deser bez pieczenia - 9600 przepisów (strona:135/640)

SURÓWKA Z SAŁATY I OGÓRKA 109

Prosta, a zarazem bardzo smaczna surówka do obiadu... z sałaty lodowej i świeżych ogórków z dodatkiem szczypiorku oraz koperku, przygotowana na bazie kefiru ze śmietaną. Surówka

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #42 - OGÓRKI 94

Ogórki to jedne z najpopularniejszych warzyw w Polsce. Mają delikatny, orzeźwiający smak i wykorzystuje się je do przygotowania mizerii oraz jako dodatek do kanapek, sałatek, surówek

Kuchnia MagdaLeny
BIAŁA KAPUSTA W POMIDORACH Z WOŁOWINĄ 106

Potrawka jednodaniowa z białej kapusty z dodatkiem wołowiny, duszona w soku pomidorowym. Pyszne, a zarazem proste danie obiadowe - zaledwie 5 składników głównych plus przyprawy. Samo przygotowanie

Kuchnia MagdaLeny
PIKANTNE CHIPSY Z TORTILLI 239

Domowe nachosy z gotowych placków tortilli o smaku słodkiej chili, pieczone w piekarniku. Pikantne chipsy z nutą słodyczy z pewnością przypadną do gustu wielbicielom ostrych smaków

Kuchnia MagdaLeny
TORTILLA W STYLU GRECKIM 210

Tortilla z dodatkami w stylu greckim... sałata lodowa z kurczakiem, pomidorami, ogórkiem, czerwoną cebulką oraz serem feta i opcjonalnie oliwkami, podana z sosem tzatziki.  Smakuje

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA KEBABOWA Z WOŁOWINĄ 182

Sałatka kebabowa to sałatka z kapusty pekińskiej z wołowiną oraz dodatkiem świeżych warzyw - pomidorów, ogórka, papryki i czerwonej cebuli. Podana jest z sosem czosnkowym i obowiązkowo

Kuchnia MagdaLeny
PLACUSZKI DROŻDŻOWE A'LA PIZZA 119

Placuszki drożdżowe wykonane na wzór racuchów tylko w wersji wytrawnej... z szynką, żółtym serem i szczypiorkiem. Są pyszne i smakują jak pizza 🍕 A co najważniejsze, aby

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z KOMOSY RYŻOWEJ Z ŁOSOSIEM I BROKUŁAMI 118

Sałatka z komosy ryżowej z dodatkiem pieczonego łososia oraz brokuła i jego kiełek, podana z sosem musztardowo-miodowym na bazie jogurtu greckiego. Pyszna i pożywna sałatka

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z POMIDORAMI I SZPINAKIEM 115

Prosta sałatka z pomidorów i szpinaku z dodatkiem sera sałatkowego typu feta oraz czerwonej cebuli, podana z sosem czosnkowym na bazie kefiru i jogurtu naturalnego. Gotowa

Kuchnia MagdaLeny
FASOLKA SZPARAGOWA PO BOLOŃSKU 96

Fasolka szparagowa to przysmak lata! Najczęściej podaje się ją okraszoną smażoną bułką z masłem i/lub jajkiem sadzonym. A gdyby podać ją w całkiem inny sposób... Moją

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK Z JAGODAMI I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 146

Sernik pełen świeżych jagód! Masa serowa zawiera dodatek jogurtu greckiego oraz białą czekoladą i świeże jagody. Sernik przygotowany został na spodzie z herbatników, a na wierzchu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 101

Pieprz czarny obok soli to najpopularniejsza przyprawa na świecie. Jest ostry, piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKA Z CUKINII Z MOZZARELLĄ 192

W sezonie na cukinię oprócz smażonych placków warto zrobić zapiekankę z cukinii... z dodatkiem sera mozzarella oraz koperku, cebuli i czosnku. Taka zapiekanka smakuje bardzo podobnie

Kuchnia MagdaLeny
KREM BROKUŁOWY Z GORGONZOLĄ 152

Kremowa zupa z całego brokuła z dodatkiem sera gorgonzola. Gotowa w niecałe 30 minut! Gorgonzola to ser dojrzewający z niebieską pleśnią, który jest intensywny w smaku

