dżem truskawkowy i
Prosto i Smacznie z AnetąWspaniały nie tylko na upały chwila ochłody Składniki • 2 banany • 1 szklanka wody • 2 łyżki mleka w proszku • 3 łyżki ulubionych lodów miałam truskawkowe Sposób przygotowania
W królestwie smaków Beatypoczątek lata, a już dzisiaj przygotowałam specjalnie dla Was najsmaczniesze desery, które koniecznie musicie przygotować. Lekkie, owocowe i niedrogie. Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy
Moja smaczna kuchniawersji bez nabiału - bez sera, jogurtu i jaj. Doskonały deser dla osób na diecie bezmlecznej i bezglutenowej. Kremową konsystencję nadaje mu zmiksowana na gładko kasza jaglana - najzdrowsza z kasz, skarb alergika ;) Składniki: kasza jaglana 1 szklanka mleko (sojowe, ryżowe lub inne dozwolone) 3 szklanki galaretka truskawkowa 2 torebki żelatyna 2 łyżki cukier lub aromat waniliowy
głodny alergikProsty torcik truskawkowo galaretkowy Pyszny torcik truskawkowo galaretkowy , to jedno z niewielu ciast które potrafię zrobić . Jest banalnie prosty , wiadomo , skoro mi się udaje to każdy
Ogrodnik w podróżypyszną propozycją miałam się z Wami podzielić już dawno… Na początku maja dostałam wspaniałą herbacianą niespodziankę od Teekanne i właśnie wtedy powstał pomysł na ten pyszny deser Niestety awaria sprzętu nie pozwoliła mi wówczas podzielić się z Wami przepisem, ale dziś… wracam do Was z tą pyszną propozycją z modyfikacjami, które wzbogaciły tylko jej smak Mam nadzieję(...)saszetki herbaty truskawkowej, zalewamy je przygotowaną wodą. Zaparzamy przez kilka minut, aby uzyskać intensywny smak i kolor lub krótko gotujemy naszą herbatę na małym ogniu. Wyciągamy saszetki, dosładzamy do smaku (u mnie niespełna łyżka), gotujemy mieszając do rozpuszczenia cukru. Następnie dodajemy łyżka po łyżce (dokładnie mieszając) kaszę manną. Gotujemy na małym ogniu ciągle mieszając. Nasz deser nie ma być
Słodkie okruszki