wanilii. Przygotowanie: 25 minut Koszt: Tanie Powiem Wam, że dawno nie jadłam tak dobrego ciasta, które jest tak banalne w wykonaniu. Osobiście jestem fanką deserów „ nieprzesadzonych" czyli bez ciężkich mas, po prostu jak najmniej składników. I takim właśnie jest ten przepis. Wielkim plusem jest to, że można wykonać je zarówno w keksówce, jak i w formie(...)Składniki: ▸200 g twarogu półtłustego ▸4 jaja ▸200 g miękkiego masła ▸300 g mąki (ja dałam orkiszową) ▸2 łyżeczki proszku do pieczenia ▸100 g słodzika/cukru Przygotowanie: 1. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Twaróg rozgniatamy widelcem. Żółtka oddzielamy od białek. 2. Żółtka ubijamy ze słodzikiem/cukrem do puszystości, następnie dodajemy miękkie masło (może być rozpuszczone i ostudzone
Zdrowie i pysznie na talerzuBardzo jestem zadowolona z efektu. Ciasto kruche jak pokruszone ciasteczka, krem pyszny a beza mój faworyt Wszystko razem pasuje świetnie. Wykonanie ciasta kruchego – do miski
Kuchnia PokoleńDziś zapraszam po przepis na letnią wersję bardzo popularnego ciasta USTA ADAMA . Ciasto jest bez pieczenia, więc w upały nie musimy włączać piekarnika
Pani na deserprzepisie przygotowuje się ciasto francuskie, w wersji bez pieczenia wystarczy trochę herbatników lub krakersów, dla złamania słodkości śmietanowego kremu. Do naszego ciacha dodatkowo użyliśmy gotowej masy korówkowej oraz odrobiny soli, dzięki czemu powstał słony karmel. :) Oczywiście kajmak możemy zrobić sami, jednak dzisiaj chodziło nam o uzyskanie pysznego deseru przy jak najmniejszym nakładzie pracy
Kuchnia od dwojgaWykonanie tego chlebka jest niezwykle proste. Chleb wyszedł super. Polecam bardzo. Ciasto – do wysokiej dużej miski w kruszyć drożdże, dodać sól, cukier. Wlać letnią wodę
Kuchnia PokoleńPyszna szarlotka z bezą i kruszonką idealna do kawy, na deser! Koniecznie spróbujcie. Składniki: CIASTO KRUCHE: 450 g mąki pszennej 3 łyżki cukru drobnego do wypieków 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 300 g masła 5 żółtek JABŁKA: 1 kg jabłek 1 cukier waniliowy sok z 1 połowy cytryny 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 łyżeczka cynamonu
Gotuj z MąkąOstatni przepis na ciasto jednogarnkowe pobił na blogu rekordy popularności. Postanowiłam więc, pokazać pierwowzór tego ciasta, czyli gniotka Przepis równie szybki, ale zamiast czekolady są owoce
Kuchnia w biegunosiłam się od wielu miesięcy. To deser wymagający czasu, cierpliwości, delikatności i właściwego doboru masy będącej nadzieniem. Masa musi być delikatna, by beza nie straciła swojej lekkości. Musi mieć też dobrze związaną wodę, by beza zachowała swoją chrupkość. I tu świetnie sprawdził się wyjątkowy ser, któremu nadałam typowo letni smak malin. Składniki : Beza 4 białka szczypta soli łyżeczka soku(...)jedna obok drugiej. Zwinąć bezę za pomocą ściereczki, zaczynając od boku, przy którym ułożone są maliny. Zwiniętą bezę zawinąć w papier do pieczenia. Wstawić na noc do lodówki. Do rolady zużyłam tylko część twarogu z wiaderka. Wkrótce przepis na wykorzystanie reszty 😊 Deser zgłaszam do konkursu "Tajemnice doskonałego sernika