Kuchnia MagdaLeny
TARTALETKI Z MUSEM CZEKOLADOWYM I BORÓWKAMI (BEZ PIECZENIA) 117

Wegańskie mini tarty z musem czekoladowym tylko z 4 składników! Bez pieczenia! Bez mąki, jajek i dodatku cukru! 2- składnikowe korpusy owsiano-daktylowe

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI Z CUKINII Z KOPERKIEM 352

Proste placki z cukinii z dodatkiem świeżego koperku oraz czosnku i cebuli. Bez dodatku mleka, śmietany czy jogurtu. Wychodzą chrupiące z zewnątrz i delikatne w

Kuchnia MagdaLeny
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 108

Bezglutenowe naleśniki w wersji wytrawnej z przepysznym nadzieniem polecają się na obiad. Naleśniki wykonane są z mąki ryżowej z dodatkiem mąki ziemniaczanej oraz mleka ryżowego. Takie

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK ADVOCAT 138

Sernik czekoladowy z masą serową o smaku advocata, na spodzie z herbatników oraz kremem czekoladowo-advocatowym i płatkami migdałowymi na wierzchu. Smak i aromat advocata jest

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI ZIEMNIACZANE PO BOLOŃSKU 143

Przepis na najlepsze placki ziemniaczane podane z sosem bolońskim. Ziemniaki do placków zawszę ścieram na tarce o dużych oczkach, dzięki temu są wyjątkowo chrupiące. Do masy

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #39 - ARONIA 145

Aronia jest owocem, który niewątpliwie należy do superfoods. W Polsce niestety nie jest jeszcze doceniana, choć łatwo dostępna, gdyż uprawiana jest u nas na szeroką skalę

Kuchnia MagdaLeny
BITKI MIESZANE W SOSIE WŁASNYM 109

Tradycyjny przepis na bitki w sosie własnym, czyli klasykę kuchni polskiej. Mogą być one wołowe lub wieprzowe. Jednak najlepiej zrobić wersję mieszaną, czyli zarówno z mięsa

Kuchnia MagdaLeny
MIĘSO W SŁOIKU - DOMOWA KONSERWA 167

Mięso w słoiku to taka domowa konserwa, tylko że bez konserwantów i sztucznych e-dodatków. Tylko mięso, czosnek i przyprawy. Taka domowa konserwa to doskonała

Kuchnia MagdaLeny
DOMOWY MAKARON W STYLU WŁOSKIM 116

Kuchnia włoska jest jedną z najsmaczniejszych kuchni - uwielbiam ją! Dlatego postanowiłam przygotować danie w iście włoskim stylu... Domowy makaron tagliatelle z carpaccio z czarnej trufli oraz

Kuchnia MagdaLeny
BRUSCHETTA Z TRUFLAMI 154

Pomysł na bardzo prostą, ale jednak wykwintną kolację we włoskim stylu. Bruschetta z mozzarellą oraz carpaccio z czarnej trufli. Bruschetta to rodzaj grzanki wywodzącej się z

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO JOGURTOWE Z RABARBAREM I KRUSZONKĄ 116

Ciasto jogurtowe, które zawsze się sprawdza! U mnie w wersji z rabarbarem i kruszonką, ale tak naprawdę jest to ciasto uniwersalne i pasują do niego prawie

Kuchnia MagdaLeny
PIECZARKI NADZIEWANE KUSKUSEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 147

Pieczarki portobello nadziewane kaszą kuskus ze szpinakiem i suszonymi pomidorami, zapieczone z żółtym serem. Pyszna przekąska, którą można przygotować w piekarniku lub na grillu. Suszone pomidory

Kuchnia MagdaLeny
KOSTKA CYTRYNOWO-MIĘTOWA Z MALINAMI 167

Kruche ciasto z serkiem mascarpone o smaku cytrynowo-miętowym oraz świeżymi malinami i białą czekoladą. Spód został wykonany dokładnie z ciasta półkruchego - o czym świadczy dodatek

Kuchnia MagdaLeny
DIETA SMACZNIE DOPASOWANA + PRZEPISY 127

Dieta ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie. Może nie tylko zapobiegać nadwadze, ale także może wydłużyć nasze życie, zapobiegając różnym chorobom cywilizacyjnym i poprawić

