deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:380/640)

TRUSKAWKI POD KRUSZONKĄ (przepis wegański i bezglutenowy!) 248

W lodówce lub w zamrażarce znajdziesz trochę truskawek? Masz ochotę na coś słodkiego? Świetnie się składa – przychodzę do Ciebie z przepisem na truskawki pod kruszonką

Via Gusto
błyskawiczne ciasto piernikowe bez miodu 162

składniki: 320 g mąki niepełna szkl cukru 3 jajka 2 łyżki powidła śliwkowego lub dżemu z czarnej porzeczki 250 ml mleka 125 ml oleju 1 łyżeczka

Domowy Smak Jedzenia
Ciasteczka z jagłami 103

Szybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Moc dodatków sprawia, że są przyjemnie kruche, lekko słodkie i pyszne! Co nam trzeba? 100g ziaren słonecznika 100g pestek dyni

Latosiowydom
Rurki z kremem z soku owocowego. 119

Do tej pory rurki robiłam z kremem budyniowym lub z bitą śmietaną. Tym razem postanowiłam przygotować je z kremem z wykorzystaniem soku owocowego i wyszło naprawdę

Izabelawkuchni
Tartaletki z budyniem i owocami 158

Składniki (na 12 sztuk) na ciasto: - pół kostki masła (ok. 100 g), - 1 1/4 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej (ok. 160 g), - żółtko jaja (ok. 18 g

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Śmietankowe pancakes z czekoladą w środku 135

  Jakiś czas temu przeglądając zdjęcia na Instagramie, natknęłam się na coś, co bardzo mnie zaintrygowało... było to zdjęcie właśnie placuszki z niespodzianką w środku- płynną

Nastoletnie Wypiekanie
Muffinki z budyniem (miały być), czyli budyniowe babeczko - bułeczki ;) 139

Aby osłodzić sobie i najbliższym ten deszczowy początek weekendu zdecydowałam się upiec babeczki. Tym bardziej miałam motywację, że wybieramy się do mojej Mamy. Fajnie będzie wziąć

Kuchnia po mojemu
Pyszne ciasto czekoladowe i kilka słów o oleju kokosowym 166

Dzięki uprzejmości firmy Ol’Vita miałam okazję przetestować olej kokosowy tłoczony na zimno. Recenzja pod przepisem. Nie mogłam się oprzeć, żeby kokosu nie połączyć z

e-PrzepisyKulinarne
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 87

śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu(...)wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 6 porcji ubitej piany wielkości małego talerzyka. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 140 st. C i piec bezy około 45 minut. Następnie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić bezy do ostygnięcia. Gdy bezowe blaty są już chłodne można zacząć dekorować je bitą śmietaną

Gotujemy i jemy
Muffinki piernikowe do dekoracji 175

wszystkimi świątecznymi ciastami i deserami jest jeden problem – po dodaniu dekoracji są już tak niemiłosiernie słodkie, że od ich jedzenia bolą najpierw zęby, a potem głowa. Kolorowe lukry, perełki i inne plastyczne ozdoby to w większości sam cukier (i barwniki). Te muffinki są mało słodkie, ale mocno piernikowe – i dzięki temu świetnie nadają się do zdobienia, bo to od niego(...)tutaj zależy jak finalnie będą słodkie. Piernikowe babeczki są miękkie, puszyste, a dzięki dodatkowi startego jabłka – pysznie wilgotne. Muffiny to chyba najprostsze ciasta do pieczenia. Za każdym razem inne, z innymi dodatkami, z różnymi modyfikacjami, mało wymagające – do ich zrobienia nie potrzeba nawet miksera, wszystko wystarczy wymieszać łyżką. W większości przypadków trzeba się naprawdę postarać, żeby coś nie wyszło

Karo in the Kitchen
Domowa Pavlova, czyli jak wykorzystać syfon do bitej śmietany 172

śmietaną, czyli klasyczna Pavlova   Pavlova to klasyczny deser, który swoją nazwę zawdzięcza nazwisku słynnej rosyjskiej primabaleriny Anny Pawłowej. Jednak wbrew pozorom ten pyszny torcik nie pochodzi z Rosji ale z dalekiej Australii, gdzie ponoć został po raz pierwszy przygotowany w roku 1926. Żeby wszystko było jasne, Pavlova to delikatna beza z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Wersji tego przepisu(...)wszystko wymieszać. Piekarnik rozgrzać do 160 st. C. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 6 porcji ubitej piany wielkości małego talerzyka. Zmniejszyć temperaturę piekarnika do 140 st. C i piec bezy około 45 minut. Następnie wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić bezy do ostygnięcia. Gdy bezowe blaty są już chłodne można zacząć dekorować je bitą śmietaną

Korniszonki
PTYSIE Z KARMELIZOWANYMI BANANAMI, KREMEM Z PALONEJ BIAŁEJ CZEKOLADY, BEZĄ WŁOSKĄ I CHRUPIĄCYMI, FRYTOWANYMI ORZECHAMI 150

chrupiącymi frytowanymi orzechami. Nieziemska całość, od której ciężko się oderwać! Deser jest świetnym pomysłem na imprezę albo słodkości do popołudniowej kawki! Spróbujcie! Będziecie zachwyceni! PS. To jeden z lepszych deserów jakie w życiu jadłam! SKŁADNIKI: PROFITEROLE PATE CHOUX * mleko – 125 g * woda – 125 g * masło – 100 g * sól – 1 szczypta * cukier – 5 g * mąka pszenna(...)pieczemy ok. 15 minut w 190C. KARMELIZOWANE BANANY Z RUMEM: Cukier gotujemy z wodą, redukujemy, delikatnie studzimy, dodajemy rum i pokrojone w plastry banany – mieszamy ok. 1 minuty ( banany nie mogą się rozpaść ) KREM Z PALONĄ BIAŁĄ CZEKOLADĄ: 100 g białej czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Drugie 100g siekamy w drobną kostkę, układamy na papierze do pieczenia, pieczemy

Ostra na Słodko
HIT! RURKI Z KREMEM w dwóch kolorach (wegańskie) 207

Rurki z kremem to bardzo znany i lubiany przez wszystkich deser. Dzisiaj chcę przedstawić Wam przepis na wegańskie rurki z kokosowym kremem! Wyglądem oraz smakiem nie odbiegają od zwykłych rurek – aby były jeszcze bardziej ciekawe i pyszne zrobiłam krem w dwóch kolorach/ Efekt wizualny i smakowy bardzo pozytywnie mnie zaskoczył Zapraszam do obejrzenia video przepisu // Składniki na ciasto(...)miękkiego oleju kokosowego 5 łyżek jogurtu naturalnego (u mnie sojowy) 2 łyżki cukru ew. kurkuma Składniki na krem: 400 ml mleczka kokosowego 80% 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (małe, bez cukru) 50 g płatków jaglanych 250 ml letniej wody 5 łyżek cukru 2 łyżki oleju kokosowego 1 łyżka kakao Dodatkowo: cukier puder Sposób przygotowania: Ze składników na ciasto wyrobić

Via Gusto
Babka cafe latte 65638

Dziś zapraszam na jedną ze smaczniejszych babek jakie jadłam:). Trzywarstwowa babka waniliowo-kakaowo-kawowa nie tylko ładnie wygląda, ale równie dobrze smakuje. Jest puszysta, nie jest

Szefowa kuchni
Idealny tort czekoladowy! 2336

Kolejny początek września i kolejny przepis na tort. Jak co roku robię tort ojcu na urodziny (9 września) i w tym roku zrobiłem tort czekoladowy. Kiedy

Kuchnia Łukasza

Proponowane wyszukiwania