Strogonow drobiowy z piersią kurczaka to pyszne danie jednogarnkowe powstałe na bazie tradycyjnego boeuf strogonowa. Gulasz w tej wersji jest tani, szybki do zrobienia, a do tego lżejszy, delikatniejszy w smaku i zawiera mniej kalorii niż tego klasyczna wersja. Jest to świetna propozycja na smaczny i sycący obiad dla całej rodziny albo imprezowe danie
e-PrzepisyKulinarneFasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie
Kulinarny S.O.S.Fasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając fasolkę konserwową z puszki Najczęściej bywa podawana z pieczywem, ale niektórzy serwują fasolkę do ugotowanych ziemniaków, makaronu lub ryżu. Można ją bez problemu przechowywać w lodówce przez kilka dni. Danie
Kulinarne S.O.S.przeze mnie potraw. Chili con carne ma w sobie to co najbardziej lubię: mięso mielone , paprykę i słodką kukurydzę . Bardzo lubię takie jednogarnkowe dania. Są bardzo sycące. To znane meksykańskie danie często gości u mnie na stole w sezonie zimowym. Dlaczego? Bo jest bardzo syte i cudownie rozgrzewa. Najlepiej mi smakuje odgrzane następnego dnia
Pobite gary BarbaryZdecydowałam się na soję z powodu posiadania Sojowirówki , dzięki której będę mogła robić mleka sojowe z użyciem ziaren ekologicznych i lepszej jakości. Ziarna soi świetnie sprawdzają się w daniach jednogarnkowych, zupach, warzywnych potrawach, pasztetach itp. Są bardzo dobrym źródłem biała roślinnego, dlatego często znajdują się w dietach wegańskich i wegetariańskich. Poniższa soja nie zawiera informacji o GMO, dlatego też
Zdrowie na języku :Pangielskich i irlandzkich domach. Cottage Pie – czyli dosłownie „wiejska zapiekanka” powstała, jak to wiele dań – z biedy. Ścinki mięsa mielono i zapiekano pod pierzynką z sycących, kremowych ziemniaków. Ja wszelkie zapiekanki i dania jednogarnkowe uwielbiam – mało roboty, mało zmywania. Taka potrawa jest idealna na chłodniejsze dni lub gdy nie mamy zbyt wiele(...)czasu na gotowanie – zapiekanka jest bowiem świetna do odgrzania na drugi dzień. Cottage Pie wzbogacona o różnorodne warzywa, wino oraz przyprawy jest niezwykle aromatyczna i jest to danie, do którego chce się wracać. Można łatwo eksperymentować z jego smakiem – np. przemycając inne dodatki (mrożony groszek, fasolka szparagowa, kalafior, seler naciowy) lub zmieniając zioła
Poezja smakuMoje ukochane pulpety tym razem zapiekane w pysznym, aromatycznym sosie bolońskim. Mało pracy - a efekt w pełni zadowolił nasze kubki smakowe 👌 Proste i bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Polecam! Składniki: 600 g mięsa mielonego z indyka 2 jajka 1 kajzerka 1 cebula sól pieprz koperek 2 ząbki czosnku Na sos boloński: 2 puszki pomidorów
Walijskie PichcenieCurry to bardzo wdzięczne danie jednogarnkowe, szybkie do przygotowania, smaczne a do tego możemy zrobić go z warzyw na jakie właśnie jest sezon albo jakie mamy w lodówce. Na blogu znajdziecie przepisy na curry z ziemniaków , curry z kalafiora , curry z cukinii , curry z dyni , curry z mango . By szybko przygotować to danie
Dorota SmakujeCurry z marchewki jest wegańskie, bezglutenowe, bez laktozy, bez jajek. Samo curry to bardzo wdzięczne danie jednogarnkowe, tanie, szybkie do przygotowania, smaczne a do tego możemy zrobić go z warzyw na jakie właśnie jest sezon albo jakie mamy w lodówce. Na blogu znajdziecie przepisy na curry z ziemniaków , curry z kalafiora , curry z cukinii , curry
