deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:388/640)

ZEBRA BORÓWKOWO CYTRYNOWA 173

Orzeźwiający sernik zebra na zimno. Łatwy w przygotowaniu, przepyszny, kolorowy, podobny do zebry truskawkowo-waniliowej , która już dawniej przygotowałam. Polecam  SKŁADNIKI Biszkopt (20 cm) 2

RAROSSA
Proste kokosowe ciasteczka bez glutenu i jajek 186

Wykorzystując wspaniały majówkowy weekend z wątpliwie przyjazna pogodą trochę szalejemy w kuchni. Dziś na prośbę dzieci przeszukałam przepisy na ciasteczka tak jak prosiły dzieci, ale chciałam

Państwo Wojtczuk gotują
Pischinger czyli wafle czekoladowe 172

W taką piękną pogodę aż szkoda siedzieć w domu. Tym bardziej, że jest niedziela i że nigdzie nie muszę się spieszyć. Tradycji jednak musi stać się

Obiad gotowy
Bezglutenowe czekoladowo-cynamonowe ciasteczka z mąki migdałowo-kokosowej 109

  Dzisiaj zapraszam Was na ciasteczka adwentowe. Kruchutkie z delikatną nutą czekolady i cynamonu. Idealne do kawy. Do przygotowania ciasteczek potrzebujemy: – 125 g mąki migdałowej

Szybko Tanio Smacznie
Z ŁĄKI NA TALERZ: Na Dzień Matki: beza, truskawki i kwiatki 142

Chociaż sama nie jestem jeszcze mamą, to bardzo lubię ten dzień! Wtedy zawsze świeci słonce, pachnie kwiatami i jest słodko :) Ten deser łączy w sobie przynajmniej dwie z wyżej wymienionych rzeczy - jest słodki i pachnie kwiatami. Właśnie tak! Sformułowanie bukiet smaków w tym wypadku nabiera dużo bardziej dosłownego znaczenia ;) Szukaliście bezowego torciku pełnego stokrotek? - To dobry adres! :D Tym razem(...)dokładnie wmieszaj w masę. 5. Podziel masę na pół. 6. Na 2 blachach wyłożonych papierem do pieczenia z każdej połowy uformuj okrąg o średnicy ok. 25cm. 7. Obie blachy z bezowymi podstawami piecz 45min w 150*C. 8. Gotowe bezy wyjmij z piekarnika i odstaw do całkowitego wystygnięcia. Sos rabarbarowy: 1. Rabarbar umyj i obierz. 2. Pokrój na mniejsze

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Korzenne ciasto 99

  Dzisiejszy wypiek,zwany ciastem trudno zakwalifikować do tradycyjnie rozumianych wypieków. Nie znajdziecie tutaj mąki, są za to przepyszne, chrupiące orzechy oraz masę suszonych owoców (które

Szybko Tanio Smacznie
WYBUCHOWA BEZA Z KREMEM AMARETTO I GRANATEM 235

Najlepszą bezę jedliśmy kilka lat temu w Paryżu w niepozornej, choć uroczej cukierni nieopodal Placu Bastylii. Wszystkie wcześniej i wszystkie później przypominały raczej bryłę cukru pudru

GRUBY WAŁEK
sernik z wiśniami i kokosem 98

składniki na ciasto kruche: 300 g mąki 3 – 4 żółtka 110 g cukry 150 g masła, schłodzonego 1-2 łyżki śmietany 1 łyżka octu 1

Domowy Smak Jedzenia
Racuszki bananowe z sosem karmelowym 163

Pulchne i słodkie racuszki uwielbiają nie tylko dzieci, dorośli też lubią od czasu do czasu zaszaleć, od razu piszę , zróbcie z podwójnej porcji bo znikają jeszcze

Wanilia i Kardamon
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1077

Dziś zapraszam na pyszny sernik z białej czekolady z dodatkiem świeżych malin, które oczywiście możecie zastąpić borówkami lub truskawkami - bez dodatku mąki i jajek, bez

