Zapraszam na pyszny deser bezowy w dietetycznej wersji :) Powstał, ponieważ w lodówce znalazłam niewykorzystane białka, a w szufladzie poniewierał się otwarty budyń waniliowy bez cukru. Hmm... chwilka zastanowienia i pomysł gotowy. Bezę pieczemy na patelni, ale można również upiec ją w piekarniku. Na wierzchu znajdziemy cudowny krem kokosowy i wiórki z ciemnej czekolady słodzonej stevią. Całość jest naprawdę cudowna
Chocolate Muffin BlogRewelacyjne ciasto bez pieczenia banoffee z bananami, masą kajmakową i bitą śmietaną na spodzie herbatnikowym, doskonałe na każdą okazję, szybkie i bajecznie proste w przygotowaniu. To bardzo słodki i smaczny deser idealny dla wszystkich łasuchów słodkości. składniki na tortownicę 23 cm 300 g herbatników 200 g masła 3 dojrzałe banany 400 g masy kajmakowej ( toffi ) przepis tutaj
Smakowite DaniaPrzepis na te dziwne zwijaki poleciła mi moja koleżanka Ania. Zainteresował mnie on z dwóch powodów po pierwsze ich wygląd jest dosyć ciekawy i nietypowy, a
ciastkarnia na kruchym spodziepowodzeniem cieszył się kisiel ,który znakomicie działał na trawienie, szlachecki z miodem ,a chłopski bez. Gotowano go z mąki owsianej ,gryczanej ,żytniej lub mleka makowego ,ale też z żurawin , ananasów ,dzikiej róży. Trawienie ułatwiały kompoty z suszu i liczne desery z suszonych śliwek. Słodkie ciasta wypiekane na Boże Narodzenie były skromniejsze niż wielkanocne. Dominowały pierniki(...)przepis na smaczne kruche ciasteczka .Pochodzi on z pożółkłego ,prawie rozsypującego się zeszytu mojej teściowej, która ma 97 lat. Kruche ciasteczka 50 dag mąki 1 proszek do pieczenia 20 dag cukru 20 dag masła 3 jajka 5 łyżek śmietany Masło, mąkę i cukier usiekać ,dodać jajka i śmietanę i dobrze wyrobić i odstawić na chwilę
Kulinarny karnet Christopheralubię jak się coś marnuje. Tym razem upiekłam bezy, które nadziałam pysznym kremem o smaku piernika, wiem, że taki deser do ogromna bomba kaloryczne, ale przecież takie desery robimy od czasu do czasu. Jeśli macie ochotę na takie bezy z kremem to koniecznie upieczcie. Zachęcam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na bezy: 4 białka 1 szklanka cukru Na krem(...)piernika Dodatkowo: cynamon mielony według uznania Wykonanie pysznych bez: 1. Bezy: Białka ( ja używam zimnych prosto z lodówki ) ubijamy aż będę sztywne, następnie wsypujemy stopniowo cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Następnie masę na bezy przekładamy do rękawa cukierniczego. Na blaszki wyłożone papierem do pieczenia wyciskamy krążki, a następnie wyciskamy brzegi tworząc takie tunel, które
IzabelawkuchniCiasto z Kaszy Jaglanej z Truskawkami i Galaretką – Zapraszam na pyszny deser z kaszy jaglanej z truskawkami i galaretką. Ciasto jest lekkie, nie za słodkie, ciekawe
Mała CukierenkaWreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto
Różne smaki w kuchniCzekoladowy sernik na zimno to ciekawa propozycja na smakowity, nieskomplikowany, czekoladowy deser. Sernik jest prosty w przygotowaniu, a jeżeli zamiast pieczenia biszkoptu użyjemy kakaowych, okrągłych