Weekendy w domu i ogrodziedodałam świeżą miętę, bo uwielbiam to ziółko do wszystkich deserów!. Składniki na bombę piernikową: 4 jaja łyżka masła 1/2 szklanki miodu szklanka mleka 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu 2 łyżeczki przyprawy do pierników tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania foremek Składniki na bezę: 2-3 białka 5-7 dag cukru pudru(...)mięta. Wiśnie z zaufanego sklepu skworcu.com.pl Jajka utrzeć z cukrem, cynamonem i przyprawą do pierników. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, a następnie z masą jajeczną, dodać pozostałe składniki ciasta, wyrobić. Wlać do formy w kształcie babki (bez komina), natłuszczonej i posypanej bułką tartą. Piec w tem 180C ok 50 minut.Białka ubijać z solą i mąką ziemniaczaną
Apetyczna babeczkaprosty do zrobienia i bardzo smaczny sernik z bezą i porzeczkami . Jestem pewna, że zaskoczy Cię przepis na ten piękny deser. Aby zrobić ten sernik potrzebujesz bowiem tylko kilka składników. - najlepszy sernik z bezą i owocami - można go śmiało piec jako tort urodzinowy - poza sezonem na świeże owoce polecam dżemy
AniaGotuje.plnaleśników i biszkoptu powstał niebanalny deser a'la ciasto, który nie tylko świetnie smakuje, ale również super się prezentuje. Całość dopełniają świeże maliny, których kwaśny smak przełamuje słodycz biszkoptu. Deser ogólnie nie jest za słodki, więc powinien przypaść do gustu nawet tym, którzy nie przepadają za słodkim. A gdy lubicie śniadania na słodko to naleśniki w tej postaci sprawdzą(...)dodajemy żółtka wymieszane wcześniej z octem. W drugiej misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy mąkę z proszkiem na przemian z olejem, cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, bez grudek. Deser: Maliny myjemy pod bieżącą wodą i dokładnie osuszamy na papierowym ręczniku. Naleśniki smarujemy nadzieniem serowym i zwijamy
Kuchnia MagdaLenyDziś zdrowe i efektowne serniczki bez glutenu i laktozy, pełne najróżniejszych superfood :). W dodatku bez pieczenia :) Składniki: 4 łyżki ugotowanej czerwonej quinoy 4
Quinoa Raz!niej zrobię. Nie chciałam absolutnie stracić zawartych w niej składników odżywczych i antyoksydantów, więc smażenie czy pieczenie odpadało. Chciałam, żeby deser który przygotuje był zdrowy i odżywczy. I tak powstał deser o smaku papai i banana, bez cukru, z dodatkiem nasion chia. O ich właściwościach wspominałam już Wam nie raz. Te małe ziarenka mają w sobie tyle prozdrowotnych
SMYKWKUCHNIgotowych polproduktow;) Mam nadzieje, ze nie wezmiecie mie tego za zle, ale przeciez nie zawsze jest czas na pieczenie i przygotowanie skomplikowanych deserow, a ten efektowny, owocowy deser mozna wykonac minimalnym wysilkiem, nie posiadajac obszernej wiedzy cukierniczej, bez obawy ze cos sie nie uda, a niewatpliwa zaleta trifle jest to, ze bardzo ladnie prezentuje sie w szklanym naczyniu
Codzienne Gotowaniemnie są takim specjalnym symbolem pełni lata. Uwielbiam je pod każdą postacią! Wspaniale komponują się zarówno w ciastach pieczonych, deserach na zimno, z kaszą, owsianką, w dżemie czy konfiturze oraz jedzone same. Moja kuchnia nie może się bez nich obyć, dlatego co roku mrożę i przerabiam znaczne ich ilości. Dziś zapraszam na deser z moją ukochaną jaglanką i właśnie
Cakes By Kejtniedzielny deser proponuję Wam dzisiaj śmietankową tartę z granatem na spodzie z ciasteczek zbożowych. Możecie ją zrobić w dwóch wariantach: bez pieczenia, spód należy schłodzić przed nałożeniem kremu – jest wtedy miękki i delikatny lub z 10 minutowym pieczeniem – na chrupiącym lekko przyrumienionym spodzie. Ja zdecydowałam się na tę drugą opcję. Składniki: 180 g ciasteczek zbożowych
Ciastkozercy