Kuchnia MagdaLeny
WEGAŃSKA ROLADA Z PIECZARKAMI (A'LA SEROWA) 125

Serowa rolada z pieczarkami to hit na stole na różnego rodzaju imprezach. A co jeśli ktoś jest weganinem lub nie może jeść nabiału? Jest na to

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK W BOTWINCE 121

Pomysł na wykorzystanie botwinki inny niż zupa czy chłodnik... Duszone filety z kurczaka w śmietanowym sosie botwinkowym. Danie jest naprawdę pyszne! Jednak należy dobrze je doprawić

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO KOKOSOWE Z PORZECZKAMI 121

Ciasto kakaowe z kokosową pianką oraz czerwonymi porzeczkami. Spód wykonany jest z ciasta kruchego i to samo ciasto jest na wierzchu, tylko że starte na tarce

Kuchnia MagdaLeny
ZAPIEKANKI Z PIECZARKAMI NA GOFRACH (BEZGLUTENOWE) 118

Ciekawy pomysł na zapiekanki z pieczarkami... na bezglutenowych gofrach. Chrupiące gofry z dużą ilością pieczarek i żółtym serem, zapieczone w piekarniku. Pyszna alternatywa dla tradycyjnych zapiekanek

Kuchnia MagdaLeny
POMIDORÓWKA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 114

Zupa pomidorowa to klasyka kuchni polskiej. W polskich domach pojawia się najczęściej w poniedziałek, gotowana na rosole pozostałym z niedzieli 😉😂 Zapewne nie ma osoby, która nie

Kuchnia MagdaLeny
DROŻDŻÓWKA Z TRUSKAWKAMI (NA OLEJU) 171

Sprawdzony przepis na drożdżówkę z truskawkami i kruszonką. Drożdżówka jest puszysta i miękka, a rośnie naprawę wysoka.  Ciasto drożdżowe wykonane jest na oleju zamiast masła

Kuchnia MagdaLeny
CHŁODNIK OGÓRKOWY Z RZODKIEWKĄ 139

Chłodnik, czyli zupa na zimno to świetne rozwiązanie na obiad w upalny dzień! Jednym z prostszych chłodników jest chłodnik ogórkowy z dodatkiem rzodkiewki oraz dużej ilości

Kuchnia MagdaLeny
LECZO Z MŁODĄ KAPUSTĄ 120

Leczo to danie kuchni węgierskiej, składające się głównie z duszonych warzyw - pomidorów, świeżej papryki i cebuli, czasami z dodatkiem kiełbasy, doprawione papryką w proszku. W Polsce

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #36 - POMIDORY 123

Pomidory to najpopularniejsze warzywa w Polsce, a do tego bardzo lubiane. Cenione są nie tylko za walory smakowe, ale także właściwości zdrowotne. Są bogatym źródłem składników

Kuchnia MagdaLeny
BARSZCZ OGÓRKOWY 136

Barszcz z buraków z dodatkiem kiszonych ogórków oraz ziemniaków, przygotowany na wodzie z kiszonych ogórków. To danie pochodzące z kuchni kaszubskiej i łączy w sobie barszcz

Kuchnia MagdaLeny
LEMONIADA TRUSKAWKOWA - 2 PRZEPISY 120

Gdy żar się leje z nieba szukamy sposobu, by ugasić pragnienie. W tej roli świetnie sprawdzą się różnego rodzaju domowe lemoniady - nie tylko z cytrusów, ale

Kuchnia MagdaLeny
WYPASIONA SAŁATKA Z BROKUŁAMI I SOSEM CZOSNKOWYM 178

Sałatka na wypasie... z brokułami, pomidorkami koktajlowymi, jajkiem na twardo, wędzonym łososiem oraz kiełkami rzodkiewki, podana z sosem czosnkowym na bazie jogurtu i ziarnami słonecznika. Pychota

Kuchnia MagdaLeny
ŁAZANKI Z MŁODĄ KAPUSTĄ 142

Łazanki w wersji z młodą kapustą i boczkiem wędzonym to smak mojego dzieciństwa, który kojarzy się z wakacjami. Jest to szybki oraz bardzo smaczny pomysł na