Słodka StronaJako, że mamy piękne, upalne lato nie dogrzewam maleńkiej kuchni piekarnikiem i ciągle popełniam ciasta bez pieczenia. Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Poezja smakuKupiłam rabarbar i zastanawiałam się co z nim mam zrobić. Nie miałam ochoty na crumble, raczej na coś szybkiego i bez pieczenia. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyMelba z truskawkami to moje ciasto rodzinne – robione kiedyś przez babcię i mamę. Znacie ją? Melba to sernik na zimno, bez pieczenia, z
Poezja smakudekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam(...)palmy kokosowej wytwarza się meble i instrumenty muzyczne, a z włókien kokosowych – pędzle. 6. Łupiny kokosów są jednym z elementów kobiecej garderoby w krajach tropikalnych. Słodkości bez pieczenia przygotowały: Kasia z bloga Czarna od Kuchni Dorota z bloga Moje Małe Czarowanie Dorota Legec zdjęcie na FB Dorota Lapacz zdjęcie na FB Danusia z bloga Moje Wypieki
mojewypiekiinietylkodekorację deserów . Wykorzystywane są również do kokosowych ciasteczek – popularnych kokosanek, ciast , tortów , kremów, trufli, budyniu… i nie tylko. Kokos można jeść również prosto ze skorupy, tj. zaraz po jego rozłupaniu. Miąższ nadaje się też jako dodatek do ziemniaczanego czy marchewkowego puree, bądź jako baza do kremów do ciast. W ramach wydarzenia Ciasto na niedzielę – Słodkości bez pieczenia przygotowałam(...)palmy kokosowej wytwarza się meble i instrumenty muzyczne, a z włókien kokosowych – pędzle. 6. Łupiny kokosów są jednym z elementów kobiecej garderoby w krajach tropikalnych. Słodkości bez pieczenia przygotowały: Wpis zostanie uzupełniony po zakończeniu wydarzenia. Wydrukuj przepis The post Kokosowe kulki a’la Raffaello appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoużyć drylownicy do jabłek - dzięki temu owoce zachowają ładny kształt). Do naczynia żaroodpornego włożyć jabłka, do każdego otworu wsypać 1 łyżeczkę zwykłego cukru, dodać cynamon, przyprawę do kawy i deserów oraz odrobinę cukru waniliowego. Jeżeli lubicie cynamon to wsypcie go więcej :) Przygotowane jabłka wstawić do piekarnika rozgrzanego do 210°C na 20-25 minut. W międzyczasie przygotować bezową(...)wycisnąć na podpieczone jabłka. Najlepiej na początku bezę wycisnąć po bokach jabłka, a na sam koniec do środka. Nie bójcie się masa nie wpadnie wgłąb jabłka. Przygotowaną bezę posypać płatkami migdałowymi. Wstawić ponownie do piekarnika (należy zwiększyć temperaturę do 225°C) i piec, aż do zrumienienia bezy. Od razu podawać. Podczas pieczenia powstanie sos jabłkowy, który idealnie smakuje
Ugotowaćpszenna (z typu szarych). Mąka z cieciorki (bezglutenowa). Pokazała się dość niedawno na rynku, powstała dla tych, którzy poszukują mąki bez glutenu. Zawiera dodatkowo dużo białka, jest też dobrym zamiennikiem w diecie wegetarian. Swoje zastosowanie znajduję w mniejszych deserach jak placki na słono czy naleśniki. Świetnie również zastępuje bułkę tartą oraz przyda się do zagęszczania zup i sosów(...)jest rozpoznawana i często wykorzystywana przy zdrowym odżywianiu. Świetnie nadaje się jako mieszanka do wypieku pieczywa lub do mniejszych deserów, ze względu na swój lekko orzechowy posmak. Mąka jęczmienna . Sprawdzi się jako mieszanka mąk do wypieku pieczywa lub mniejszych deserów jak babeczki czy ciastka. Nie przesadzajmy jednak z ilością, bo im więcej tej mąki, tym większa kruchość. Za to mała
zdrowo i aktywnie