składniki: 480 g mąki orkiszowej lub pszennej 220 – 250 g cukru 250 ml mleka 125 ml oleju 3 łyżki powidła śliwkowego lub dowolnego dżemu 30
Domowy Smak JedzeniaZ ostatniego postu już wiecie jak przygotować perfekcyjne kruche ciasto . Teraz pokażemy Wam jak przygotować perfekcyjną tartę cytrynową: na maślanym, kruchym spodzie, z lekko kwaskowym, zwartym
W kuchni KatieCześć! To jest drugie wydanie mojego ciasta cappuccino. Pierwsze jest dość popularne na moim blogu przepis . Pojawiły się jednak pytania od czytelników czy zamiast
Pieprzyć z FantazjąIdealne śniadanie, to takie, kiedy możemy niespiesznie wstać, poprzeciągać się i wspólnie z najbliższymi usiąść do jednego stołu. Mogłabym tak codziennie, ale prawda jest taka, że
Kuchnia w czekoladzieJuż jakiś czas temu wypatrzyłam ten rodzaj tortu, i czekałam aż nadejdzie czas Wielkanocy i będę mogła go przygotować. Prezentuję się prześlicznie (niestety fotki nie oddają
RAROSSADziś zapraszam Was na pyszny deser. Pudding chia z białym jabłuszkiem i kokosową nutą . Osobiście uwielbiam pucharkowe desery na bazie chia. Pyszne, lekkie, proste w przygotowaniu
Słodkie okruszki* chlebek na zdjęciu jest taki ciemny, dlatego że 1 łyżkę mąki zamieniłam w tym wypadku na kakao Składniki: 2 bardzo dojrzałe banany - z brązowymi plamkami
Vroblewska-fitlifeDopiero co cieszyliśmy się na nadchodzące święta, a tu już po... Niech zgadnę, Wasza lodówka (tak jak moja) wciąż jest pełna i z trudnością się
Nastoletnie WypiekanieTym razem przepis na super proste ciasto z owocami. Jest niezwykle wyrozumiałe dla umiejętności kulinarnych i błyskawicznie znika z formy Zapraszam! SKŁADNIKI: ok. 600g drobnych owoców
Kuchnia w bieguLubicie ciasta z owocami? Jeśli tak, musicie koniecznie wypróbować ciasto z owocami na maślance. Do tego wypieku można użyć dowolnych owoców leśnych. Ja najbardziej lubię je
Poezja smakuKruche maślane ciasteczka, niezbyt słodkie. Robiłam je z moim niespełna 2 letnim synkiem... i bez problemu daliśmy radę, dlatego naprawdę są dziecinnie proste. Nie licząc
IMPRESJA SMAKUW związku z tym, że zapomniałam zabrać ze sobą na wyjazd do rodziców aparatu, w którym tkwią radośnie wszystkie nie obrobione zdjęcia, w tym także zdjęcie
Przepysznik - BLW i nie tylkoNa durszlaku trwa akcja Kulinarne Wspomnienia. A więc będzie sentymentalnie. Moje wspomnienie kulinarne numer 1 to jagodzianki mojej Babci - mistrzyni drożdżowych wypieków. Jagodzianki Babci Tosi były
Pełny talerzSezon na śliwki trwa a my robimy tunele śliwkowe, można ciasto zwinąć i zrobić roladę ale ja wolę je w formie tunelu. Wygląda trochę inaczej
Niezły Młynek