Kuchnia MagdaLeny
KUKURYDZIANKI 174

Kukurydzianki czyli bułeczki pszenno-kukurydziane na kefirze, z dodatkiem miodu oraz posypane sezamem. Są pyszne! Mięciutkie i bardzo maślane. Mają chrupiącą skórkę i miękkie wnętrze. Są

Kuchnia MagdaLeny
KOKOSOWY CHLEBEK BANANOWY (BEZGLUTENOWY) 159

Chlebek bananowy to popularne amerykańskie ciasto przypominające słodki chleb. W wersji podstawowej jest lubiane i dobrze znane przez większość z nas. Jednak moja wersja tego chlebka

Kuchnia MagdaLeny
PLACKI Z KASZY GRYCZANEJ 168

Placki, które stały się HITEM w moim domu! Bezglutenowe placki z kaszy gryczanej niepalonej w wersji wytrawnej... z dodatkiem smażonej cebulki oraz czosnku. Tylko 3 składniki

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #35 - MIÓD MANUKA 126

Miód Manuka jest to naturalny miód wytwarzany w Nowej Zelandii, z nektaru kwiatów krzewu Manuka (Leptospermum scoparium) zwanego również drzewem herbacianym. Jest to rzadki i

Kuchnia MagdaLeny
WARSZTATY KULINARNE 132

Moda na gotowanie trwa w najlepsze! W dzisiejszych czasach nie służy ono już tylko temu, by zaspokoić głód. Gotowanie dla jednych może być sztuką, pasją i

Kuchnia MagdaLeny
PIECZONE ROLADKI INDYCZE Z PIECZARKAMI 116

Roladki z polędwiczek z indyka nadziewane farszem pieczarkowym, pieczone w piekarniku. Znakomita propozycja na ciepło jako wykwintny obiad, np. z ziemniakami i surówką lub ogórkiem kiszonym

Kuchnia MagdaLeny
TOMMY CAFE CZYLI POLSKA KAWA I NIE TYLKO... 103

Kawa - zwana "płynnym czarnym złotem", to najpopularniejszy napój na świecie! Wypija jej się około 400 miliardów filiżanek rocznie .  Jest to też jeden z najważniejszych

Kuchnia MagdaLeny
BAGIETKI ORKISZOWE NA KEFIRZE 144

Bagietki z mąki orkiszowej przygotowane na kefirze. Wystarczy kilka składników, aby otrzymać pyszne, domowe bułeczki, bez żadnych polepszaczy. Chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #34 - KIEŁKI 99

Kiełki to przeogromna skarbnica witamin, minerałów, białka oraz innych składników niezbędnych dla prawidłowego rozwoju organizmu. Należą do najzdrowszych pokarmów na świecie. Kiełki powstają z nasion. Jednak

Kuchnia MagdaLeny
OMLET ZE SZPARAGAMI I POMIDORKAMI 111

Omlet śniadaniowy na słono z zielonymi szparagami i pomidorkami koktajlowymi to pomysł na szybkie i lekkie śniadanie. A do tego pyszne i zdrowe! Taka śniadanie jest

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 169

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy

Kuchnia MagdaLeny
MINI PIZZE NA BIAŁYM WINIE 108

Małe pizze w wersji wegetariańskiej, wypełnione serem mozzarella oraz pomidorkami koktajlowymi, podane ze świeżymi listami oregano. Ciasto na pizze jest dość nietypowe, gdyż zostało przygotowane z

Kuchnia MagdaLeny
SMALCZYK Z FASOLI Z JABŁKIEM I CEBULKĄ 128

Smalczyk roślinny - 100% wegański, który zarówno z wyglądu, jak i ze smaku przypomina tradycyjny smalec. Jest to pasta z białej fasoli z suszonym jabłkiem oraz smażoną

Kuchnia MagdaLeny
SERNIK KAJMAKOWY Z POPCORNEM (TEST PIEKARNIKA PAROWEGO) 128

Sernik z kajmakową masą serową, na spodzie z herbatników  oraz polewą z kajmaku i popcornem. Wyjątkowy w smaku! Bardzo kremowy, dosłownie rozpływający się w ustach

