danie jednogarnkowe - 4696 przepisów (strona:36/314)

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym i warzywami 146

Pstrąg pieczony w pietruszce, z masłem czosnkowym Pieczony pstrąg z pietruszką, masłem czosnkowym i warzywami to pomysł na zdrowy, szybki i pyszny obiad!     Składniki

Blog z Apetytem
Bogracz z ziemniakami 106

Nowy rok 2017 zacznę przepisem na bogracz z ziemniakami. Danie jednogarnkowe, bardzo smaczne. Bogracz powinno przygotowywać się nad ogniskiem. Ja tej możliwości nie miałam i zrobiłam na kuchence. Danie pochodzi z kuchni węgierskiej. Idealne na chłodne zimowe dni, które znakomicie smakuje i rozgrzewa. Może i Wy skusicie się na taki smaczny obiad

O kuchni z uczuciem
Kociołek rozmaitości z żeberkami i kapustą 140

Mój drugi kociołek rozmaitości to propozycja dania jednogarnkowego z  żeberkami i pieczoną kapustą. W piekarniku dusimy żeberka z dodatkiem pysznej kapusty z grzybami. Powstały w ten sposób bigos jest niezwykle aromatyczny i smaczny. Stanowi świetny dodatek do żeberek, ale też jest bardzo dobry jako oddzielne danie. Całość nie wymaga skomplikowanych przygotowań i tylko jednego

Bon appetit mon amie
Bogracz inaczej - z pieczarkami i makaronem + filmik 30368

dziś proponuję rozgrzewające i sycące danie jednogarnkowe - bogracz , ale trochę inaczej, z pieczarkami i makaronem. W sam raz na chłodną jesień. Serdecznie polecam :-) Do przepisu dołączony został filmik -> na końcu posta. W związku z tym, że w dzisiejszych czasach bez trudu można kupić makaron bezglutenowy , także dzięki temu danie może być

Kawa z mlekiem
BŁYSKAWICZNE LECZO WARZYWNE Z KABANOSEM 119

Dziś kolejny przepis na pyszne i szybkie danie jednogarnkowe. Warzywne leczo z dodatkiem kabanosów to aromatyczny, pożywny pomysł na obiad lub ciepłą kolację. Można podać z bułką lub ryżem. Wykonanie nie zajmuje więcej niż 40-45 minut. Danie idealne do podania od razu po przygotowaniu, do zamknięcia w słoiki lub do zamrożenia

Zrób to smacznie
Chili con carne z makaronem 233

Chili con carne czyli pyszne  danie kuchni meksykańskiej . Jest to typowe danie jednogarnkowe, a jego głównym składnikiem jest mięso mielone.  Szybka, łatwa do przygotowania, bardzo sycąca i rozgrzewająca potrawa idealna na chłodne dni.        Składniki: 500 g mięsa wołowego zmielonego 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka pomidorów(...)smaku. Dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut.  Makaron (u mnie razowy penne) ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Makaron wrzucić do mięska, dokładnie wymieszać całość. To danie można podać na wiele sposobów z ryżem, makaronem, pieczywem czy w tortilli, wedle uznania. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Kurczak zapiekany z warzywami 215

dużą ilość innych warzyw, a całość jest skąpana w sosie śmietanowym. Potrawa jest bardzo smaczna, aromatyczna, pożywna, a do tego łatwa do przygotowania, zdrowa i lekka. Pyszne danie jednogarnkowe sprawdzi się idealnie, kiedy nie chcemy spędzić całego przedpołudnia w kuchni, ani zabrudzić wielu naczyń. Jeśli chcemy, żeby danie było typowo dietetyczne można

e-PrzepisyKulinarne
Gulasz wołowy na piwie 199

Gulasz wołowy na piwie to danie jednogarnkowe, idealne na chłodne, zimowe dni. Nietypowym dodatkiem nadającym całego smaku daniu jest ciemne, gorzkie piwo, które w połączeniu ze słodkimi, zimowymi warzywami tworzy pyszny sos. Alkohol błyskawicznie odparowuje, więc nie obawiajcie się częstować kierowców i dzieci. Danie jest bardzo gęste, esencjonalne i rozgrzewające. Seler(...)plastry, zaś cebulę w półplasterki. W bardzo dużym garnku rozgrzewamy dwie łyżki oleju i łyżkę masła (najlepszy będzie taki, którego można używać w piekarniku – wtedy danie będzie jednogarnkowe, jeśli nie mamy takiego garnka będziemy musieli przełożyć później zawartość do naczynia żaroodpornego). Podsmażamy wołowinę na dużym ogniu, aż zmieni kolor, następnie przekładamy ją na talerz

