danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:43/314)

Włoski tort makaronowy 481

koktajlowe, które delikatnie należy posmarować oliwą z oliwek. Żeby nie popękały można je nakłuć wykałaczką. Zapiekać w temperaturze 180*C przez ok 40min. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Kuchnie świata , Makarony , Obiad , Zapiekanki Tagged: filet z kurczaka , mozzarella , oliwki , przecier pomidorowy , ser sałatkowy , szpinak

https:KKuchniaMniam
Keto pad thai z tofu (wegański) 107

Keto pad thai z tofu to rewelacyjna alternatywa dla tradycyjnego pad thaia. Uwielbiam dania kuchni azjatyckiej w tym kuchni tajskiej , oczywiście pad thai to jedno

WegePrzepis
Boczniaki a’la strogonow (wegańskie, keto, low carb) 337

Boczniaki a’la strogonow, czyli mocno aromatyczny sos pomidorowo-śmietankowy zawierający ogórki kiszone, oraz boczniaki jako zamiennik mięsa . Poza smakiem, bardzo lubię w tym daniu

WegePrzepis
Chlebek naan – indyjski chlebek z patelni 1761

większość z Was ich nie zna. Stąd postanowiłam opublikować je na blogu, by pokazać szerszej grupie czytelników. Takie chlebki świetnie spiszą się jako zagryzka do dań jednogarnkowych, do dań z grilla, jako szybkie śniadaniowe pieczywo, czy nawet jako spód do pizzy. Ogranicza Was tylko wyobraźnia! Ich przygotowanie jest proste i co więcej… przygotujecie

Be Fit Be Strong
Pikantna zupa paprykowa 100

Artykuł Pikantna zupa paprykowa pochodzi z serwisu emame kitchen .

ememe kitchen
Jak wybrać dobrą patelnię 151

specjalne karbowane dno, dzięki temu ogranicza wchłanianie się tłuszczu do potrawy. Dzięki temu danie jest zdrowsze, mniej kaloryczne i bardziej lekkostrawne.  Patelnia Wok Kolejna patelnia, która jest u mnie w kuchni. Jest to najlepsza patelnia do przygotowywania dań jednogarnkowych czy dań azjatyckich. To patelnia głęboka ze specjalnie wyprofilowanym dnem. Dzięki temu

kruche babeczki
Gołąbki z kaszą bulgur 154

Gołąbki z kaszą bulgur Tureckie gołąbki w liściach pora Gołąbki z kaszą bulgur i porem to wyniesienie pospolitego pora na najwyższy poziom smaku. Turcy są mistrzami

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Dobra fasolka po bretońsku 211

Dobra fasolka po bretońsku   fasola z kiełbasą i boczkiem w sosie pomidorowym Dobra fasolka po bretońsku jesienią i zimą jest niezastąpiona na obiad albo ciepłą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Gulasz warzywny z makaronem 133

Różnego rodzaju gulasze przygotowuję dosyć często, ponieważ są to sycące dania jednogarnkowe. Ponadto danie takie można przygotować w większej ilości, aby starczyło nam na 2-3 dni, a odgrzewane smakuje jeszcze lepiej. Zazwyczaj gulasze robię z dużą ilością mięsa, dodając różne warzywa. Tym razem przygotowałam tę potrawę bez mięsa z samych warzyw. Podałam

Danka Pichci
Gęsta zupa warzywna z dynią i jarmużem 200

ciepło. Chociaż taką zupę można jeść o każdej porze dnia. Nazywam to danie zupą, a jest to właściwie taki gęsty, wegetariański Eintopf, czyli danie jednogarnkowe. Dzisiaj w wersji wykwintnej, z dodatkiem dyni hokkaido

dolcevitainmykitchen
Kaszotto z mięsem z szybkowaru 203

można wcześniej obsmażyć, chociaż i bez tego wychodzi bardzo dobre i praktycznie rozpływa się w ustach. Dodany koncentrat nadaje przyjemnego, lekko pomidorowego smaku i dodatkowo zagęszcza sos. Danie jednogarnkowe, które łatwo zrobić, a do tego dobrze smakuje i niezbyt dużo kosztuje. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na kaszotto z mięsem z szybkowaru

Kuchcik gotuje
Filet kurczaka w sosie mango musztardowym z mleczkiem kokosowym 154

Uwielbiam jednogarnkowe dania. Zwłaszcza z drobiem i podane z ryżem lub chlebkami naan . Dziś zapraszam na pyszne danie z sosem mango-musztardowym. Dodatek kolendry i mleczka kokosowego nadaje lekko indyjski styl, ale jest bez dodatku curry i kurkumy.  Składniki (4 porcje) -duży podwójny filet kurczaka (ok. 500-600 g) -2 dojrzałe mango -puszka mleczka

Zielona Kuchnia
FORSZMAK LUBELSKI 175

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek wędlin z lodówki, które pozostały nam ze świąt. Pamiętam, że swego czasu było to bardzo popularne danie na weselach. Forszmak to syte

Kuchnia MagdaLeny
FORSZMAK LUBELSKI 175

Forszmak to jednogarnkowe danie z Lubelszczyzny przypominające gulasz. U mnie na Podkarpaciu był on zazwyczaj podawany w formie gęstej zupy gulaszowej. Jest to świetny sposób na pozbycie się zalegających resztek wędlin z lodówki, które pozostały nam ze świąt. Pamiętam, że swego czasu było to bardzo popularne danie na weselach. Forszmak to syte

Kuchnia MagdaLeny
Boeuf Strogonow 156

mnie boeuf Strogonow cieszy się dużym powodzeniem i wszyscy chętnie go jedzą. Przygotowuję go na bardziej odświętne obiady, gdyż jest łatwy do zrobienia i dobrze smakuje. Uwielbiam takie dania jednogarnkowe na szybki obiad. Ilość porcji: 8 porcji Czas przygotowania: 50 - 60 minut Składniki na boeuf Strogonow: 1,2 kg polędwicy lub udźca wołowego (u mnie udziec) 3 cebule

Kuchcik gotuje

Proponowane wyszukiwania