My Culinary Art
O tym, jak baba zamieniła się w wielkanocnego gołębia. Colomba di Pasqua na trzy blogi - ciasto, które wie o wiośnie. 147

pewności co ostatecznie trafi na świąteczny stół. Wyjątkiem są oczywiście potrawy, które od pokoleń towarzyszą mojej Rodzinie i bez których po prostu nie wyobrażamy sobie świątecznego czasu.  Jedną z nich jest baba drożdżowa.  Pieczona w kamionkowej formie z kominkiem, tej samej, której jeszcze w zeszłym stuleciu używała moja Prababcia.  To forma na specjalne okazje, pielęgnowana(...)Colomba di Pasqua , tradycyjną "babkę" drożdżową pieczoną we Włoszech na święta wielkanocne. Skoro włoski wypiek, to i przepis z Italii pięknie przetłumaczony przez Majankę - dziękujemy! Wspólne pieczenie to wyjątkowe emocje. Ciekawość, podekscytowanie, porozumienie myśli, jedność gestów i czynności. Jest w tym niezwykła magia. Tym większa, jeśli okazuje się, że do wspólnego pieczenia dołącza Osoba wyjątkowo bliska, pełna pozytywnej

KUCHARNIA
Kokosowy „Mars” bez pieczenia 163

Już ponad trzeci tydzień mamy naszego wspaniałego czworonoga w domku! Mania spisuje się pięknie, trochę rozrabia, ale raczej jest posłuszna i chętnie uczy się nowych komend

Be Fit Be Strong
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 175

najdzie nas ochota na schab w sosie pieczeniowym lub zrazy. Surowe mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy(...)pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać je do koktajli, ciast i deserów. Warzywa – nie mrozimy tych które zawierają dużo wody. Zamrozić możemy marchewkę, brokuły, paprykę, szpinak, pomidory które można później wykorzystać do zupy lub sosów. Zamrożone warzywa najlepiej wykorzystać w ciągu

Między kuchnią a pokojem
Co zrobić z jedzeniem po świętach? 157

najdzie nas ochota na schab w sosie pieczeniowym lub zrazy. Surowe mięso mielone może pozostać zamrożone przez ok 2 miesiące, drób ok 3 miesięcy, wieprzowina ok pół roku. Mięsa pieczone i sosy powinno się wykorzystać w ciągu 2-3 miesięcy. Wędliny i sery (nie mrozimy serów miękkich) – schab, szynka, kiełbasa, boczek, pasztet itp. mrozimy osobno i po rozmrożeniu ponownie wykorzystujemy(...)pozostać zamrożone ok pół roku sery natomiast najlepiej wykorzystać w ciągu 4 miesięcy. Owoce – Mogą pozostać w zamrażarce do ok 6 miesięcy. Można wykorzystać je do koktajli, ciast i deserów. Warzywa – nie mrozimy tych które zawierają dużo wody. Zamrozić możemy marchewkę, brokuły, paprykę, szpinak, pomidory które można później wykorzystać do zupy lub sosów. Zamrożone warzywa najlepiej wykorzystać w ciągu

Między kuchnią a pokojem
Crème brûlée 176

gotowy. Creme brulee to chyba jeden z najsławniejszych światowych deserów. Pyszny słodki krem pod kruchą , chrupiącą skórką ze skarmelizowanego cukru to coś czemu naprawdę trudno się oprzeć.  Przy okazji dzisiejszego wpisu chciałabym Was zaprosić na stronę   Uczymy jak słodzić  , gdzie dowiecie się jak słodzić z głową, bez wyrzeczeń oraz zapoznacie się ze stereotypami na temat cukru(...)następnie wlewamy do garnka i mieszamy ze śmietaną.  Tak przygotowaną masę przelewamy do kokilek do 2/3 wysokości.  Kokilki wstawiamy do formy wypełnionej do 2/3 wysokości ciepłą wodą. Pieczemy w takiej kąpieli w piekarniku w temperaturze 100 stopni przez 50 minut.  Krem studzimy, a potem wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem wierzch posypujemy brązowym cukrem, który

Bon appetit mon amie

Proponowane wyszukiwania