deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:392/640)

Ciasto kruche z brzoskwiniami. 123

     Dzisiaj zapraszam Was na kruche ciasto z brzoskwiniami. Jego spód i wierzch stanowi kruszonka, co sprawia, że ciasto jest kruche, wręcz chrupiące, do

Rozpustne gotowanie
Borówkowe pancakes z kaszy manny 143

Idąc za ciosem wszechobecnych borówkowych smakołyków postanowiłam część z nich wykorzystać nie do mrożenia, a do zrobienia pysznych i pulchniutkich pancakes na bazie nie mąki lecz

Kuchnia w czekoladzie
Ptysie z kremem waniliowym 112

Składniki na ciasto ptysiowe Ptysie z kremem waniliowym 2 szklanki mąki 1 szklanki wody 1 szklanka mleka 1 kostka + duża łyżka masła pokrojonego w kostkę 5

Gotujemy i jemy
piernik kasztelański ze śliwką 190

Cześć! Upiekłam piernik kasztelański. Przynajmniej pod taką nazwą kilkanaście lat temu zapisywałam ten przepis. Można go nazwać też murzynkiem. Fakt faktem, jest to ciemne ciasto z

Pieprzyć z Fantazją
Kruche ciastka z orzechami + film 92

Chrupiące, przepełnione orzechami z delikatną nutą miodu, kruche ciastka, będą pyszną przekąską na świątecznym stole, sprawdzą się również na inne okazje. Przepis można dowolnie modyfikować dodając

Smakowite Dania
Wegański sernik królewski 223

To ciasto pełniło funkcję urodzinowego ciasta dla Miśka. Jest to bezapelacyjnie najbardziej mój udany wegański sernik (wiem, za każdym razem, tak mówię), nie dość, że wygląda

greenscarf
Sernik dyniowo – migdałowy 129

Serniki to moje ulubione ciasta. Najbardziej lubię takie z samą masą serową, bez żadnego spodu. Ta wersja powstała, ponieważ miałam w domu dynie z działki

Ugotowane pozamiatane
Wegańskie piernikowe muffiny z dynią 147

  Święta tuż tuż i pojawiło się całe mnóstwo bajerów do pieczenia. Po bajce „Trolle” udzielił nam się z Miśką klimat brokatowy i

greenscarf
Sernik kokosowo-limonkowy (gluten-free) 259

Pyszny, subtelny w smaku sernik kokosowo-limonkowy. Mniam <3 Sernik przygotowany jest na budyniach, czyli na mące ziemniaczanej i nie posiada spodu, więc idealnie nadaje

My Culinary Art
Tort Malinowo-Waniliowy 129

Hejka! Trochę mnie nie było, wiem, od razu przepraszam, ale jakoś tak wyszło, wiem też że pisaliście, dostaje wasze e-maile i każdy jeden odczytuje ale

Kuba Gotuje
Puszyste babeczki podwójnie cytrynowe 212

Tak na ostatnią chwilę, mam jeszcze dla Was przepis na proste i pyszne babeczki z orzeźwiającym aromatem cytryny. Ich przygotowanie zajmuje około 30 minut, a składniki

DefinicjaSmaku
Babeczki owsiane z polewą czekoladową 182

Wracam, odchodze, wracam. Listopad najgorszym miesiącem roku - potwierdzone. A na poprawę humoru co? Tu czekoladka, tam czekoladka, tu cukierek, tam cukierek. A dupa rośnie. Niech rośnie

Czarnawisienka
Śniadaniowy serniczek czekoladowy z jagodami i orzeszkami 147

Tak jak obiecałam, oto kolejna wersja serniczka śniadaniowego. Serniczek bananowy z jagodami cieszy się dużą popularnością, mimo że jest na blogu zaledwie od poniedziałku. Coraz częściej

Chocolate Muffin Blog
Jajka, a cholesterol. Czego unikać w Święta Wielkanocne, aby sobie nie zaszkodzić. 218

znajduje się jednak więcej produktów (i zachowań): mięso – zwłaszcza to czerwone i wysoko przetworzone, czyli wędliny, kiełbasy i konserwy. Za szkodliwe uznała je też Światowa Organizacja Zdrowia (WHO). Nie bez znaczenia jest również fakt, że wysokie jego spożycie sprzyja nadwadze/ otyłości, co również dodatnio koreluje z podwyższonym stężeniem cholesterolu; tłuste produkty mleczne – czyli tłuste, pełne mleko i jego przetwory(...)warzywami i delikatnym vinegretem na bazie świeżej oliwy, soku z cytryny i odrobiny miodu; poszukaj przepisów na ciasta pieczone z małą ilością jaj albo na samych białkach – np. na pieguska; jeśli na „zimnej płycie” planujesz nadziewane jajka, wykorzystaj same białka, bez żółtek. Nie dodawaj ich do farszu; barszcz biały/ żurek serwowany o poranku/ na obiad, niech czaruje raczej cudownie

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 123

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne

Kuchnia MagdaLeny