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWE PIEROGI Z SOCZEWICĄ 123

Nietypowa wersja pierogów wegetariańskich... pomidorowe pierogi z czerwoną soczewicą to mój autorski pomysł 😉 Do ciasta dodałam koncentrat pomidorowy, który wcześniej rozprowadziłam w gorącej wodzie. Dzięki temu

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #32 - RZEŻUCHA 108

Rzeżucha (pieprznica siewna), pojawia się najczęściej w naszych domach w okolicach Wielkanocy i pełni głównie rolę dekoracyjną stołu lub potraw. A to wielki błąd! Ta niepozorna

Kuchnia MagdaLeny
CHLEB GRYCZANY Z KASZY 116

Bezglutenowy chleb - bez mąki, bez drożdży, bez nabiału i bez tradycyjnego zakwasu. Tylko 4 składniki! Wystarczy kasza gryczana niepalona, woda, ziarna i

Kuchnia MagdaLeny
PULPECIKI DROBIOWE W SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW I SZPINAKU 130

Drobiowe mini pulpeciki z mięsa indyczego w śmietanowym sosie z suszonymi pomidorami oraz świeżym szpinakiem. Dzięki suszonym pomidorom sos jest bardzo wyrazisty i intensywny w smaku

Kuchnia MagdaLeny
FORSZMAK LUBELSKI 130

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na

Kuchnia MagdaLeny
BIAŁA KIEŁBASA W CIEŚCIE FRANCUSKIM 177

Biała kiełbasa to nieodłączny element wielkanocnego menu. Najczęściej dodajemy ją do żurku wielkanocnego lub podajemy w formie pieczonej z różnymi dodatkami i sosami. Ja natomiast postanowiłam

Kuchnia MagdaLeny
ROLADA SZPINAKOWA Z SAŁATKĄ CHRZANOWĄ Z JAJKAMI 133

Rolada szpinakowa to bardzo efektowna przystawka na świąteczny stół. Jednak u mnie nie będzie to rolada z łososiem wędzonym i kremowym serkiem, która jest wszystkim bardzo

Kuchnia MagdaLeny
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 138

Mazurek w kształcie pisanki, bez pieczenia to moja kolejna propozycja na świąteczne słodkości. Spód jest daktylowy z dodatkiem mielonej mieszanki płatków owsianych, sezamu i

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA GOTOWANA NA PARZE 141

Polędwica zamarynowana w marynacie musztardowo-majerankowej z dodatkiem czosnku i ugotowana na parze. To pomysł na domową wędlinę lub mięso do obiadu, bo można ją serwować

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI ŻUREK NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 122

Nie ma Wielkanocy bez żurku! To podstawowa potrawa tych świąt. Jednak nie każdy przepada za tradycyjnym żurkiem pełnym kiełbasy i innych wędlin lub po prostu

Kuchnia MagdaLeny
JAJKA FASZEROWANE GUACAMOLE 144

Jajka faszerowane to jedna z podstawowych pozycji na świątecznym stole. Przepisów na nadzienia do jajek jest sporo, bo tak naprawdę to można faszerować je czym tylko

Kuchnia MagdaLeny
TWAROGOWA BABKA Z CYTRYNOWĄ NUTĄ 109

Babka wielkanocna z dodatkiem twarogu o orzeźwiający, cytrynowym smaku. Mocno wilgotna w środku i zdecydowanie cięższa od tradycyjnych, puszystych wypieków wielkanocnych. Ma piękny cytrynowy zapach, który

Kuchnia MagdaLeny
POLĘDWICA DŁUGODOJRZEWAJĄCA 163

Polędwica długodojrzewająca to surowa, suszona wędlina, przygotowana na wzór włoskiej szynki Prosciutto czy hiszpańskiej szynki Serrano. Rożnica w wykonaniu jest taka, że ta nasza domowa wędlina

Kuchnia MagdaLeny
POMIDOROWE BUŁECZKI PLECIONE 118

Bułeczki w stylu śródziemnomorskim - pomidorowe z dodatkiem ziół toskańskich. Są to bułki drożdżowe, wykonane z mąki pełnoziarnistej, z dodatkiem koncentratu pomidorowego, dzięki któremu zyskały swój oryginalny

