wersji są jabłka). Jako przekąska do podjadania, deser, na przyjęcia dla dzieci. Polecam, bo są pyszne i wbrew pozorom proste do wykonania. 0,5 kg maki pszennej 200 g.margaryny bezmlecznej 3 duże łyżki cukru 4 żółtka 0,5 szklanki wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli dżem lub owoce bez pestek (u nas wiśnie ze słoika) cukier
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniePrzygotowanie deseru wymaga trochę więcej czasu, ale można przygotować go dzień, dwa dni wcześniej a później zaskoczyć gości, jego wyglądem i smakiem. Do jego przygotowania potrzebne są foremki, można kombinować, szukać... ja kupiłam foremki do pieczenia ciastek z patyczkiem. Można również upiec zwykłe bezy a mus zamrozić w miseczkach... Z podanej ilości składników, otrzymałam 24 porcje. beza(...)przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na foremki. Foremki wstawić do piekarnika nagrzanego do 100 stopni i piec 40 minut. Jeżeli zrobimy zwykłe bezy, należy piec je dłużej, około 1 – 1,5 godziny. Wyjąć upieczone bezy i jeszcze ciepłe zdjąć z foremek. Mus: Pulpę z mango wlać do garnka, zagotować, rozpuścić w niej żelatynę (do miseczki włożyć żelatynę, wlać trochę
królestwo garówtakiej imprezie jest konieczny ,miał podczas deseru trochę wolnego, orkiestra też się jeszcze nie napracowała i teraz czas na zakąski. Jest wódka, to musi być i zakąska. Jakie podać zakąski ? Osobiście uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana(...)tzw.wiejski stół, to zrezygnujemy z półmisków z wędliną i mięsami pieczonymi. Chociaż do końca nie wiem, czy chciało by mi się wstawać od stołu i iść da tego stołu wiejskiego, po kawałek wędliny. Jeszcze na pewno ktoś zapyta, a ile ma być tych mięs pieczonych, wędlin, ryb. Mięsa pieczone, wędliny i sery - po 3 dag z każdego asortymentu
Kulinarny karnet Christopheraznikł ze stołu w mgnieniu oka. Polecam i Wam to pyszne ciasto bez pieczenia. Czasem wystarczy tylko kilka chwili, aby powstało coś naprawdę pysznego. Spróbujcie. P.s. W sezonie zamiast wiśni do sernika możecie dodać np. truskawki lub inne ulubione owoce. Przygotowując domowe ciasta i desery na różne okazje nie zapomnijcie odwiedzić sklepu Sweet Decor . Słodkie dekoracje i dodatki
Słodkie okruszkiCiasto drożdżowe, bez wyrabiania jest świetnym pomysłem dla zapracowanych lub leniwych czy w ogóle niepiekących. Ciasto jest banalnie proste wystarczy ułożyć warstwami składniki i po
Ana Mari's worldBabkę upiekłam na piwie o smaku kwiatu bzu i limonki. Wyszła bardzo wilgotna, puszysta, z nutką owocowego smaku piwa. Nie bójcie się poczęstować nią dzieci, wszystkie
Pani na deserBez nich wielu z nas nie wyobraża sobie świąt. Kruche... Artykuł ŚWIĄTECZNE PIERNIKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEMoje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem
Moja Delicjawyobrażam sobie sezonu morelowego bez przetworów z ich udziałem. Tym razem zdecydowałam się na kompot, bo "piekę dwie pieczenie na jednym ogniu". Mam pyszny kompot i smaczne owoce, które mogę użyć np. do faszerowania mięs czy do deserów. Składniki: 11/2 kg moreli 1 łyżeczka goździków 1 laska cynamonu Składniki na zalewę: 21/2 szklanki wody 40 dag cukru
Tradycyjna KuchniaPyszne, lekkie i dietetyczne! Spód batoników to płatki owsiane wymieszane z musem jabłkowym i dodatkiem płynnego miodu - bez pieczenia. Pianka jest niskokaloryczna, ponieważ powstaje
Chocolate Muffin BlogKolejny wypiek z udziałem kruchego ciasta, warstwy biszkoptu i mas: budyniowej i krówkowej, jak sięgam pamięcią w pieczeniu zawsze lubiłam prostotę, bez zbędnych udziwnień
Wanilia i KardamonSkładniki: Biszkopt: 3 jajka, 1 budyń śmietankowy lub waniliowy ( bez cukru ), 100g cukru, szczypta soli, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do
W kuchni u Monikijest trudne ale jest to efektowny i pyszny wypiek. Polecamy na deser dla całej rodziny. Tarta z czerwonymi porzeczkami i bezą SKŁADNIKI : ciasto na tartę: 1 szklanka + 4 łyżki maki pszennej 4 łyżki cukru pudru 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 jajka masło i bułka tarta do smarowania formy beza: 3 białaka 4 łyżki
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiWygodny pomysł na zagospodarowanie żółtek. Piekłam ostatnio bezy i zostały mi 3 żółtka. Nie bardzo wiedziałam co mam z nimi zrobić, a ponieważ borówki też w lodówce były, przypomniałam sobie o owocach zapiekanych w koglu moglu. Deser, jak dla mnie może trochę za słodki, kogiel mogiel uwielbiałam jako dziecko, ale było to bardzo, bardzo dawno temu. Od tamtej
Stare GaryOstatnio bardzo spodobało mi się pieczenie muffinek. Jest bardzo szybkie, a to podstawa w gorące letnie dni. Te są bardzo owocowe, a więc też bardzo
Smaczne Zdrowe