łatwa w przygotowaniu, pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje. Tarta jabłkowa z budyniem to wspaniały pomysł na deser. Składniki: * na kruche ciasto: 150 g margaryny 2 łyżki cukru pudru łyżka śmietany 18% 250 g mąki pszennej 1 jajko * na nadzienie: 2 budynie waniliowe bez cukru 4 łyżki cukru 600 ml mleka 5 średnich jabłek łyżeczka cynamonu * dodatkowo: cukier puder(...)przekroiłam na ćwiartki, a potem na plasterki (średniej grubości). Na podpieczony blat wyłożyłam lekko ciepły budyń, w którym poutykałam plasterki jabłka (jak widać na zdjęciu), a całość obsypałam cynamonem. Piekłam 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni
Kulinarny Pamiętnikprzesiać i przesypać ją partiami do masy jajecznej. Mieszać po każdym dodaniu przy pomocy drewnianej łyżki. Powstałe ciasto wlać do formy (moja ma wielkość 24x36cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec w temperaturze 170″C przez około 30 minut do lekkiego zbrązowienia. Po upieczeniu gorące jeszcze ciasto wyciągnąć z piekarnika i upuścić je z wysokości kolan na podłogę(...)bez względu na to czy Wasze dziecko lubi owoce i warzywa czy też nie, warto zachęcić je do ich codziennego spożywania. Warzywa i owoce zawierają witaminy, minerały oraz błonnik których nie może zabraknąć w codziennej diecie dziecka. Wyciskarka wolnoobrotowa jest tu fajnym pomysłem z uwagi na to że wyprodukowane przez nią soki mogą być bazą dla wielu deserów którym
ArbuziakiJeśli stale obserwujecie moje przepisy i bloga, to wiecie że klasyczne domowe wypieki są moimi ulubionymi. Nie mam ręki do idealnie wyglądających ciast, ale takie kruche
nietylkopasta.pl18.04.2019 Magda Jeśli lubicie babki wielkanocne to tą wersję na pewno pokochacie. No bo trudno nie zakochać się w jedwabistym, puszystym cieście, intensywnie czekoladowym od kakao
Smaczna StronaPavlova która szybko znika. Jest to idealny pomysł na wykorzystanie białek. Często dużo mi ich zostaje, mrożę je i potem są jak znalazł. W sezonie truskawek
wesoła kuchniaDzisiaj znowu czekoladowo, upiekłam czekoladowe cupcakes. Jak szaleć to szaleć! Miały być czekoladowe babeczki , a w końcu wyszły czekoladowe cupcakes. Pyszne, kremowe,a w środku mięciutkie
codojedzeniaMoja córka uwielbia wszystko co różowe. Więc na pytanie jakie tort mam zrobić od razu krzyczy, że ma być księżniczkowy. Syn odrobinę się
Malinowe PocałunkiUwielbiam wszelkiego rodzaju placuszki, a z owoców moim ulubionym jest banana dlatego dziś zapraszam Cię na smaczne i proste racuszki z bananami Składniki: 1 szklanka mleka
Oka w rosole czyli KaFka gotujemojprzepisna.pl | Sernik słoneczny Sezon na dynię powoli się kończy więc nie zwlekajcie i róbcie zapasy na zimę np. wykorzystując ten przepis na dynię na zimę . Jak
moj przepis naTruskawkowe chmurka to bardzo smaczne ciasto zwane również zemstą teściowej które to przygotowuje się z wiśniami . W oryginale podobno wiśnie były nie z pestkami i właśnie
RAROSSAKiedy spróbowałam tego tortu po raz pierwszy od razu trafił on na listę moich top. Niebiańsko lekki, piekielnie słodki, jednym słowem pyszny. Jako osoba, która sama
Emskie SmakiWitajcie, chlebek bananowy to popularny wypiek, który sama robiłam już wiele razy. Kiedy ostatni raz zabrałam się za pieczenie nie byłabym sobą gdybym trochę nie poeksperymentowała . I tak wyszło bardzo smaczne ciasto bez mąki, jajek, mleka oraz dodatku cukru. Dodałam do niego trochę suszonych śliwek, pestek dyni oraz gorzkiej czekolady. Ale tak na prawdę można do niego dodać(...)mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi lekko je dociskając do ciasta. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 40 minut. Chlebek bananowy sprawdzi się zarówno na śniadanie (na przykład z domową konfiturą) lub deser czy drugie śniadanie. Podany w towarzystwie domowego kakao na mleku roślinnym - nie ma nic lepszego! Smacznego
Health-Fit-LifeSzukacie propozycji na weekendowy deser? Już Wam podpowiadam. Muffinki kukurydziane z owocami, mogą to być truskawki a nawet pojawiające się czerwone i czarne porzeczki! Moja propozycja to czarna porzeczka! Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 250 g mąki kukurydzinej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru czarna porzeczka 3 łyżeczki cukru(...)proszkiem do pieczenia, dodajemy sól,cukier, mieszamy. Do mokrej masy dodajemy suche składniki czyli mąkę z dodatkami, dokładnie mieszamy szpatułką lub łyżką. Nakładamy porcje ciasta do papilotek do 2/3 wysokości, posypujemy po wierzchu dużą ilością czarnej porzeczki oraz cukrem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 25 minut ustawiając piekarnik góra i dół bez termoobiegu
Życie zaczyna się w kuchnilekki. Zgarnął mnóstwo pochwał od fanów czekolady i zniknął w trzech czwartych, co biorąc pod uwagę, że poza moimi ciastami były też lody, dwa rodzaje brownie i urocze, malutkie desery Sarah Bernhard (kiedyś Wam pokażę, bo to duńska klasyka), uznaję to za pełen sukces. Tort piłka czekoladowy Składniki: (na miskę o pojemności 3 l) 65 g surowego marcepanu(...)partiami dodając cukier. Marcepan, cukier puder, masło, żółtka, cukier waniliowy i przesianą mąkę utrzeć na jednolitą masę. Dodać czekoladę, zmiksować. Partiami dodawać bezę, delikatnie mieszając łyżką. Masę równomiernie rozłożyć na blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 180 st. C. przez 15-18 minut. Ostudzić. Miskę wyłożyć folią spożywczą. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. 300 ml kremówki
Pożeraczka, czyli raz adobrze