Kuchnia MagdaLeny
CZOSNKOWY SCHAB GOTOWANY W MLEKU 171

Domowa wędlina - schab gotowany w mleku z dużą ilością czosnku. Bez konserwantów i innych zbędnych dodatków - tylko mięso, czosnek i naturalne przyprawy. Nie jest też

Kuchnia MagdaLeny
HERBATY NATURALNE PURE LEAF 114

Żyjemy bardziej świadomie i coraz częściej wybieramy produkty naturalne - bez konserwantów i zbędnej chemii, która nam szkodzi. Chętnie sięgamy po ekologiczną żywność oraz naturalne kosmetyki

Kuchnia MagdaLeny
ROLADKI Z TORTILLI Z SEREM I SZYNKĄ 199

Szybka przekąska na imprezę, kolację lub do lunchboxa. Tortille zapiekane z szynką, serem żółtym oraz mozzarellą i sosem czosnkowym, podane w postaci roladek. To bardzo proste

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #30 - BIAŁA FASOLA 107

Fasola biała należy do roślin strączkowych i posiada ona kilka odmian, a do najpopularniejszych należą fasola jaś oraz perłowa. Jest ona jednym z najbardziej wartościowych pokarmów

Kuchnia MagdaLeny
BABKA MARCHEWKOWA Z KARMELEM 161

Pomysł na babkę wielkanocną... znane i lubiane ciasto marchewkowe w formie babki, z domowym karmelem oraz płatkami migdałowymi. Jest tak pyszna, że znika w tempie ekspresowym

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 141

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z

Kuchnia MagdaLeny
PRALINY DAKTYLOWE A'LA FERRERO ROCHER 126

Pralinki daktylowo-orzechowe z zatopionym orzechem laskowym w środku, obtoczone w kawałkach orzechów i oblane gorzką czekoladą... coś na wzór domowych ferrero rocher, tylko w dużo

Kuchnia MagdaLeny
KLOPSY ROŚLINNE W SOSIE Z MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 181

Ekspresowe danie wegetariańskie dla całej rodziny. Klasyczny, biały sos z marchewką i groszkiem z roślinnymi klopsami. Aby sos nie był mdły w smaku, należy go dobrze

Kuchnia MagdaLeny
CIASTECZKA GĘSIE ŁAPKI 135

Składane ciasteczka twarogowo-maślane o kształcie przypominającym gęsie łapki, stąd ta ich śmieszna nazwa 😉 Są banalnie proste i tanie w przygotowaniu. Składają się z 5 składników

Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 146

Sos pieczarkowy w wersji bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 223

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #28 - RYŻ 121

Ryż to jedna z najpopularniejszych roślin świata. Występuje około 800 odmian ryżu, które różnią się między sobą kształtem ziarna, smakiem, stopniem oczyszczenia, wartością odżywczą i zawartością

Kuchnia MagdaLeny
KOPYTKA RUSKIE Z TYMIANKIEM 121

Kopytka to popularne danie kuchni polskiej. Są to kluski przygotowane z ugotowanych ziemniaków z dodatkiem mąki, jajka oraz soli i ugotowane we wrzącej wodzie. Taki jest

Kuchnia MagdaLeny
PALUSZKI CHLEBOWE Z SUSZONYMI POMIDORAMI 136

Paluszki chlebowe grissini wykonane z mąki pszennej pełnoziarnistej z dodatkiem suszonych pomidorów w płatkach. Chrupiące paluchy to idealny dodatek do zup, humusu, dipów, a także świetnie

Kuchnia MagdaLeny
CIASTO CZARNA POMARAŃCZA 659

Czarna pomarańcza to połączenie czekolady z pomarańczą. Ciasto typu murzynek z dodatkiem konfitury pomarańczowej, przełożone masą z cząstkami pomarańczy, przygotowaną z serka mascarpone i śmietany kremówki

Kuchnia MagdaLeny
CHLEB NA WODZIE Z KISZONYCH OGÓRKÓW 128

Przygotowanie domowego chleba wcale nie musi być pracochłonne i trudne. Oto przepis na domowy chleb o prostym składzie, który wyjdzie każdemu! Wystarczy tylko 10-15 min