Poezja smaku
Curry z batatami, ciecierzycą i jarmużem 146

Kolejne danie jednogarnkowe , szybkie w przygotowaniu. Gotowe w 30 minut. Zdrowe, wegańskie, bez nabiału i bez glutenu. Pełne wartościowych składników. Curry z batatami, ciecierzycą i jarmużem na mleku kokosowym z dodatkiem mielonych przypraw, takich jak: kolendra, kmin rzymski (nie mylić z kminkiem), słodka papryka i odrobina chilli. Dzisiaj przygotowałam wersję łagodną, ale jeśli lubicie pikantne dania

Moja Delicja
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 145

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z dodatkiem soku z cytryny, mięty oraz oliwy, a następnie dusimy w sosie pomidorowym z dodatkiem cytryny, szafranu i oliwek. Danie to jest niezwykle aromatyczne, a podudzia

Kuchnia MagdaLeny
KURCZAK PO MAROKAŃSKU (TEST GARNKA PRÓŻNIOWEGO HAPPYCALL VACUUM POT) 145

Podudzia z kurczaka po marokańsku to pyszne danie jednogarnkowe, pochodzące z "Sekretów kuchni arabskiej". Kurczaka najpierw marynujemy w aromatycznych przyprawach kuchni marokańskiej (kurkuma, kumin, kolendra) z dodatkiem soku z cytryny, mięty oraz oliwy, a następnie dusimy w sosie pomidorowym z dodatkiem cytryny, szafranu i oliwek. Danie to jest niezwykle aromatyczne, a podudzia

Kuchnia MagdaLeny
Chilli con carne 147

Pogoda troszeczkę się nam popsuła, dlatego też daniem, na które dziś się zdecydowałam jest wspaniałe chilli con carne. Trzeba przyznać, że to danie jednogarnkowe jest szybkie w przygotowaniu, jednak idealny smak uzyskuje dopiero po pewnym czasie, gdy wszystkie składniki dokładnie się połączą a aromaty przenikną. A więc jest to potrawa w stylu: im starsza(...)odrobinie oliwy podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy mięso i smażymy je do momentu, gdy straci surowy kolor. Potem dodajemy papryki pokrojone w kostkę, puszkę pomidorów, przyprawiamy danie i dusimy je przez ok. 15 min do miękkości papryki. Następnie dodajemy odsączone z zalewy fasolę i kukurydzę i dusimy jeszcze chwilę do połączenia się

psgotujemy
Ciecierzyca po węgiersku 191

jednogarnkowe i chyba mam to po mamie. Nie trzeba bawić się w przekładanie między garnkami i patelniami oraz pilnować 4 palników na raz. Wystarczy tylko ten jeden odpalony na średniej mocy, garnek, pokrywka do niego i troszkę chęci. W prostocie siła! To, że nie ma przy tym za wiele roboty, nie oznacza, że jest to danie

Blendman
Fasolka po bretońsku. Smaczne danie jednogarnkowe. 129

Fasolka po bretońsku to jedno z ulubionych dań jednogarnkowych mojej rodzinki. Najczęściej gotuję ją właśnie jesienią i zimą. Kiedy syte, gęste potrawy doskonale nas rozgrzewają i zaspokajają głód :) Polecam :) Składniki - duża fasola jaś 80 dkg. - dobra najlepiej podwędzana cienka kiełbasa 30 dkg. - boczek wędzony 30 dkg. - sól, czosnek mielony, majeranek, kminek mielony, papryka czerwona mielona - sos sojowy ciemny(...)wszystkie przyprawy. Gotuję do miękkości. Na końcu dodaję ok. 2- 3 łyżki koncentratu pomidorowego i pół kubeczka śmietany wymieszanego z trzema łyżkami mąki. Gotuję jeszcze trzy mniuty i danie jest gotowe. Podaję z pieczywem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Pilaw z kurczakiem i warzywami 106

Pyszne, proste a zarazem zdrowe i pożywne danie jednogarnkowe dla całej rodziny.  Pilaw to ryż gotowany z różnymi dodatkami w tym przypadku z kurczakiem, groszkiem i marchewką. Dodatki można zmieniać według własnych upodobań.  na 2 większe lub 3 mniejsze porcje 100 gramów ryżu 200/ 250 gramów fileta z kurczaka 250 gramów marchewki z groszkiem

Andzia Pichci