deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:380/640)

Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 140

  Jakiś czas temu przeglądając zdjęcia na Instagramie, natknęłam się na coś, co bardzo mnie zaintrygowało... było to zdjęcie właśnie placuszki z niespodzianką w środku- płynną

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki z budyniem (miały być), czyli budyniowe babeczko - bułeczki ;) 144

Aby osłodzić sobie i najbliższym ten deszczowy początek weekendu zdecydowałam się upiec babeczki. Tym bardziej miałam motywację, że wybieramy się do mojej Mamy. Fajnie będzie wziąć

Kuchnia po mojemu
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 171

Dzięki uprzejmości firmy Ol’Vita miałam okazję przetestować olej kokosowy tłoczony na zimno. Recenzja pod przepisem. Nie mogłam się oprzeć, żeby kokosu nie połączyć z

e-PrzepisyKulinarne
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 91

śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu(...)wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 6 porcji ubitej piany wielkości małego talerzyka. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 140 st. C i piec bezy około 45 minut. Następnie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić bezy do ostygnięcia. Gdy bezowe blaty są już chłodne można zacząć dekorować je bitą śmietaną

Gotujemy i jemy
Muffinki piernikowe do dekoracji 184

wszystkimi świątecznymi ciastami i deserami jest jeden problem – po dodaniu dekoracji są już tak niemiłosiernie słodkie, że od ich jedzenia bolą najpierw zęby, a potem głowa. Kolorowe lukry, perełki i inne plastyczne ozdoby to w większości sam cukier (i barwniki). Te muffinki są mało słodkie, ale mocno piernikowe – i dzięki temu świetnie nadają się do zdobienia, bo to od niego(...)tutaj zależy jak finalnie będą słodkie. Piernikowe babeczki są miękkie, puszyste, a dzięki dodatkowi startego jabłka – pysznie wilgotne. Muffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające – do ich zrobienia nie potrzeba nawet miksera, wszystko wystarczy wymieszać łyżką. W większości przypadków trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło

Karo in the Kitchen
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 181

śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu(...)wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 6 porcji ubitej piany wielkości małego talerzyka. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 140 st. C i piec bezy około 45 minut. Następnie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić bezy do ostygnięcia. Gdy bezowe blaty są już chłodne można zacząć dekorować je bitą śmietaną

Korniszonki
PTYSIE Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI, KREMEM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY, BEZĄ WŁOSKĄ I CHRUPIĄCYMI, FRYTOWANYMI ORZECHAMI 154

chrupiącymi frytowanymi orzechami. Nieziemska całość, od której ciężko się oderwać! Deser jest świetnym pomysłem na imprezę albo słodkości do popołudniowej kawki! Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! PS. To jeden z lepszych deserów jakie w życiu jadłam! SKŁADNIKI: PROFITEROLE PATE CHOUX * mleko – 125 g * woda – 125 g * masło – 100 g * sól – 1 szczypta * cukier – 5 g * mąka pszenna(...)pieczemy ok. 15 minut w 190C. KARMELIZOWANE BANANY Z RUMEM: Cukier gotujemy z wodą, redukujemy, delikatnie studzimy, dodajemy rum i pokrojone w plastry banany – mieszamy ok. 1 minuty ( banany nie mogą się rozpaść ) KREM Z PALONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ: 100 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Drugie 100g siekamy w drobną kostkę, układamy na papierze do pieczenia, pieczemy

Ostra na Słodko
HIT! RURKI Z KREMEM w dwóch kolorach (wegańskie) 216

Rurki z kremem to bardzo znany i lubiany przez wszystkich deser. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z kokosowym kremem! Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto(...)miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Składniki na krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (małe, bez cukru) 50 g płatków jaglanych 250 ml letniej wody 5 łyżek cukru 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: cukier puder Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto wyrobić

Via Gusto
Babka cafe latte 65655

Dziś zapraszam na jedną ze smaczniejszych babek jakie jadłam:). Trzywarstwowa babka waniliowo-kakaowo-kawowa nie tylko ładnie wygląda, ale równie dobrze smakuje. Jest puszysta, nie jest

Szefowa kuchni
Idealny tort czekoladowy! 2341

Kolejny początek września i kolejny przepis na tort. Jak co roku robię tort ojcu na urodziny (9 września) i w tym roku zrobiłem tort czekoladowy. Kiedy

Kuchnia Łukasza
Muffiny jogurtowo-bananowe z jagodami 172

Kolejne podejście do muffinek z użyciem jagód, choć w tym przepisie świetnie sprawdzą się też orzechy i czekolada. Bez masła i bez cukru, a

Cooking Monster
Bezy z lodami jagodowymi 141

lodów od razu kojarzy mi się z moim dzieciństwem i z najlepszym bezowym tortem lodowym, zarezerwowanym tylko na specjalne okazje :) Przygotowując deser możecie wykorzystać gotowe lodowe rozetki (tak jak u mnie na zdjęciach) lub nałożyć lody nabieraczką. Bezy możecie upiec poprzedniego wieczoru, żeby miały dużo czasu na przestygnięcie. Składniki: 2 białka 120 g cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka(...)ubitej piany dodajemy mąkę ziemniaczaną i sok z cytryny i miksujemy do połączenia składników. Pianę przekładamy do worka cukierniczego z dużą tylko zakończoną otwartą gwiazdką. Na papierze do pieczenia rysujemy okręgi (moje miały ok 10 cm średnicy) i odwracamy papier zarysowaną stroną do spodu. Wyciskamy bezy na papier formując dość wysokie kopczyki. Wkładamy blaszkę do nagrzanego piekarnika

Ciastkozercy
Wegański, bezglutenowy mazurek 183

  Z Wielkanocą kojarzy nam się stół zastawiony suto jajkami (koniecznie na 1001 sposobów), odmian kiełbasy (im więcej rodzajów tym lepiej, bo przecież każda jest inna

Szybko Tanio Smacznie
Ciasto francuskie z dodatkami – wersja śniadaniowa 136

Jeżeli macie ochotę na śniadanie w zupełnie nowym wydaniu, proponuję Wam bardzo prostą mini tartę z ciasta francuskiego. Dodatkami, takimi jak jajko, czy boczek, podniesiemy kaloryczność

Ania i Marcin gotują
Tort piętrowy krok po kroku – jak poskładać tort profesjonalnie 221

lubię tkwić w kuchni nad słodkimi wypiekami, które wymagają zarówno czasu jak i dużych kosztów a znikają w oka mgnieniu (w myśl zasady „życie jest krótkie, zjedz najpierw deser”). Zauważyliście pewnie, że w swoich przepisach na słodkości nie szaleję z rodzajami ciasta, warstwami kremów, nadmiarem wypełnień czy polewami, a większą uwagę zwracam na smak, sezonowość użytych produktów i ogólną formę(...)się nie wywróciło, nie odkleiło, nie popsuło i nie zniszczyło tego ważnego dnia. Upiekłam dwa ciasta biszkoptowe. Dolne ma 18 centymetrów średnicy, górne to 10 centymetrowy biszkopt pieczony w ringu (formie bez dna). Przepisu na biszkopt póki co nie podaję – każdy ma własny i sprawdzony.   Zawczasu warto przygotować i mieć pod ręką wszystkie potrzebne narzędzia. Na pewno będą

Karo in the Kitchen