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA - NAJLEPSZA! 200

Kremówka, w niektórych regionach zwana także napoleonką, to dwa płaty ciasta francuskiego przełożone masą budyniową - samą lub z dodatkiem warstwy bitej śmietany. Spotkałam się też z

Kuchnia MagdaLeny
PIZZA ZIELONA FIT 125

Domowa pizza w wersji dietetycznej... na cienkim spodzie z mąki pełnoziarnistej oraz dodatkiem zielonych warzyw - brokułem, fasolką szparagową i szpinakiem. A na wierzchu tarta mozzarella zamiast

Kuchnia MagdaLeny
CHAŁKA NA KEFIRZE 139

Chałka z ciasta drożdżowego przygotowana na kefirze. Miękka, puszysta i lekko słodka bułeczka, której smak zna prawie każdy z nas. Szczególnie kojarzy się z dzieciństwem. Tradycyjne

Kuchnia MagdaLeny
MACZANKA KRAKOWSKA 126

Maczanka krakowska to danie o dość intrygującej nazwie, zupełnie nie kojarzące się z niczym. A na pewno nie z burgerem, bo tak wygląda na pierwszy rzut

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #26 - IMBIR 126

Imbir to bogactwo witamin, minerałów i antyoksydantów. Posiada liczne właściwości zdrowotne, a także odchudzające, dlatego stosowany jest nie tylko w kuchni, ale również w medycynie naturalnej

Kuchnia MagdaLeny
TARTA SEROWA Z PIECZONYM CZOSNKIEM 182

Tarta serowa z dwóch rodzajów sera - mozzarelli oraz pleśniowego gorgonzola (ser dojrzewający z niebieską pleśnią), z dodatkiem pieczonego czosnku, wykonana na spodzie z ciasta francuskiego. Dzięki

Kuchnia MagdaLeny
MUSZLE MAKARONOWE Z PASTĄ Z CZERWONEJ FASOLI 124

Makaronowe muszle nadziewane pastą z czerwonej fasoli kindney oraz suszonych pomidorów, zapieczone z mozzarellą. Pyszne wegetariańskie danie, które dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na

Kuchnia MagdaLeny
KOTLETY POŻARSKIE Z CIELĘCINĄ I MARCHEWKĄ 108

Kotlet pożarski, zwany też kotletem Pożarskiego lub kotletem a'la Pożarski, był znany już w XIX wieku i pochodzi z kuchni rosyjskiej. Jest to po prostu

Kuchnia MagdaLeny
KARKÓWKA PO CYGAŃSKU 128

Pyszne danie obiadowe z karkówką w roli głównej. Karkówka pod pierzynką warzywną z cebuli, pieczarek, papryki oraz ogórków kiszonych, w słodko-kwaśnym sosie pomidorowym, pieczona w

Kuchnia MagdaLeny
Tort bez pieczenia z awokado i galaretką z mango 184

Dużo u nas ostatnio okazji, aby świętować – urodziny mojego taty, młody dzisiaj pierwszy raz zasuwa do szkoły To idealny momenty na tort bez pieczenia

PaleoLife
Zielone ciasto szpinakowe z kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu 144

kremem i truskawkami Mus truskawkowy na biszkoptach Truskawkowy sernik na zimno Truskawkowy torcik grysikowy bez pieczenia Biszkoptowe ciasto z truskawkami Sernik na zimno z białą czekoladą i truskawkami Sernik na zimno z musem truskawkowym Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Kokosowy deser z truskawkami Sorbet truskawkowy Domowe lody truskawkowe z karmelizowanym rabarbarem Domowe lody truskawkowo-rabarbarowe(...)Lody jogurtowo-truskawkowe Koktajl truskawkowo-jogurtowy Koktajl truskawka-melon-jogurt Koktajl truskawki-ananas Lemoniada truskawkowa ------------------------------------------------------------- Zielone ciasto z  kremem truskawkowym i kwiatami czarnego bzu Czas przygotowania: 2 godziny Proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Składniki Ciasto: 2 jajka 110 g oleju 200 g mąki pszennej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 100 g cukru 1/2 opakowania