Dorota Smakujekrólować w kuchni to znak że jesień stoi pod drzwiami z całą ferią barw, smaków i zapachów. Ja swoją dynię właśnie zerwałam z ogrodu i zrobiłam danie jednogarnkowe, smaczne i pożywne, cały obiad w 35 minut. Składniki: 80 dag podudzi z kurczaka bez skóry i kości 70 dag świeżej dyni 400 ml rosołu 1 mała
Wanilia i Kardamonręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu *** *** Podajemy na gorąco (chociaż na zimno też bardzo dobrze smakują), z ziemniakami i surówką lub w bułce jako hamburgery *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE! SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ MARYNOWANE KOTLETY SCHABOWE PRZEPIS TUTAJ KOTLETY SCHABOWE INACZEJ PRZEPIS TUTAJ KRUCHE I SOCZYSTE KOTLETY SCHABOWE
Blog z ApetytemMogła bym ją jeść codziennie. W surówce, w śmietanie z koperkiem, w wiosennym bigosie, w łazankach – pod każdą postacią smakuje wyśmienicie. Dziś przychodzę do Was z propozycją jednogarnkowego dania z młodej kapusty. Szybkie w przygotowaniu, proste, smaczne i sycące. Zapraszam ! Składniki: 1 główka młodej kapusty pętko kiełbasy – ok 300 g 150 g wędzonego boczku 2 cebule
Kasia i jej kobiecy światZimowa zupa z jarmużem to zimowe danie jednogarnkowe, które osobiście uwielbiam! Jest bardzo sycąca, odżywcza i rozgrzewająca. Jarmuż to warzywo, o którym wiemy, że jest zdrowe, ale zwykle nie mamy pomysłu, jak je wykorzystać w kuchni. Jednak liście jarmużu mają wiele zastosowań: pasują do koktajli, można z nich zrobić pyszne chipsy, ale też sprawdzą się jako
Wiszniówkadania jednogarnkowe? My bardzo, mąż dodatkowo uwielbia bakłażana. Ja nie powiem też zjem ze smakiem. Tym razem jest on w formie zapiekanki, sosu, coś pomiędzy. Zapieczony z mozzarellą, czosnkiem, cebulą, serem feta i orzeszkami piniowymi. Do tego idealnie pasuje ryż. Przepis pochodzi z książki " Opowiadania drewnianego stołu " Moniki Waleckiej. Polecam, naprawdę pyszne danie, proste
kruche babeczkisię we Wstępną Środą, nazywaną Popielcem, na 40 dni przez Wielkanocą. Kiedyś w tym okresie jadano zwykle żury, śledzie i inne ryby, kasze, ziemniaki. Na obiad gotowano zwykle dania jednogarnkowe i najczęściej powstrzymywano się od okraszania ich tłuszczem. Mięso było zakazane. Kiedyś też mocno przestrzegano tego postu. Dziś każdy robi jak uważa i nikomu nie grożą oficjalne kary
Smaczna PyzaUwielbiam dania jednogarnkowe! A zresztą kto ich nie lubi, skoro są smaczne? Ugotowałam więc pożywną zupę fasolową z warzywami, kiełbasą i wędzonymi żeberkami. Zupa pachnie wędzonką i fasolą, jest gęsta dzięki kaszy gryczanej, którą zmiksowałam w rzadkiej zupie, ale nie wyczuwa się smaku tej kaszy. Zupa jest sycąca(...)zupełności wystarcza jako danie obiadowe. Składniki: • 250 g fasoli Jaś średniej • 250 g kiełbasy – wędzonej i chudej • 1 pasek wędzonych żeberek • 2 cebule • 1/2 małego pora • 2 marchewki • 1 pietruszka • 4 ziemniaki • 3 liście laurowe • 4 ziarna ziela angielskiego • sól, pieprz, majeranek • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej • olej do smażenia Wykonanie: • Fasolę namoczyć
To co kochamugotowania ryżu (można użyć też makaronu czy ziemniaków - polecam zwłaszcza te pieczone w piekarniku) i podania go razem z warzywami. Ja w chwilach kryzysowych robię z tego danie jednogarnkowe i wrzucam ryż i warzywa razem, przyprawiam i właściwie czekam aż się samo zrobi:) Najprostszą opcją jest użycie gotowej mieszanki warzyw mrożonych, ale wiadomo, że kiedy mamy
Bananowe Pole