Kulinarne przygody Gatity
Najlepsze przepisy w czerwcu 80

przepisem trzeba się dzielić w jak najszerszym gronie.😇 Gdybym miała wybrać swojego faworyta z tej listy, wybrałabym racuchy z kaszą i jabłkami. Ciasto to każde lubię, ale mniejsza forma deseru bardziej do mnie przemawia, bo wiem że nie będzie mi groziło zjedzenie całej blachy samej.😅 Mój wybór jest prosty-uwielbiam kaszę, szczególnie jaglaną i gryczaną a z dodatkiem tak pysznych(...)bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI LINK Podsumowując, czerwiec był bardzo bogaty w opublikowane desery, szczególnie ciasta. Trochę przepisów już

zdrowo i aktywnie
Najlepsze przepisy w czerwcu 122

przepisem trzeba się dzielić w jak najszerszym gronie.😇 Gdybym miała wybrać swojego faworyta z tej listy, wybrałabym racuchy z kaszą i jabłkami. Ciasto to każde lubię, ale mniejsza forma deseru bardziej do mnie przemawia, bo wiem że nie będzie mi groziło zjedzenie całej blachy samej.😅 Mój wybór jest prosty-uwielbiam kaszę, szczególnie jaglaną i gryczaną a z dodatkiem tak pysznych(...)bez pieczenia) LINK 5. RACUCHY JABŁKOWE Z KASZĄ I TWAROGIEM LINK 6. SZYBKA SZARLOTKA Z BEZĄ LINK 7. SAŁATKA ŚNIADANIOWA (białkowo-tłuszczowa) LINK 8. KRUCHE CIASTO Z SEREM I TRUSKAWKAMI LINK 9. SAŁATKA Z RYŻEM, JAJKIEM I KURCZAKIEM LINK 10. PIERNIKOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI LINK Podsumowując, czerwiec był bardzo bogaty w opublikowane desery, szczególnie ciasta. Trochę przepisów już

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka z malinami 158

Opis: Klasycznie – czyli ciastka z białą mąką i cukrem. Biała czekolada i maliny to świetna para – doskonale do siebie pasują. Idealny przepis na słodką przekąskę. Przygotujemy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 89

Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący.  Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz

zdrowo i aktywnie
Sernik czekoladowy z kaszą jaglaną 141

Wilgotny, mocno czekoladowy sernik, z dodatkiem kaszy jaglanej. Niezwykle pyszny i sycący.  Przygotowanie: 30 minut Pieczenie: 60 minut Koszt: Tanie Nie wiem który raz

Zdrowie i pysznie na talerzu
Zuccotto z truskawkami i mascarpone (Zuccotto alle fragole e mascarpone) 249

Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na zuccotto, deser z Toskanii,  który nie wymaga pieczenia a jego przygotowanie jest łatwiejsze niż

La grande e la piccola cuoca
Kuchnie świata: ryż na słodko po meksykańsku 147

  Szklanka ryżu, cukier, mleko, żółtka, wymieszać i piec 2-3 godziny - to oryginalny przepis na arroz con leche , czyli  ryż na mleku. To danie

My Chcemy Jeść
Muffinki marchewkowe z figami 146

Składniki: 250 g mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 2 łyżeczki kakao, 250 g marchwi, 2 jajka, 90

Państwo Wojtczuk gotują
Semifreddo z malinami i sokiem truskawkowym 139

Pyszny, prosty w przygotowaniu i rewelacyjny w upalne dni, deser mrożony. Składniki: 1/2 litra śmietany 36% 3 żółtka 4 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki świeżych malin

Ciasteczkowy Potwór
Owsiane batony musli z suszonymi śliwkami i czekoladą bez pieczenia 164

Nie da się ukryć, że płatki owsiane to jeden z moich najczęściej używanych składników w kuchni, tym razem zaprezentuje przepis na musli, z którego można zrobić

Pause Gotowanie!
Śmietanowiec agrestowy na zimno 1115

Latem robię deserki na zimno. Więc dzisiaj zapraszam na deser na bazie śmietany kremówki z dodatkiem galaretki agrestowej. Jest nie za słodki, lekko kwaśny i orzeźwiający

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania